Re:Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления
   Цитат:

Първоначално публикувано от mir71  
 Какво те озадачава, че климата работи в ON-OFF режим - при тези малки топлозагуби няма начин да работи по друг начин, а това че на термометъра виждаш 20 гр добре, но къде си го поставил - имай в предвид че климатика мери температурата на няма 20 см от пода.... Защо да го гасиш, той си прави всичко сам, но ако ти е топло.... А за да го накараш да почива..., ми няма да се измори или да го претовариш ако ги изкл. чак напролет. Така работят на повечето хора климите при отопление!

Приемам любезните отговори и на двамата учстници,но не получих мнения ДА или НЕ за нощната работа.Аз определено съм за НЕ и затова попитах,крие ли риск сутрешния старт на климатика при много ниски температури? Града ни се намира м/у два язовира и климата е мек.
  http://forum.setcom.bg/index.php/top...99255.html#new

Крие риск - прочети внимателно форума...има доста мнения.НЕ го спирай - само намалявай градусите.
   Цитат:

Първоначално публикувано от rkk  

rkk,благодаря за участието и съвета.Вечер,ако поставя вътрешното тяло на "тих" режи ще се натовари ли външното? Търся начини да облекча работата на външното тяло за през ноща.Искам и на мен да ми е спокойно през ноща.Посочете ми как да подходя.
   Цитат:

Първоначално публикувано от avdjiev  
  rkk,благодаря за участието и съвета.Вечер,ако поставя вътрешното тяло на "тих" режи ще се натовари ли външното? Търся начини да облекча работата на външното тяло за през ноща.Искам и на мен да ми е спокойно през ноща.Посочете ми как да подходя.

остави го на автоматичен или максимален вентилатор и колкото градуса искаш и не го мисли вече.
     1 Прикачен файл(ове)
  Възможно ли е да се монтира подов климатик под прозореца на стена висока 55см. при положение че самото вътрешно тяло е високо 60см? Ето и снимка, на мястото на конвектора ми се иска да бъде.

Ще стане доста грозно,ще надстърча над прозореца .За външното на терасата има ли място?Нивото на пода вътре и на терасата с колко разлика е?
  Има разлика, пода на терасата е по-ниско. Не знам колко точно. Знам че ще стърчи ама няма как високостенния е шумен, на нощен вентилатор не топли и като дефроства ми пада на главата хлад.
   Цитат:

Първоначално публикувано от biro  
 Възможно ли е да се монтира подов климатик под прозореца на стена висока 55см. при положение че самото вътрешно тяло е високо 60см? Ето и снимка, на мястото на конвектора ми се иска да бъде.

Технически е възможно ,когато се махне капака на вътрешното тяло то двете страни от горе на долу има няколко монтажни отвора за дюбелите към стената монтажноците ше ги сложат на средните и най-долни отвории ще стане.Друг е въпроса колко красиво ще бъде когато то стърчи над стената .Външното тяло може да е монтирамо много по високо няма проблем.При мен външното тяло е на метър и половина по високо от вътрешнот
  Биро, имай също предвид, че вътрешното тяло ще се монтира с известен просвет от пода. Така че ще стърчи повече от пет сантиметра, според мен с около 10-12. Ще е доста грозно. По-добре да го изместиш другаде чрез удължаване на тръбния път. А самите тръби пък можеш да прикриеш с някакво декоративо решение - капаци н.пр. 
  И защо трябва да е монтирано с известен просвет от пода?
  И аз тва питам - защо трябва да има просвет? 

Друго място за климатика няма, от ляво в среадата е леглото, от дясно гардероб, отзад е врата и гардероб. Ако преместя гардероба в дясно и го сложа там ще ми духа право срещу леглото.
  Просвета е задължителен само ако терасата е по-висока, тогава се налага да се вдигне заради конденза.
Твоят случай не е такъв, така, че спокойно можеш да си го сложиш на пода, а ако прозореца ти е неотваряем не е проблем че ще надстърча малко.
     1 Прикачен файл(ове)
  Господина от предният пост е прав .Можеш да го сложиш до пода в такъв случай просто ще бъде грозно, според мен.Конденза ще излиза без проблем защото ваната се намира над долната клапа виж снимката.Ако не можеш да се ориентираш ще пусна снимка без капак ,тогава ще ти се изясни.
  Владо, мерси за обяснението :Drinks: Имам го същия в хола, хубаво че може да стъпи на земята. Тоя в хола е на 15см от пода не знам що така, може би са го равнили по прозореца че е на едно ниво с него.
  какво не си доволен от сиестата? за топлене, топли за страх, но наистина е малко шумничка, но дали от монтажа или са си така, кой ти казва :)