Откъдето имаш достъп. Щом е изключен, няма проблем. Според мен в тавата най-лесно се налива отзад откъм топлообменника. Даже отзад вдясно.
Преглед за печат
Откъдето имаш достъп. Щом е изключен, няма проблем. Според мен в тавата най-лесно се налива отзад откъм топлообменника. Даже отзад вдясно.
наистина доста лед имаше, махнах тръбата...шума чувствително намаля :) ..само не знам защо при монажа не бях предупреден че трябва да се маха при ниски температури
Пише го и в инструкцията за ползване(експлоатация),но повечето клиенти не я четат.А и както казваш,монтажниците пък не са ти казали за това.
П.П.-сори ,по-вероятно е да го има в тази за монтажа.
Да попитам и аз от Бургас. Снощи при -8 гр. работеше перфектно, но днес при -5 компресора работи, но вътре не се включва вентилатор. Изключих, пуснах на охлаждане и след 10 мин. го спрях и отново го пуснах на отопление. Чак след 8-10 мин се включи вентилатора , но духаше хладно. Натискайки едновременно бутоните за тестване клеар замигват 00,???? Машината е FTIN 35 GX. Нормално ли е това което описвам? Ще съм благодарен на всеки съвет.
Май си уцелил момента на дефроста,просто е трябвало да изчакаш малко .Иначе няма как вчера да е работил на по-студено,а днес - не. Ако е така,не го спирай баш тогава,че и на студено да го пускаш дори.Ще го ошашавиш с тези пускания и спирания.
ОО означава,че всичко е наред и няма грешки.
Здравейте.
Живея в София.
Тази гидина лятото си взех FTXS25G за стая 18м2 тухла, PVC дограма.
Когато външната темпертура падне под -5 градуса климатика духа хладен въздух температурата в помещението едва достига 18 – 19 градуса, при зададени 26. Тези дни когато температурата падна до -12 климатика си духа доста хладен въздух (да не кажа студен) при зададени 25 - 27 градуса и размразява през 30 минути, понякога спира да духа въобще за около час и повече. От по горни постове чета доста различни неща за този климатик.
Това нормално ли е или да се обаждам до фирмата от която го купх?
Благодаря предварително
Поздрави
И.
Не е нормално, викай фирмата извършила монтажа!
Нормално ли? Това е меко казано ненормално! Това климатик от най-хубавите серии на Дайкин и на -12 трябва да те свари. Може да има най-различни проблеми - от електроника до отлетял фреон. Направо викай фирмаджиите. Можеш обаче дотогава да го понаблюдаваш и да пуснеш повече инфо за състоянието му и поведението му... може и нещо да се сетим.
И аз така и предположих че не се държи нормално.
Когато температурата навън се вдигне над -4 градуса при зададени 26 градуса тогава успява трудно да докара температурата в стаята до 20 - 21 градуса. За сега от фирмата ми отговориха да измия филтрите на вътрешното тяло (макар че се съмнявам да е от това).
Съмнявам се също дали не е проблем и ваничката под климатика но не е така обледена а и няма лед върху климатика.
слагаш една духалка в хола с мощност 2кв и я оставаш да духа 6 часа без прекъсване, ако вдигне темпертатурата проблема е в климатика викай фирмата.Ако не успее значи не е там проблема.Логиката е тукhttp://mmc.bg/admin/pics/35_2_PL_FTXS-G_2010.pdf .В режим отопление при -10 градуса отдава 2.17 кв. мощност... при -12 и надолу сигурно 2кв и под 2 кв мощност му остава...Цитат:
Първоначално публикувано от IGS
Ако имаш големи топлозагуби е необходима по-голяма мощност за компенсиране + допълнителна мощност за вдигане на температурата.при чест дефрост приблизително на 1 час -1.5 час и половина температурата пада по време на дефроста с около1-2 градуса и така попада в един омагьосан кръг при който не може да увеличи зададената температура в стаята.За съжаление времето за дефрост не се отчита от повечето от консултантите и тези които дават съвети при покупка...
Понеже съм скептик в твоя случай от тази фирма която ти е препоръчала и продала климатика з а тази кубатура не очаквай нищо друго освен "дистанционни съвети" от типа "оправяй се/направи си сам"...
При мен същия модел духа горещ въздух като от пещ и топли без проблеми 19м2 много студена стая. Явно при теб има някакъв технически проблем или по-вероятния сценарий - лош монтаж.Цитат:
Първоначално публикувано от IGS
Напоследък гледам че се появиха не малко оплаквания от Дайкини и други маркови клими.
Май ще трябва на пишман-монтажниците, които ги слагат да им се налее малко акъл със сопата :095: :taz
престанете да пишете глупости с тия топлозагуби , какво кат има топлозагуби в форума иам страшно много хора с керпичини къщи с климатици с разни селски къщи какво да правим ние , тоя дайкин трява да се види от фирмата трябва да прави баня
топлозагубата ще качи консумацията , но не и да седи на студ човека
За да не пускам нова тема,искам да попитам че нещо не съм в час с тези неща.Като гледам таблицата в сервизното ръководство на Дайкин(конкретно за FTXS35G) пише че:В режим охлаждане при външна температура 35градуса и зададени 19градуса отдава 3,5 кв мощност.Та така,аз искам да знам ако вдигна градусите от 19 на 26 да речем(следователно според таблицата и мощноста му се увеличава)ще ми бъде по хладно или по топло???Или колкото повече мощност има толкова по хладно или по топло прави в стаята??
За фирмата още не смея да кажа нищо дано само да са коректни.Цитат:
престанете да пишете глупости с тия топлозагуби , какво кат има топлозагуби в форума иам страшно много хора с керпичини къщи с климатици с разни селски къщи какво да правим ние , тоя дайкин трява да се види от фирмата трябва да прави баня
топлозагубата ще качи консумацията , но не и да седи на студ човека
Здравейте! С интерес следя този форум откакто си купих климатик. Моят е FTXS 35D и когато го купувах за стая 19.5 кв.м. ме посъветваха да взема 35ца, а не 25ца. Затова не знам дали 25G на pi0ner не се задъхва (но това е само мое предположение) В момента в моя град е около -15 гр., но климатикът топли. Вярно, че аз го държа на 19-20гр., макар в стаята винаги да е над 20 гр. Искам обаче да попитам няколко неща, макар и с риск да прозвучат смешни :))
1. Как да позная, че климатика влиза в дефрост?
2. През целия ден е спирал да духа само няколко пъти. Това нормално ли е за това време? Лед по външното тяло няма никъде.
3. Предвид сибирските температури и това, че в упътването е дадено че работи до -15 гр. вредно ли е за климатика да го оставям да гони по-високи температури в стаята (23, 24 гр).? Или сега като е студено да го жаля и да си го оставям на 20гр? Във форума съветвате хората да задават по-висока температура, за да може по-лесно да размразява- това само при тежки случаи на замръзване ли е препоръчително?
4. Казаха ми, че на автоматик на вентилатора е по-икономично. отколкото на 4та или 5та степен. Аз съм чел обратното? Има ли някакви негативи от това да е настроен постоянно на 4та,5та степен. Всъщност съм забелязал, че само когато не е работил климатика дълго време включва висока степен. След като достигне желаната темп. не ми се е случло да го чувам да духа на 4та,5та степен дори и когато му е зададена такава, особено сега, в студеното време. Това нормално ли е също?
Благодаря предварително на всеки, който има желание да даде някакъв отговор.