Да де, но Дайкин са предразположени към това състояние. Панимаеш?!Цитат:
Първоначално публикувано от rony67
Преглед за печат
Да де, но Дайкин са предразположени към това състояние. Панимаеш?!Цитат:
А ти кой беше господин специалист ?И защо се заяждаш така със всички.Аз вярвам на очите и ушите си не на теб.Цитат:
Първоначално публикувано от m_dikov
Панимаю, понимаю товарищ m_dikov , защо не за формим едно облоче-ти определи периода и ако е наред ще изчезнеш от форума ако задрънчи ти определяш какво да направя, догаварилис друг мойЦитат:
Първоначално публикувано от m_dikov
Аз също вярвам на очите и ушите си, пич! Това, че не ти изнася какво пиша, означава ли, че се заяждам?!Цитат:
Първоначално публикувано от granity
Чакай малко, че нещо не мога де стопля. Форумчето има право всеки да го посещава и да пише свойте впечатления, нали така?! Или греша?Цитат:
Абсолютно си прав, всеки трябва да има собствено мнение, просто малко прекаляваш, да си жив и здрав през 2011г.
Хайде и ти да си жив и здрав през 2011г. както ми го пожелаваш на мен!Цитат:
Да не забравяме, че най-добрите са били и винаги най-хокани и одумвани! Който е по-добър от другите си е чист враг, оголващ слабите места на опонента. Честита 2011 на всички!!!
ЗДРАВЕЙТЕ форумци,една година ползвам подов клим FVXS35FV1B От ноември 2009! Но в на4алото на януари 2011/втори отоплителен сезон/започна
да прави чести спирания за така наречения ДЕФРОСТ,около 10мин.,работи от 3-6мин Вярно е че в Плевен температурите са жестоки,падат до -20,
допускам че клима не е добре оразмерен за дневната,която е около28м/кв! затовА ще направа реконструкция - FVXS35FV1B ще местя в друго помещение! ПИТАМ - ИМА ЛИ ПОДОВ КЛИМАТИК с по добри показатели от FVXS50FV1B ???? Приятен Ден
Ако е топлил добре първия сезон, няма причина да не топли добре и втория, ако всичко е наред с машината.Възможно е да има загуба на фреон, може да е и нещо друго, но това може да го установи сервиза, гаранционна ти е още машината.
Моя FVXS25 работи добре в 22кв. всекидневна и то в Русе, където температурите са още по-ниски от тези в Плевен.
Така както описваш нещата не е ясно в какви условия работи - има ли изолация, дограма, съседи от страни, отгоре, отдолу, каква температура е зададена - все неща, които оказват влияние на честотата на дефрост.
МЕРСИ за включването на ЕДИ и БРИГО! вапроса е: ИМА ЛИ ПОДОВ КЛИМАТИК с по добри тех.параметри от FVXS50FV1B ? През студеното време на
тази година външното тяло пращеше и тракаше като ярмомелка? Сега в диапазона на минус5° работи добре! паднат ли температурите надолу започва бученето,сабира се лед в долната част на вън.тяло и т.н. затова искам да го местя в по-малко помещение
Намират се и други - ето на ТОШИБА 18-цата и данните и до -15 - http://www.toshibavarmepumper.no/For...a_varmepumper/ .Ето ги на ДЖЕНЕРАЛ - http://www.fgeurofred.co.uk/content/...0Technical.pdf .Много е условно на тези мощности да се презени кой е по-добър.ТОШИБА е с по-високи цени, но според мен е по-добре с хладилната част и ги няма проблемите на СИЕСТА - външното на ДАЙКИН.
Външното на подовите Дайкини е RXS-G, но дори куплирани с външно на Сиеста си работят чудесно. Не казвам че трябва така да се куплират, но параноята която тука се разигра с тези замени беше пресилена.
ПП - Струва ми се че доста от хората обхванати от тази параноя без добре да познават абревиатурите и имената смятаха, че са им слагали външни тела на най-евтината серия FTX/GV (RX/GV). Ако беше така това наистина щеше да е голям проблем, но Сиестата си е FTXS модел.
Добър вечер DAIKINS,към днешна дата каква е цената на FVXS50FV1B?? merci