Страница 1 от 10 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 136

Daikin FTYN-60F какво ще стане ако...или малък климатик за голяма площ...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jul 2008

Daikin FTYN-60F какво ще стане ако...или малък климатик за голяма площ...?

Здравейте!След много мислене си взех DAIKIN FTXGE 35.Много съм доволен!Сега въпросът ми е ако сложа DAIKIN F36 GTSS за отопление в помещение 95кв.м. какво ще се случи?Макар,че ще работи постоянно пак ли ще консумира два киловата или седем?Вече ми привършиха парите с предната покупка,освен това ме притеснява волтажът,все пак е седем киловата?Помещението е с много лоша изолация!!!

2.  

3. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

Re: DAIKIN FTYN 60F какво ще стане ако...или малък климатик на голяма площ.......?

кое е 7 киловата викаш ? машината ще консумира най много 1.5 киловата ,но е крайно недостатъчна за такова голямо помещение .. ти си за 15тина киловата топлоотдаване ,не 4

4. Member
    Тук е от
    Dec 2006

Re: DAIKIN FTYN 60F какво ще стане ако...или малък климатик на голяма площ.......?

ще ти трябват поне още 2 такива

5. Тук е от
    Jul 2008

Лошо!!! Какво ще прави,ще замръзва ли или ще духа студено???Глупави въпроси но искам да знам!!!

6. Тук е от
    Jul 2008

Ще уточна въпроса си!Помещението е голямо, но ми трябва температура през зимата около 12-15градуса.Ще реализира ли посочената от производителя на климатика консумация на електроенергия и дали ще замръзва външното тяло?

7. Тук е от
    Jul 2008

Производство: Япония - Дайкин
    Модел: F36 GTSS
    Тип: Инверторен ( ХИПЕР ИНВЕРТОР )
    Охладителна мощност: 0.6 - 4.1 kW
    Отоплителна мощност: 0.6 - 7.7 kW
    Cop: 5.05
    Енергиен клас: А
    Фреон: R-410А
    Шум: 23dB

Нормален режим на работа до: -20 градуса

Топли 7.7 kW, а консумира 2kW.Целта е през зимата при минус 7 до -10 градуса да поддържа вътре плюс 10-12,15 и да има такава консумация на ток?Дори и десет градуса е добре!Не се стремя температурата в помещението да е 20 градуса и нагоре!Благодаря!

8.  

9. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

тия 7.7 кв ги забрави ,това е пикова мощност поддържа я не повече от половин час .. номиналната е около 4 кв

10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Ще уточна въпроса си!Помещението е голямо, но ми трябва температура през зимата около 12-15градуса.Ще реализира ли посочената от производителя на климатика консумация на електроенергия и дали ще замръзва външното тяло?
    Не мисля че има сериозна фирма,която ще ти сложи климатик с такава мощност в това помещение.Ако ти имаш излишни пари за хвърляне ще ти я сложат без гаранция и тогава ще обогатиш практиката ,като споделиш твоите наблюдения в този форум.
    Твоя въпрос звучи така:Колко ще издържи двигателя на едно ново порше без да се спира със стрелка на оборотомера най в дясно.

11. Тук е от
    Jul 2008

О.К. значи климатика няма да издържи?Исках да го използвам като духалка да ми поддържа тези градуси,но да консумира и малко ток.Явно е утопия!
    Благодаря за отговора!

12. Тук е от
    Jul 2008

Имаш ли някакви наблюдения,някой да е правил нещо такова все пак?

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Имаш ли някакви наблюдения,някой да е правил нещо такова все пак?
    Повечето фирми с по-малко опит в началото си позволяват да слагат малки машини в големи помещения,но не чак толкова фрапиращо.
    според мене един климатик не може да работи дълго време при ниски вътрешни темп.-10-12.град.За да влезе в режим му трябват 17-18гр вътре.
    С духалка ще ти излезе много по-евтино,и консумацията ще е същата

14.  

15. Тук е от
    Jul 2008

Някакво предложение за марка и модел!Ако можеш да изпратиш нещо?

16. Тук е от
    Jul 2008

Май ще е Мидея,те са на някакви подбни цени.Все ще изкара 4 години?

17. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2008

Май ще е Мидея,те са на някакви подбни цени.Все ще изкара 4 години?
    Единствените модели на Мидея който може да стопли този "хамбар" е на трифазен ток.Имаш ли такъв?
    MFS2-48ARN2 S2 floor-standing,heating with heater,R407C 48000 Бту
    MFE-60AE E floor-standing,heating with heater 60000 Бту

18. Тук е от
    Jul 2008

За съжаление нямам трифазен ток.Мисля и друг вариант, ще оформя по-малко помещение и ще топля само него, поне хората да не мръзнат!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 10 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin FTYN-25GX
    От kostadin11 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 58
    Последно: 10-02-14, 10:29
  2. Daikin FTYN/RYN50
    От bigmouth във форум Климатици Daikin
    Отговори: 48
    Последно: 03-01-13, 17:20
  3. Daikin FTYN 60F - инвертор ли е?
    От abcm във форум Климатици Daikin
    Отговори: 4
    Последно: 15-06-10, 16:32
  4. Daikin FTYN 50/60 - инвертор или конвеционален ?
    От vanko68 във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 22-03-10, 10:16
  5. Питанка отностно Daikin FTYN 50/60
    От mdimitrovm във форум Климатици Daikin
    Отговори: 31
    Последно: 08-10-09, 19:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе