Резултати от 1 до 9 от общо 9

Странен on-off режим

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    120
    #1

    Странен on-off режим

    Здравейте,
    след като вече съм собственик на FTXS35G и FTXS20G започнах да наблюдавам работата им и имам въпрос относно работата на малката машина.
    Ето е и схемата -http://img203.imageshack.us/img203/6398/klimaplan.jpg
    FTXS20G е монтиран в спалнята, сините правоъгълници оказват мястото на външно и вътрешно тяло. Тръбен път около 3.5м. Външна изолация 5см ЕПС, дограмата 5 камерна с К стъкло. Изложение север. Държа вратите между хол и спалня отворени, а останалите затворени. В това топло време вечер настройвам 21 градуса, а през деня 20 или 19. Имам термометри и в двете стаи и горе долу, машините поддържат или зададената температура или с градус по висока. Какво е питането ми.
    В спалнята (вижда се че стаята е много малка) климатика работи с много странен ON/OFF, примерно работи не повече от 20-30 секунди, после изключи за 5-10 минути, и след това включи отново за 20-30 секунди. Не ми е ясно на какъв алгоритъм работи управлението на климатика, т.е. със спадане на колко десети от градуса или колко градуса активира въздушният поток.
    Примерно снощи, оставих машината на 21 градуса, термометъра няколко пъти съм го гледал и преди да си легна и сега сутринта преди работа, нито веднъж не показа под 21, винаги около 21,3-7, но и сутринта докато се обличах, забелязах, че вътрешното тяло включи завъртя хладен въздух за 30 секунди и спря.
    По принцип ако и задам висока температура след около 5-10 минути започва духането на доста горещ въздух, но така с включвания за под минута тя завърта един хладен въздух и въпреки малкият обем не мисля, че този въздух за такъв малък период от време може да повлияе на изправен термодатчик.
    Жлюзите по принцип ги държа директно надолу, там има нощно шкафче, края на спалнята, един стол и пътечка. Опитах се да ги държа в средно положение и насочени крайно към вратата на стаята, че да духа към коридора, но този он/офф продължава да бъде с такива интервали.
    В хола, при тези високи температури вън също си работи в он/офф, но там положението е различно, включи примерно за 5 минути, после го няма 20. А този в спалнята днес направи включване дори за под 10 секунди.
    Интересува ме според Вас това нормално ли е или има проблем в управлението или вътрешният температурен датчик.
    Благодаря предварително на отзовалите се.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на edi1
    Тук е от
    Jan 2007
    Живее в
    Ямбол
    Мнения
    8,201
    #2

    Re:Странен on-off режим

    Машината е с висок минимум в малко помещение, което още не може да изстине и загубите са по-малки от минималното топлоотдаване.Като включи и завърти леко вътрешната турбина, раздвижва по-топлия въздух горе и се окаge, че няма нужда да топли, пак си изключва.

  4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006
    Мнения
    5,563
    #3

    Re:Странен on-off режим

    Ако не изключваше бързо, щеше да ти вдигне още температурата, без да го желаеш. С този минимум така... и зимата ще ти изключва, просто ще включва за малко по-дълго. Това по принцип гледам да го казвам като се насочват хората към Дайкини за малки стаи.

  5. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    120
    #4

    Re:Странен on-off режим

    Благодаря и на двама Ви.
    Мен по принцип включването и изключването не ме дразнят, стига да са ефективни до някъде и да не намаляват живота на климатика значително.
    Интересно, че и трите модела FTXS20/25/35 ги дават с минимум 1.2/1.3 kW, но поне на усет при минимална мощност FTXS35G изкарва доста по-топъл въздух от FTXS20G.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    54
    #5

    Re:Странен on-off режим

    Аз съм с FTYN50 за 29 кв.м. дневна + 5 кв.м. коридор, но в този преходен период и той така работи. То при тези тепмератури няма и как иначе. Имайки предвид, че без да топля от началото на сезона не съм виждал у дома по-малко от 20 градуса. А сега държа в спалнята и дневната отворени отгоре врати към терасите и вътре навсякъде отворено и като се върна отработа термометъра показва 23. Надявам се в големите студове да нямам проблеми с отоплението.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2009
    Мнения
    134
    #6

    Re:Странен on-off режим

    Pippo,
    Климатика в спалнята ти е почти над главата. Когато спиш не усещаш ли въздушната струя от него?
    Моите и двата са на около 2 метра височина и усещам лека въздушна струя при неработещ компресор, когато съм застанал под или в непосредствена близост до вътрешните тела. За съжаление пълно щастие няма.

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2009
    Мнения
    120
    #7

    Re:Странен on-off режим

    Монев,
    усеща се доста леко, но не е кои знае какво, тъй като този климатик никога самоволно не е работил на мощност различна от минималната. Като го форсирам и легна се усеща повече, но това едва ли ще се случва в реална ситуация. Аз в случая нямах друг удобен вариант за монтаж. Даже до последно мислих, дали не е удачно да монтирам FTXS25G, вместо FTXS20G, но в другата спалня, която е неизползваема и да държа и нейната врата отворена, пък колкото влезне като топлина при мен толкова, тъй като и без това ми е трудно да спя на топло.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    127
    #8

    Re:Странен on-off режим

    Аз съм с FTXS25G в 21кв. и при зададени 20* поддържа 21-22*, пак работи on/off ,но за по 4-5 мин. Мисля , че работи нормално при високия минимум който има,топлото време,малкото и добре изолирано помещение.Пробвай да му вдигнеш градусите, би трябвало да изключва по-рядко.Като застудее няма да изключва толкова често.

  11. Member
    Тук е от
    Nov 2008
    Мнения
    801
    #9

    Re:Странен on-off режим

    Да това е начина или да се вдигнат градусите или скоростта на вентилатора, и моя се побърква да спира и да тръгва ама не го мисля да се оправя, преди седмица бях при свяко ми той има FUJI 12 LGC и сравнявайки го с моя виждам следните разлики, при тръгването няма някакъв алгоритъм да тръгва на по ниски обороти после малко да ги завиши и след това пак да ги свали до необходимото ниво и тогава да продължи да си работи така прави моя GE25VA,LGC-то тръгва на едни обороти и върви докато изключи само на тях поне не чувам видима промяна в оборотите, след като изключи то си беше топло времето стоя два часа без да включи и като слънцето беше напекло вече в стаята, при моя не съм го видял да престои повече от 5 минути и като включи не върви по малко от 2мин и половина, ако е топло върви около 3 мин и 3 мин почива, сигурно е софтуерно зададено.Ако е прекалено топло в стаята и съм намалил градусите пак включва изпълнява си алгоритъма на работа и като дойде времето да развърти вентилатора на степента на която е поставен обръща клапите надолу завърта за 5 секунди и изключва, но не може да работи по малко от 2 мин и половина щом е включил.Когато е изключил компресора вътрешното тяло върти по бързо въздуха от LGC-то, разбира се струята е насочена нагоре.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Кой е най-добрият режим?
    От Tonyo във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 9
    Последно: 19-02-14, 14:27
  2. Режим Он-оф при -10*
    От stalker 75 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 6
    Последно: 04-03-12, 12:50
  3. Тих режим на работа
    От Tzetzy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 30
    Последно: 19-11-11, 14:17
  4. General Fujitsu ASHA-09LGC - странен проблем в режим AUTO
    От g_ganchew във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 3
    Последно: 16-09-11, 14:42
  5. Синхронен режим
    От Bari във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 2
    Последно: 23-01-04, 07:09

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе