здрасти купих си Daikin FTXS35D миналия месец и искам да попитам дали е нормално от 2-3 дена е пуснат климатика на 24 градуса автоматично духане и икономичен режим стаята е около 18 квадрата не спира да духа :( това нормално ли е ???
Преглед за печат
здрасти купих си Daikin FTXS35D миналия месец и искам да попитам дали е нормално от 2-3 дена е пуснат климатика на 24 градуса автоматично духане и икономичен режим стаята е около 18 квадрата не спира да духа :( това нормално ли е ???
То и климатиците на 100V ги продават само в България, какво остава някой тарикат търговец да направи комбинация от 2 различни серии, а тя да не съществува като краен продукт (комплект) никъде другаде извън пределите на страната ни. Всичко е продиктувано от прекомерна АЛЧНОСТ, която е във всички сфери на търговията, а и в живота в България като цяло, а уж клиента е цар :)) глупости на търкалета. На това му се казва уродлив манталитет, всеки гледа да излъже и открадне някого, за да преуспее със съвсем малки изключения.Цитат:
Първоначално публикувано от valen1
Писах до Атаро клима за възникналия проблем.Не съм го купувал диретно от тях,но е с тяхна гаранционна карта.Сега очаквам да отговорят и ще видя как ще се развият събитията.
Качил съм техническите данни за двата модела, ако на някой му се занимава, да търси разликите
http://v-clima.com/download_tech.php
Ами не е така - защото когато човек си взима климатик той си го избира от каталог - в този каталог е означен модела на вътрешното и външното тяло като стока А (поне в булклима е така) - след доставката ако модела на едното тяло е различен от този който е в каталога следва че си получил стока Б а не стока А. Целия този цирк нямаше да го има ако търговеца беше означил 2-те външни тела в каталога си - обаче тогава "далаверата" щеше да е "обявена официално" и не само "наблюдателен клиент" би забелязал разликата. Щото едва ли само на dsmt е продадена тази комбинация от тела.Цитат:
Първоначално публикувано от Kasap
От предоставеният от VKLIMA линк изтеглих спецификацията.На всяка страница от PDF-a ясно е изписанo Siesta-т.е. друга серия.Едни и същи показатели могат да се постигнат с различни устройства-нали така?
Един и същ компресор ли има в двата вида тела?
Електрониката ,която ги управлява идентична ли е,на едно и също място с едни и същи компоненти ли епроизведена?
Ако ДА-тогава защо имаме два отделни модела???
Ако в сайтовете на вносителите беше отбелязано ,че поради някаква смешна причина/нямало това което трябва да има/се предлага комбинация с външно тяло от по-ниска серия на цената на нормалната комбинация щях ли да го закупя/и не само аз/?
Щом си писал до Атаро, изчакай отговора им. Всичко, което казвам е, че няма какво да гадаем. Възможно двата агрегата да са еднакви.
Отговориха ми:
Здравейте,
не трябва да имате основание за притеснение и ще Ви обясня защо.Лятото
DAIKIN имаха проблем с доставките на почти всички модели,не можеха да
смогнат с производството и да задоволят доставките за България,поради което
ни доставиха външни тела ARXS-G.Те се произвеждат за Италия,Испания и
Франция и затова се различават с буквата А,DAIKIN са решили така да бъдат
обозначени.Като параметри и възможности нямат никаква разлика с RXS-G И НЯМА
и няма никакъв проблем да се комбинират с вътрешно тяло FVXS-F.
На което отвърнах с :
В никакъв случай не мога да приема отговора Ви за задоволителен.Както вече споменах става въпрос за външно тяло от серията Siesta/дори в момента се рекламира Новата Сиеста Мулти която е окомплектована именно с АRXS-G/,а подово стенния климатик спада към серията Profesional и трябва да е комплектован с тяло RXS-G.Това е отбелязано дори и във Вашия сайт,включително и в ценовия Ви каталог!
Мен ме интересува въпросът как да получа това,което сте обявили и това което производителят казва че трябва да е.
Не съм имал намерение да закупувам Сиеста.
И С ТОВА КОРЕСПОНДЕНЦИЯТА ПРЕКЪСНА
Ами очевидно проблема няма да ти бъде решен цивилизовано - колкото и банално да звучи единствения начин е КЗП. Може да се пробваш като за последно с фирмата която ти е продала климатика - да обясниш че ти си платил за климатик от една серия а са ти продали климатик от друга серия и ако те не искат да решат проблема то не ти остава избор освен КЗП - http://www.kzp.bg/index.php?mode=vie...cument_id=2562
Предполагам че имаш документи с които да докажеш за какво си платил и какво са ти доставили - ако е така би трябвало КЗП да се намеси съвсем ефективно (лесно)
успех
Аз пак не виждам логиката да се пита Атаро. Нали те са продавача, нормално е да кажат, че всичко е наред. Аз за това ти казах пускаш жалба до КЗП, а пък нека те дадат директно от Дайкин становище, че всичко е еднакво, лабораторни изпитания и тн, ако предоставят тази информация официално от Дайкин и ти ще си спокоен и всичко ще е наред, ако не го направят или да ти подменят външното тяло или да ти върнат парите, мисля това ти сам можеш да избереш в случая, защото си бил вкаран умишлено в заблуда.
от повдигната тема проверих и моето климатиче
което Daikin FTXS35D
на вътрешното тяло пише Daikin FTXS35DАWMV произведено 2007 ????което за мен е малко странно за нов климатик :(
а на външното тяло пише АRXSFV18
И най интерестното е че пише че е произведен 2008 година ?????? това нормално ли е вътрешното и външното тяло да са с различна година на производство ???
и на моето пише Siesta
Направи писмена рекламация във фирмата, продала ти климатика. Да се впише в книгата за рекламации. После изчети закона за защита на потребителите, частта за рекламации. И след това КЗП.Цитат:
Първоначално публикувано от sunmanbg
За мен дискусията трябва да приключи, при положение, че има официален отговор от вносителя, че двата агрегата са индентични. Останалото си е чиста параноя.
Мнението на вносителя няма никакво отношение към проблема - той може да си твърди всичко и най-вече ще твърди това което е в негова полза. Ако са толкова идентични що не го напишат в каталога си - ей това не мога да разбера? Та да може потребителя да види за каква точно стока плаща. 90% от потребителите няма да обърнат внимание на разликата в моделите а останалите 10% ще са наясно какво точно купуват. И от тук на сетне всеки да си прецени дали иска тази стока или не.Цитат:
Да ама не,както казваше незнам си кой.....Цитат:
Ще подам жалба,не срещу търговеца,който ми продаде климатика,а срещу вносителя-според мен той умишлено въвежда в заблуждение клиентите си.
А разлики в параметрите на двата модела има-в отдаваната мощност при различна външна температура и зададена за поддържане в помещението.