Re:Daikin FTXS25D - мнения
@cameo - Аааа не пукащ климатик не, ще се ползва в спалня, писна ми от пукащия конвектор ADAX за 340лв :2guns: искам не-пукащ климатик :blob1, съгласен съм на по-висока цена само да не пука.
@vclima - Погледнах в сайта на даикин, също така и в сайтовете на атаро и ммц - интересно защо там не са чували за ATXS ?
Проверих в няколко фирми и се оказа, че никъде няма FTXS25D. Май ще се насоча към FTXS25G.
biro , в спалня не се поставя климатик. Дори най-безшумен, ще те дразни движението на въздуха.
Ехее, целият форум спи на климатици. Зависи какъв е, някои не се усещат, че работят.
Няма да ме дразни в хола имам климатика от подписа и си спим перфектно на дивана при изключена долна клапа (не знм защо но на този модел като се изключи при достигане на температурата затварянето на клапата е страшно шумно - има едно дунапреноподобно уплътнение в което се трие).
За сравнение, адакса в спалнята се пуска 30-60мин преди лягане и сутрин се спира и харчи по 10кв.ч. на нощ, а климатика в хола харчи по 17-20кв.ч. на седмица при нон-стоп работа денем 24гр. нощем 22гр. така че ще трябва климатик и за спалнята. Ако имаше място за подов нямаше да се замислям.
"Ако имаше място за подов нямаше да се замислям." Така вече съм съгласен!!!
дайкина atxs почти не пука, но му е шумничко вентилаторчето дори и на най - ниската степен, казвам го като ползвател на такъв климатик, ако иска безшумен да си вземе мицубиши електрик, няма място за сравнение с дайкин - с риск да ме атакуват феновете :bravo
m_dikov, идеята е да се получи максимален комфорт в помещението. Подовите климатици са предпочитани от хора, които търсят най-доброто и имат по висок бюджет.
съгласен съм, но трябва да имаш и място, където да го поставиш. при стая 12кв. едва ли варианта подов климатик е възможен :)
Цитат:
@vclima - Погледнах в сайта на даикин, също така и в сайтовете на атаро и ммц - интересно защо там не са чували за ATXS ?
Не си мислиш, че някой ги сглобява във Б-я и им слага лепенки Дайкин?
Винаги, когато има централна промоция на Дайкин, имам предвид от централата, ане на някой от вносителите, Дайкин слага една буква А преди модела или заменя първата буква с А.
и Атаро и ММЦ го продаваха модела, но ги мързи да си променят сайта, вече и двете фирми го нямат, който взел, взел.
между другото вече има по-високи цени на всички модели Дайкин от днешна дата, така, че честито на печелившите.
След 2 срещи с фирми предлагащи климатици се насочих към мицубиши GE25VA, като ниво на шум на вътрешното тяло са най-тихи и коп-а е малко по-висок от на дайкина. Съответно 150лв по-скъп но си заслъжава. Жалко за увеличението на цените при дайкина, трябва да купувам и за кухнята, но ще изчакам няколко месеца.
Цитат:
Първоначално публикувано от m_dikov
дайкина atxs почти не пука, но му е шумничко вентилаторчето дори и на най - ниската степен, казвам го като ползвател на такъв климатик, ако иска безшумен да си вземе мицубиши електрик, няма място за сравнение с дайкин - с риск да ме атакуват феновете :bravo
С риск да ме атакуват феновете на мицубиши електрик , ще споделя , че Дайкина ми е доста безшумен ,и си спя безпроблемно с него.
П.П. Има ли ушен лекар във форума ?
Значи ще спиш на мицубиши още по-добре :) според данните мицубишито е по-тихо, на най ниска степен на вентилатора прозивежда забележително нищожните 19децибела.
Аз се чудя нещо друго - защо почти навсякъде, за да признаят гаранцията искат всяка година да се прави профилактика срещу заплащане? И до колкото са ми споделяли потребители на тази услуга профилактиката се състои в посещение на адреса, написване на касов ордер за сумата и заминаване без абсолютно никакво наглеждане на климатика :-memnon
Цитат:
Първоначално публикувано от zaqza
С риск да ме атакуват феновете на мицубиши електрик , ще споделя , че Дайкина ми е доста безшумен ,и си спя безпроблемно с него.
П.П. Има ли ушен лекар във форума ?
Шумът, освен децибели има и честота. И с по-ниско ниво, може да е доста нервещ. Освен това, свикваш със собствения климатик. И като отидеш в комшиите, техния може да те дразни, макар и по-тих... С една дума - от Санчо по-убаво нема! :Drinks:
П.П. Уролог устройва ли те?
Биро,на новия Панасоник Етерея също дават 19 дБ,а на Дайкин FTXS-G дават 22.Само че в един клиент сложих и двата модела,като се тръшках пред клиента,но по-шумния Дайкин го метнах в спалнята. Е,самия клиент после пита що бил по-тих,а по книга не е така??? Казах му,че явно при Панасоника са мерили шума от другата стая,какво да му кажа друго. Идеята ми е,да не се улавяш сляпо на цифрите,реалното понякога е различно...
Е те панасоник не бяха ли телевизори :Drinks:, иначе тука собственици на AFXS казват че е леко шумен, а тези с мицубишите твърдят че са по-тихи. Имам наблюдение над едно мицубиши и наистина е доста тихо, те и турбините им са с малко голям диаметър.