Daikin FTYN-60F какво ще стане ако...или малък климатик за голяма площ...?
Здравейте!След много мислене си взех DAIKIN FTXGE 35.Много съм доволен!Сега въпросът ми е ако сложа DAIKIN F36 GTSS за отопление в помещение 95кв.м. какво ще се случи?Макар,че ще работи постоянно пак ли ще консумира два киловата или седем?Вече ми привършиха парите с предната покупка,освен това ме притеснява волтажът,все пак е седем киловата?Помещението е с много лоша изолация!!! :taz
Re: DAIKIN FTYN 60F какво ще стане ако...или малък климатик на голяма площ.......?
кое е 7 киловата викаш ? машината ще консумира най много 1.5 киловата ,но е крайно недостатъчна за такова голямо помещение .. ти си за 15тина киловата топлоотдаване ,не 4
Re: DAIKIN FTYN 60F какво ще стане ако...или малък климатик на голяма площ.......?
ще ти трябват поне още 2 такива :Drinks:
Лошо!!! :081:Какво ще прави,ще замръзва ли или ще духа студено???Глупави въпроси но искам да знам!!! :081:
Ще уточна въпроса си!Помещението е голямо, но ми трябва температура през зимата около 12-15градуса.Ще реализира ли посочената от производителя на климатика консумация на електроенергия и дали ще замръзва външното тяло?
Производство: Япония - Дайкин
Модел: F36 GTSS
Тип: Инверторен ( ХИПЕР ИНВЕРТОР )
Охладителна мощност: 0.6 - 4.1 kW
Отоплителна мощност: 0.6 - 7.7 kW
Cop: 5.05
Енергиен клас: А
Фреон: R-410А
Шум: 23dB
Нормален режим на работа до: -20 градуса
Топли 7.7 kW, а консумира 2kW.Целта е през зимата при минус 7 до -10 градуса да поддържа вътре плюс 10-12,15 и да има такава консумация на ток?Дори и десет градуса е добре!Не се стремя температурата в помещението да е 20 градуса и нагоре!Благодаря!
тия 7.7 кв ги забрави ,това е пикова мощност поддържа я не повече от половин час .. номиналната е около 4 кв
Цитат:
Ще уточна въпроса си!Помещението е голямо, но ми трябва температура през зимата около 12-15градуса.Ще реализира ли посочената от производителя на климатика консумация на електроенергия и дали ще замръзва външното тяло?
Не мисля че има сериозна фирма,която ще ти сложи климатик с такава мощност в това помещение.Ако ти имаш излишни пари за хвърляне ще ти я сложат без гаранция и тогава ще обогатиш практиката ,като споделиш твоите наблюдения в този форум.
Твоя въпрос звучи така:Колко ще издържи двигателя на едно ново порше без да се спира със стрелка на оборотомера най в дясно.
О.К. значи климатика няма да издържи?Исках да го използвам като духалка да ми поддържа тези градуси,но да консумира и малко ток.Явно е утопия!:(
Благодаря за отговора!
Имаш ли някакви наблюдения,някой да е правил нещо такова все пак?
Цитат:
Имаш ли някакви наблюдения,някой да е правил нещо такова все пак?
Повечето фирми с по-малко опит в началото си позволяват да слагат малки машини в големи помещения,но не чак толкова фрапиращо.
според мене един климатик не може да работи дълго време при ниски вътрешни темп.-10-12.град.За да влезе в режим му трябват 17-18гр вътре.
С духалка ще ти излезе много по-евтино,и консумацията ще е същата
Някакво предложение за марка и модел!Ако можеш да изпратиш нещо?
Май ще е Мидея,те са на някакви подбни цени.Все ще изкара 4 години?
Цитат:
Май ще е Мидея,те са на някакви подбни цени.Все ще изкара 4 години?
Единствените модели на Мидея който може да стопли този "хамбар" е на трифазен ток.Имаш ли такъв?
MFS2-48ARN2 S2 floor-standing,heating with heater,R407C 48000 Бту
MFE-60AE E floor-standing,heating with heater 60000 Бту
За съжаление нямам трифазен ток.Мисля и друг вариант, ще оформя по-малко помещение и ще топля само него, поне хората да не мръзнат! :081: