Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка
Здравейте, дойде времето и аз да си избирам климатик, че искам да ми е конфортно за световното :Drinks:. Апартамента е в Бургас със западно изложение, стаята която ще се топли и охлажда половината е над тунел с външна топлоизолазия включително и тунела, 20 кв.м / 52 куб.м. Та вече, както сте разбрали ще ви моля да ми препоръчате климатик аз съм се спрял на:
1. MITSUBISHI ELECTRIC MSZ/MUZ-GE35VA
2. DAIKIN FTXS35G / RXS35G
3. DAIKIN FTXS35D / ARXS35F
4. TOSHIBA RAS-13SKV-E / RAS-13SAV-E
5. FUJITSU GENERAL ASYA12LGC
май доста станаха :help , като клоня към първия най вече
Аз бих избирал между 1, 2 и 5, като от 1 и 2 мисля, че и 9-ката би била достатъчна ако нямаш планове да топлиш и нещо в съседство. А също бих предложил и Fujitsu ASYB09LD.
ПП: малко си объркал темата.
Здравей те,
дойде врем да си купувам Климатик и така се поинтересувах и се спрях на DAIKIN.
Сега имам нужда от малко помощ от вас.Препоръчайте ми модел който ще ми свърши най – добре работа за моите нужди. Значи ще се отоплява/охлажда една стая(хол) с една външна стена. С дограма е стаята, като цяло целия апартамент е вътрешен, размери 3м. на 5м. височина 2.50м. или казано 15кв.м/ 37.5куб. Ходих питах интересувах се и ми предложиха следните модели за стаята DAIKIN FTX35G-1400лв. с монтаж; DAIKIN FTX25G 1170лв. с монтаж. Така аз ако си залужава мога да дам 1500лв. с монтаж. Попринцип аз съм се спрял на FTX25G, не само защото е по евтин но и като параметри не се различават много, сравних двата модела.Е чакам предложения, мерси предварително.
FTX25 ще ти е малък, вземай 35-цата. По параметри изобщо не са еднакви единия е с 2,8, другия с 3,5 кВ отоплителна мощност
A FTXS25G? FTX25G защо да ми е малък като го дават за 20кв.м/53куб.?
Цитат:
Първоначално публикувано от Bobini
A FTXS25G?
Това е истината! Вземай го смело.
Ще разуча как в въпроса с цените и ако мога да си го позволя той ще е. Мерси.
Така, сега се прибрах и си измерих хубаво хола, размерите са му следните широк 2,8 м., дълъг 5,1 м. или тоест 14,28кв.м като имам тука една чупка което е 0,63 кв.м тоест помещението ми е 13,65 кв.м. Предвид това се спрях на DAIKIN FTXS20G за 1400 лв. с монтажа. Какво ще кажете? FTXS25G ми излиза 1570лв с монтажа, вярно че е по добър но мисля че и с по малкия няма да имам проблем пък и си гледам и парите :)
Цитат:
Първоначално публикувано от rist
Това е истината! Вземай го смело.
+1
Мога да заложа и пари че ще се справи и ще е доста икономичен ,FTX35G също би се справил ,но с по голяма сметка за ток и с малко зор при температури под -10.Ако вземеш FTX25G тогава можеш да го ползваш само за охлаждане или за отопление + духалка ...тоест последния не ти трябва изобщо :RTFM:
Да видях че имаш нов отговор...предвид новите размери и аз бих взел FTXS20G ...така е най добре взимай го - успех.Няма проблем - това е твоя климатик.
Благодаря така и ще направя. А като цена как ви се струва?
Бихте ли споделили каква е разликата между
FTXS25D
и
FTXS25G
и като подвъпрос, струва ли си разликата от 300лв за по-новия модел.
Благодаря
Евтино си ги намерил. Коя е фирмата?
Цитат:
Първоначално публикувано от rist
Евтино си ги намерил. Коя е фирмата?
А ми незнам дали за мен питате от къде съм го взел но това им е сайта, аз съм от Габрово и го познавам човека работил съм с него и друг път и затовеа ми го дава на тази цена. Саита е www.c-still.com . Аз иначе по обеколих и тука специално го има 1600лв. на места. А като ми го монтират ще пиша за впечатления .