Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка
А когато дупката се пада зад външното тяло и нямаш възможност да шпакловаш??
-------------------------------
А и не знам как една пяна би огънала 2 медни тръби???Все пак ще се пръсне малко а и пяната като не може да повдигне тръбите ще си намери друг път за разширение.
Развиваш 3те болта на стойкатаи ги местиш малко, колкото да успееш да замажеш дупката и пак слагаш 3те болта. :god
А кой умник го е монтирал без да отпусне 10см. за да си смуче нормално. :016:
Цитат:
Първоначално публикувано от sladi4kia
А и не знам как една пяна би огънала 2 медни тръби???Все пак ще се пръсне малко а и пяната като не може да повдигне тръбите ще си намери друг път за разширение.
Медните няма как да ги огъне а гофрето за конденза ко ша го прайм? :))
лятото ще ползваш вътрешното за душкабина :))
2 Прикачен файл(ове)
Разбирам ако няма друго място за разширение на пяната-така съм съгласен.А при положение,че тръбите лежат на тухлите и дренажнтата тръба е отдолу,пяната си намира свободно място отгоре над тръбите и излиза от отвора от където е вкарана
------------------------------
Има от къде да смуче въздух,просто от там минава тръбата за дъждовните води от покрива.Ще снимам и ще ви покажа.
------------------------------
Ето какво е положението
Ама много са спестили тия от стойки.
При мен освен че има 5 см топлоизолация която покрива профила на стойката който е по стената има повече от една педя разстояние от стената до тялото и спокойно с маламашка може да се шпаклова и да се работи зад телата.
Не знам защо след като хората пишат че трябва да има минимум 5 см до стената и задължително го правят толкова.
На всичкото отгоре и поне от едната от 4-те страни е почти затворен отвора за поемане на въздух. Ако и към тавана е така остават само 2 страни ...
Наред са си стойките. Ако му бяха сложили по-големи, щяха пък да му се пречкат из терасата.
sladi4kia, можеш да бръкнеш ввнимателно с малка шпакличка. Основния проблем с пяната е, че си променя свойствата от слънчевата светлина. Така, че можеш просто да я боядисаш.
Проблема е,че не мога да бръкна с ръката.Ако виждаш KASAPпод пяната на стената има едно бяло петно.Това е което успях да направя с шапклата.А там където е пяната над тръбите как да бръкна като не мога.Няма начин.
Напръскай я с варов разтвор, латекс или фасаген. Ползвай пръскачка за цветя.
Пяната. Не се сещам за друг начин, да я защитиш от слънчева светлина.
Там където е климатика е север и слънчева светлина няма никога.А пък и дуката е точно зад него.
Здравейте на всички във форума,иска ми се да ме посъветвате и мен какво Дайкинче да си взема значи едната стая е 20 кв и е висока 2,5 м а другата е 15 кв и висока отново 2,5м има Пвц та и на двете стаи външна изолация и изолация на тавана с вата и гипсокартон.Само да вметна малката ще детска.За по голямата съм се спрял на Дайкин F22GTSS така че ако меже да си кажете мнението за него а за малката не зная какво да е и за по голямата искам да се включа до 2300 лв без монтаж а за малката до 2000 ,не съм на последен етаж благодаря предварително за компетентни мнения и препоръки
-----------------------
А за малката какво ще кажете за F22JTNS
За голямата стая- FTXS25G и за малката стая- FTXS20G
tishovalkov-избрания от теб климатик за голямата стая има номинална мощност 2,5 Квт,а за малката стая едва 2,2 Квт. Това са стойности при +7 гр външна температура. На -10 или -15 гр тези мощности спадат наполовина и ще са ти крайно недостатъчни за тези стаи.Не гледай за какви м2 ти ги препоръчват по сайтовете,а си направи приблизителна сметка с колко Квт ще може да се топли стаята при минусови температури,умножаваш по 2 и тогава вече търсиш такава номинална мощност.
Ако голямата стая примерно има нужда от 2 Квт ,за да се топли при -15 гр,търсиш модел с 3,5- 4,0 Квт номинал за тази стая.
ок де vanko68 това което казваш го приемам като съвет а мога ли да те попитам още нещо там както ти казваш в сайтовете дават 3 вида мощности а тези който ти ми казваш за моделите който съм писал по горе са дадени като средни а за най високи дават за по големия 5,4 а за малкия 3,6 тези мощности можеш ли да ми просветиш какви са та да зная за какво става въпрос и найстина да съм по компетентен в търсенето .А колегата които ми препоръча FTXS25G по горе там средната мощност дадена в сайта е 3,4 така че явно и той не е достатъчен а другия модел е FTXS20G е с 2,7 моляте разясни ми ако е възможно малко по подробно