Re:Подово-стеннни климатици Daikin - впечатления
Разбрах го защо е размразявал на 30 минути. :) Тази сутрин пак го направи, обаче снощи е валяло сняг и е понатрупало още малко. Както се вижда външното ми тяло е на 20 см. от земята. Аз по принцип не чистя около него, работи си. Нито лед натрупва, нито висулки се образуват. Обаче забелязах, че отзад се е получило нещо като мост между ламелите и снега. Има постоянен допир. Изчистих го с метлата и спря да побелява бързо външното тяло. Сега дефроства на 2 часа и половина, въпреки че е -7 и прехвърчат снежинки + голяма влажност! :)
Някой може ли да даде сервизна документация или по точно ме интересува отвора за вграждане на подовите климатици и къде да оставя отвор за тръбите и отводняването.Правя ремонт в момента и искам да го вградя в стената.
Благодаря предварително.
Цитат:
Първоначално публикувано от kokovi4
Някой може ли да даде сервизна документация или по точно ме интересува отвора за вграждане на подовите климатици и къде да оставя отвор за тръбите и отводняването.Правя ремонт в момента и искам да го вградя в стената.
Благодаря предварително.
На 10-15 см от земята трябва да започва долния ръб на дупката за тръбите.Ако искаш да е по-лесно чистенето под вътрешното тяло 15 см, ако искаш струята топъл въздух да върви близко до пода 10 см.
Здравейте,
предлагат ми следната комбинация: вътрешно тяло FTXG 35 престиж и външно RX50. Другата комбинация е FTXG 35 + RXS35. Помещението е 29кв.м, добре изолирано. Кое да избера? Според вас комбинациите подходящи ли са?
p.s Извинявам се, че публикувах темата не където трябва, но не знам как да я преместя.
Винаги е по добре да има запас външното тяло,така че първият вариант е по добър за отопляне дори и в наи студените дни ще имаш запас от мошност :ole.За нови машини ли говорим или втора употреба.
За нови с 3 год. гаранция
А какво ще кажеш за FVXS/RXS35F,ниско стеннен монтаж.Ако не го удобряваш,тогава съм за 50-та външна машина :ole
Подова 35-ца е по-добрия вариант.
Подовите са наи добрите машини,но хората са свикнали с класическите високо стеннен монтаж.И все още може да се намерят на старите цени
Не само това, подовата машина иска простор пред нея (а тенденцията е да ни набутват в кутийки) и не става ако имаш малки пакостници ;) Иначе са много комфортни машини!
Има нещо такова :taz,но те са много добри при скосени тавани и липса на височина.Датчика на вътрешното тяло е на височината на седящ човек,което спомага за много точна темп.,а двата лувъра разпределят равномерно въздушната струя.РАЗКОШ :yahoo:
Здравейте искам да запитам за вашето мнение за следния климатик и помещение.
Стая 27м2 като това вклщчва и кухнята която ще се отдели с плъзгаща врата и няма да се отоплява дефакто , кухнята е 10 м2 , климатика реших да е подов fvxs25f , сградата е изолирана добре ново строителство , но стаята е правоъгълна 8х3,5 , и с най дългата си част всичко е дограма с огромни прозорци , иначе е светло и готино , притеснява ме че тая дограма ще дърпа топлото и климата може би ще е слаб , както казах кухнята почти не я включвам в сметките за отопление и през повечето време ще е затворена което е -10м2 по малко. Евентуално 35 модела на дайкин , въобще тези машини добри ли са , дават ли дефекти , и фирма за качествен монтаж във варна.
Ето саита на един от дистибуторите на Daikin за Варнаhttp://mmc.bg/bg/index.php.Това са едни от наи комфортните модели на Daikin,така че не се притесняваи :ole
Цитат:
Първоначално публикувано от dragomir7708
Здравейте искам да запитам за вашето мнение за следния климатик и помещение.
Стая 27м2 като това вклщчва и кухнята която ще се отдели с плъзгаща врата и няма да се отоплява дефакто , кухнята е 10 м2 , климатика реших да е подов fvxs25f , сградата е изолирана добре ново строителство , но стаята е правоъгълна 8х3,5 , и с най дългата си част всичко е дограма с огромни прозорци , иначе е светло и готино , притеснява ме че тая дограма ще дърпа топлото и климата може би ще е слаб , както казах кухнята почти не я включвам в сметките за отопление и през повечето време ще е затворена което е -10м2 по малко. Евентуално 35 модела на дайкин , въобще тези машини добри ли са , дават ли дефекти , и фирма за качествен монтаж във варна.
Moже и 50-тката да видиш, не си казал в кой град си и каква е височината на помещението но дори и при стандартната имаш 70 кубика въздух, съседи има ли в блока? поогледай се за машина с номинал към 5
estqwerty, Цитат:
Първоначално публикувано от dragomir7708
монтаж във Варна