Re:Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
Мен ме впечатли това, че въздушният поток може да се направлява в четири посоки едновременно. Ето данните от rakuten.com:
http://thumbnail.image.rakuten.co.jp...lrpj_label.jpg http://thumbnail.image.rakuten.co.jp...2udr_label.jpg
44 килограма външно тяло срещу 37 за 402UDR. 6,3 номинал на топло срещу 5 за UDR-a. Дайкина отвява Тошибата отвсякъде. :)
http://item.rakuten.co.jp/airmatsu/an40lrpj/
http://item.rakuten.co.jp/airmatsu/ras-402udr/
Щом ти е на сърце го вземай бе, какво си седнал да се допитваш до папагали. Смяташ че с това чудо може да сбъркаш ли?
Засега само оглеждам. Досега се коментираше само УДР-а, отвреме-навреме justify пускаше някоя Нокриа от ракутен.ком За това чудо никой не е споменавал. Добре е да има база за сравнение. :Drinks:
Че как очакваш да го хвали някой в този форум, не виждаш ли че там пише Дайкин?! Пък бил той и японски.
Аз затова съм във форума, драпам със зъби и нокти за Дайкин и Хитачи. Както виждаш, всичките ми постинги са подкрепени с факти и давам само проверена и надеждна информация. :)
Добре си се ориентирал - лятото и преходните сезони Хитачи (що да хабим Дайкина, лятото всички се справят, даже и Хитачи), дойде ли зимата спираме Хитачито и пускаме надежданата машина. :)
Аруба общите характеристики на Тошибата са по-добри и APF му е по-висок и минималната консумация е много по-ниска от на дайкина, а външното тяло е по-тежко заради допълнителният модул. ECCJ имат сайт можеш да го разгледаш и тогава давай "компетентни" оценки. А за съжаление общото между твоите машини и японският им събрат е само в името.
Цитат:
Първоначално публикувано от BLUE1
Аруба общите характеристики на Тошибата са по-добри и APF му е по-висок и минималната консумация е много по-ниска от на дайкина, а външното тяло е по-тежко заради допълнителният модул. ECCJ имат сайт можеш да го разгледаш и тогава давай "компетентни" оценки.
Навсякъде е с 6 APF, ако имаш предвид 281UDR - да. Той е с APF: 6,6. 55 вата разлика 45/100 в минималната консумация не ми се струва кой знае какво. 100 вата за климатик, който е 5/6,3 на охлаждане/отопление много добре даже, едва ли ще му се налага да пада на 70 вата, хората са го сметнали. Давай линкове като мен, така с празни проказки нищо не доказваш.
Цитат:
Първоначално публикувано от BLUE1
А за съжаление общото между твоите машини и японският им събрат е само в името.
Нали знаеш, че пълно щастие няма. Затова е хубаво да постигнеш някаква хармония. Едното за сметка на другото. Има много по-важни неща от това какъв климатик имаш. :)
Празни приказки?!?!?! Чети Аруба, чети. Не ми се занимава с глупости, прав се за всичко.
Цитат:
Първоначално публикувано от aruba_man
Засега само оглеждам. Досега се коментираше само УДР-а, отвреме-навреме justify пускаше някоя Нокриа от ракутен.ком За това чудо никой не е споменавал. Добре е да има база за сравнение. :Drinks:
Всеки си има критерии за подбор.Избери си критерии на които твърдо държиш да има климатика и тогава избирай.
Моите критерии за климатик:
I. над 2000 лева са задължително да има :
1. Плазма филтър
2. прахово самопочистване
3. мощност в режим отопление +- 0.7кв в сравнение с конкурентните модели
II. за климатик над 3000лева са задължително да има:
1.Плазма филтър
2. мързеливо прахово самопочистване(което изхвърля праха от филтрите навън през тръба)
3. мощност в режим отопление +- 0.7кв в сравнение с конкурентните модели
III. за климатик над 4000лева
1.Плазма филтър
2. мързеливо прахово самопочистване(което изхвърля праха от филтрите навън през тръба)
3. дефрост цикъл, без да спира отоплението в режим отопление като на Shiki-Sai-Kan серията на саньо;
4. мощност в режим отопление +- 0.7кв в сравнение с конкурентните модели
Дайкин може би R серията си заслужава парите.Уруру сарарата контролира влажността в диапазона от 50% до 80%, а комфорта за човека е в диапазона от 30% до 60% влажност.Отгоре на това което знам, не се контролира влажността като се задава определен % влажност, а като се избират три предварително зададени параметъра/степени на поддържане на влажност.
Аз лично за жилищни помещения над 20 кв.м. бих избирал панасоници/национали за нихонския пазар и по мое мнение те са единствените които имат модели които изпълняват критериите ми за климатик над 4000лв.Все пак имам едно наум с дефектните компресори на панасоника и не би ми се искало да рискувам 4000лв, но предполагам, че качеството за Япония все пак е друго, защото ако се случи в Япония ще е равносилно на смъртна присъда за климатици панасоник/национал.
Фуджитсуту го линквам, защото е климатика с най-висок максимум отопление при еднаква консумация в номинал в сравнение с другите климатици на конкуренцията .
Филтрите с титаниев апатит са пълна щуротия и прах в очите(подовия е с такива знаеш), а флашстриймъра след известно ползване от около 1 година започва някакво съскане и пращене което според двама от собствениците е нетърпимо и плашещо.
Та ако се наложи и имам пари в излишък по-нататък за апартамент ще избирам между тошиба, фуджитсу и национал.Ако е казал господ да имам къща ще е термопомпа и по някой друг инверторен климатик среден клас само за охлаждане-напоследък ми харесват LG-дори имат модели с плазма филтър и такива с прахово самопочистване на доста прилични цени в сравнение с другите.
Както казах, на мен ми направи впечатление, че това е първият климатик който насочва въздушната струя към четири различни посоки в едно и също време. За съжаление инфото в българските сайтове, които го предлагат е много вяло. Превода с гугъл транслейт на Ракутен.ком също е едно към гьотере. :) А това дали развърта до 9,5, 10 или 10,5 поне за мен няма голямо значение. То е за максимум 20 минути. Повечето качествени инвертори винаги си работят под номинал даже. :)
Цитат:
Първоначално публикувано от aruba_man
Както казах, на мен ми направи впечатление, че това е първият климатик който насочва въздушната струя към четири различни посоки в едно и също време. За съжаление инфото в българските сайтове, които го предлагат е много вяло. Превода с гугъл транслейт на Ракутен.ком също е едно към гьотере. :) А това дали развърта до 9,5, 10 или 10,5 поне за мен няма голямо значение. То е за максимум 20 минути. Повечето качествени инвертори винаги си работят под номинал даже. :)
Е виж какви малки са отворите през които издухва настрани.Основното ще е напред, назад и напред-назад.На двете страни са някакви малки отворчета-това ли е "четирипосочен" въздушен поток.
А това, че е първият е една голяма непремерена лъжа -това ЛГ макар и далеч от него като клас е с истински трипосочен въздушен поток.Трите отвора са далеч по голями и са еднакви по размер, а не някакви 10 сантиметрови миниатюри с претенция за "отвор за въздушен поток" .
П.П. И теб могат да те забаламосат... :)) , няма нищо, че си гастарбайтер :016:
Justify + Daikin = оксиморон :2guns:
Малки-големи, сложили са хората. Като не ти харесва, си ползвай само в едната посока и това е. На подовия знаеш как е, написали са навсякъде, че може да изкара 30% от струята отдолу. Сигурно и в японските сайтове има инфо, рано или късно ще се светна. :)
Здравейте,препоръчаха ми този форум като най-компетентен.Ще купувам климатик и от много мнения по форуми вече два дена ме заболя глава....Ориентирала съм се към марка Дайкин и по точно модел FTXN 35K/RXN 35K...Някаква информация за него,малко помощ?Ще ми трябва главно за отопление на хол 23кв.м. с една външна стена и ПВЦ дограма.Мисля да го поръчам онлайн от Техномаркет.Ето го и него:http://www.technomarket.bg/products/...xn-35k-rxn-35k