Здравейте,
след като вече съм собственик на FTXS35G и FTXS20G започнах да наблюдавам работата им и имам въпрос относно работата на малката машина.
Ето е и схемата -http://img203.imageshack.us/img203/6398/klimaplan.jpg
FTXS20G е монтиран в спалнята, сините правоъгълници оказват мястото на външно и вътрешно тяло. Тръбен път около 3.5м. Външна изолация 5см ЕПС, дограмата 5 камерна с К стъкло. Изложение север. Държа вратите между хол и спалня отворени, а останалите затворени. В това топло време вечер настройвам 21 градуса, а през деня 20 или 19. Имам термометри и в двете стаи и горе долу, машините поддържат или зададената температура или с градус по висока. Какво е питането ми.
В спалнята (вижда се че стаята е много малка) климатика работи с много странен ON/OFF, примерно работи не повече от 20-30 секунди, после изключи за 5-10 минути, и след това включи отново за 20-30 секунди. Не ми е ясно на какъв алгоритъм работи управлението на климатика, т.е. със спадане на колко десети от градуса или колко градуса активира въздушният поток.
Примерно снощи, оставих машината на 21 градуса, термометъра няколко пъти съм го гледал и преди да си легна и сега сутринта преди работа, нито веднъж не показа под 21, винаги около 21,3-7, но и сутринта докато се обличах, забелязах, че вътрешното тяло включи завъртя хладен въздух за 30 секунди и спря.
По принцип ако и задам висока температура след около 5-10 минути започва духането на доста горещ въздух, но така с включвания за под минута тя завърта един хладен въздух и въпреки малкият обем не мисля, че този въздух за такъв малък период от време може да повлияе на изправен термодатчик.
Жлюзите по принцип ги държа директно надолу, там има нощно шкафче, края на спалнята, един стол и пътечка. Опитах се да ги държа в средно положение и насочени крайно към вратата на стаята, че да духа към коридора, но този он/офф продължава да бъде с такива интервали.
В хола, при тези високи температури вън също си работи в он/офф, но там положението е различно, включи примерно за 5 минути, после го няма 20. А този в спалнята днес направи включване дори за под 10 секунди.
Интересува ме според Вас това нормално ли е или има проблем в управлението или вътрешният температурен датчик.
Благодаря предварително на отзовалите се.