Отговор: Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
Аз също правих експерименти с намаляне. Като увеличиш градусите дълго време харчи повече ток докато темперира. Ако имаш помещение с вътрешна изолация и без мебели, намалянето на градуси може да има смисъл. Иначе мебелите и стените докато се затоплят заминава много ток.
преходните сезони може да се оплзват очи и да се смъкват градуси.
пробвах и с таймери и програматори - окото е по-добро, защото климатика се пуска в 5 , аз примерно се забавям в кръчмата и се прибирам в 12 за да го спра ...
но зимата нито един градус не трябва да се отстъпва.
най-добре си е интелигентен термостат с гласови команди и управление на български. друго е да подвикнеш на жената "Намали го малко това чудо!" :)
@DUNDURMA,
Харесвам широко скроените хора. Нямах пред вид петте лева, разбира се. Принципен въпрос, опазване на околната среда, орязване приходите на ЕРП тата и каквото още се сетиш. Майната им на парите, щом са достатъчни :Drinks:
1 Прикачен файл(ове)
Цитат:
Първоначално публикувано от
justify
Колега термометърът не ти е верен.СиноптикБг също- за Пазарджик мерят и дават данните на станцията в Ивайло, а там тя е в един треволясал голям двор насред полето.В града е по -топло в момента +2 градуса е по моята станция.
Истината ще я разбереш от неделя нататък по прогноза на Синоптик-а, стига да познаят:
Прикачен файл 11888
Прав си, че не съм ползвал метеостанция, просто нямам такава.Може да се казвам Емил, но фамилията ми не е Чолаков.Посочил съм температурата според мобилния ми телефон, които е вързан с АccuWeather и се ъпдейтва на всеки час.Не знам от къде взимат данни, но седейки по замръзналите гьолове днес сутринта, снощи в 23.00 часа, когато съм писал поста, температурата едва ли е била +2 гр.С.Както и да е, това не е съществено.За Ивайло, сигурно е както казваш.За последно, бях там служебно преди около 3-4 години и изглеждаше поддържано.
Прикачен файл 11899
днес един френд от бара си носеше тампони за нексурата. честно останах безкрайно изненадан - на фтх-а трябваше да сложиш ръка на външното за да разбереш че работи.
Цитат:
estqwerty
днес един френд от бара си носеше тампони за нексурата. честно останах безкрайно изненадан - на фтх-а трябваше да сложиш ръка на външното за да разбереш че работи.
Тампони на Дайкин говори само за "високия професионализъм" на монтажниците.
Цитат:
edi1
Ич не търси цена на 50-ицата, сигурно къде 4000 и нагоре отива.:))
3500
Още по учудващото е, че разликата в цената на 25-ца и 50-ка е само 500 лева, дето на фона на 3ххх си е нищо. 25-ци дали някой ще купува не знам, ама според мен за 50-ките ще има мераклии.
Линк няма да давам, че някой пак ще изкара, че реклама правя, ама в гугъла като напишеш "FTXZ50N/RXZ50N цена" и то си излиза.
На някои места е 35000, ама на други си е 3999 лева.Явно в момента си играят с цените.Те машините са еднакви, само софтуера е различен.
да им дам 5к кво ще си играем с дребни суми :)
Все пак това е първата такава машина за европейският(и най-вече българският) пазар, което е окуражаващо.Дано да видим и други марки с машини и показатели за японският, "преориентирани" за европейският пазар...
хаха така е ама ма жена ми като споменах да сменим фуджицуто с такъв дайкин има контрол на влажността това онова и тя добре колко пари е викам ми 3500 - КОЛКО ?! и диалога приключи :)
Умна жена имаш, да ти е жива и здрава.:Drinks:
Абе ако трябва да топлиш като мене 45м2 може и да си струва.
Вземи примерно 18-ка Daiseikai 5 е 3200, Нокрия 24-ка е 2900, големите мицубишита и те са там.
Аз затова мисля, че за 50-ките по ще има клиенти. Те с КЕЕ ще дойдат към 2900.
Цитат:
rango
Ето ти един нещастен превод от Бинг , но общо взето да добиеш представа :
Операция охлаждане
10 татами
за | 15А паралелно спецификация щепселAN28JNS-W Open цена Indoor: AN28JNS-W Външни: AR28JNS | Pipe дължина 10 м
максимална разлика във височината 10 м |
| Мярка за броя на татами | Капацитет (кВт) | Консумирана мощност (W) |
Отопление | 6-8 татами
(10 ~ 13метра 2 ) | 2.8 (0.9 до 4.4) | 535 (200 до 1270) |
Охлаждане | 08.12 татами
(13 ~ деветнадесетm2 ) | 2.8 (0.9 до 3.2) | 610 (240-840) |
Консумирана мощност
мярка на | Време за загряване (на месец) | Охлаждане на работа (на месец) | Общо период (години) |
162kWh / месец | 84kWh / месец | 1194 кВтч |
Разпоредби Dimension]
Мощност: (единичен 100V · в рамките http://www.daikinaircon.com/catalog/...es/mark_ii.gifдиаметър три охладителната тръба връзка :: φ6.4 · Gas φ9.5 течност · 15А) на контактния проводник
550 × ширина 658 височина: 290 × 795 × широчина дълбочина 238mm Височина на открито: На закрито Размери (+42) mm (+50) х дълбочина 275 капацитет ниско температурно отопление 3,2 кВт ※ ※ ниска температура отоплителна мощност 2 ℃, когато температурата на външния въздух