Отговор: Daikin - мнения за моделите на тази марка II част
по прицип е така,но...аз не бих заложил специално на този дайкин за отопление.казвам го от личен опит.при по сериозни студове в най-добрия случай често ще дефроства....или въобще няма да топли.тука в плевен понякога има сериозни зими,в нашия блок има от мидеи до тошиби мицубиши и.т.н.конкретно при сериозни студове съм наблюдавал какво се случва-тези които продължават да работят и да топлят се броят на пръсти.другите или умират,или виждам как по 2-3 пъти на денонощие ги поливат с гореща вода.това е от мене,дано съм бил полезен,не робувам на марки,гледам конкретния модел.
Изглежда, че кризата е свалила цените на климатиците в България до доста приемливи нива.
Да, да, да, точно тоя RXM-N няма да толи :wink:.
Вземи напиши повече в темата за избор на климатик.
Опиши помещението и т.н. - има си точки за попълване, че да ти се отговори по-правилно.
Той bobi ти е написал.
Веско личният ти опит от озъртане по фасадата на блока ли е или ползваш такъв Дайкин?
Разбрах само, че се надяваш да си бил полезен с пост от който нищо не се разбира.
Цитат:
Първоначално публикувано от
veskodivia
по прицип е така,но...аз не бих заложил специално на този дайкин за отопление.казвам го от личен опит.при по сериозни студове в най-добрия случай често ще дефроства....или въобще няма да топли.тука в плевен понякога има сериозни зими,в нашия блок има от мидеи до тошиби мицубиши и.т.н.конкретно при сериозни студове съм наблюдавал какво се случва-тези които продължават да работят и да топлят се броят на пръсти.другите или умират,или виждам как по 2-3 пъти на денонощие ги поливат с гореща вода.това е от мене,дано съм бил полезен,не робувам на марки,гледам конкретния модел.
Е ти се спука от писане на простотии. Първо го изкара с 11кг външно тяло. Сега, че щял да дефроства много. Очевидно и на картинка не си го виждал, а говориш за личен опит. Като няма нищо вярно в написаното как имаш очаквания да си бил полезен, акъла ми не го побира. Сестра ми е с предния модел FTXM-M и няма никакви безсмислени дефрости, работи много комфортно и тихо, а имат и от старите Нокрии, та не е като да няма с какво да я сравняват. И от двата климатика са си доволни, но познай какво щеше да стане ако ги бяха разменили, Нокрията в спалнята, а FTXM-M в голямата дневна. Твоя опит, ако въобще имаш такъв сигурно е на база на някоя от старите Б-етки (FTXB) и ги сложи всичките под един знаменател.
Най-големия проблем на М-ката е, че е вързана на твърда връзка и не мога да преместя ватметъра като и ходя на гости. ;)
Цитат:
stoyanovl
Точно за това питам. Не гледам само характеристиките, а търся и мнение от хора, които знаят как се държат машините. Като функции, хитачи е по-високо ниво, но не искам да вземам решение за толкова много пари базирано само на данните от каталога.
То хубаво търсиш мнение как се държат машините, но е хубаво да избнереш модели на няколко години и изпитани в реални зимни условия, Точно за това Хитачи ме съмнява някой в този форум да има информация как работи.
Цитат:
stoyanovl
Точно за това питам. Не гледам само характеристиките, а търся и мнение от хора, които знаят как се държат машините. Като функции, хитачи е по-високо ниво, но не искам да вземам решение за толкова много пари базирано само на данните от каталога.
PSE е нов модел, никой не може да ти каже как се държи.
Топ-моделът на Хитачи, намален с -20%, има куп екстри, дисплейче, хубав дизайн на вътрешно тяло, прахосмукачка, пречистватели...
На мен ми изглежда много примамлива оферта.
Според евровент на отопление би трябвало да слиза до 170~120 вата минимум...
Главният риск при Хитачито е да не се окаже, че пак са му сложили дефектния, бучащ мотор на панасоник...:BigGrinтогава забрави за всякакъв комфорт ... иначе всичко останало му е 6. За мен лично прахосмукачка в климатик е напълно безполезна "екстра", но може пък за някого функцията да е удобна.
Jack, никой не казва че Хитачито е лошо, въпроса е - кой би му бил по-подходящ.
Ама без данни за помещението - ядец.
Аз пък никога не бих дал толкова пари за машина от висок клас, с еднороторен компресор. Не случайно и свалиха цената.
Аз даже не бих чел Еуровент , камо ли да му се доверявам . Отдавна се знае че писаното там няма нищо общо с реалността .
аз съдя по техническите данни,съгласи се,че не говорят добре за този дайкин,в подписа ми се вижда с какви климатици съм,не съм професионалист,но все пак мога да се ориентирам,кой модел е добър и кой не,ако си говорим честно от европейските модели на няколко марки,не повече от 10-15 климатика заслужават да се купят.имам предвид тошиба,мищубиши хеви,хитачи,дайкин и грий.
Цитат:
Mega
Аз пък никога не бих дал толкова пари за машина от висок клас, с еднороторен компресор. Не случайно и свалиха цената.
Aleksandars споделя ли твоето мнение, за конкретното хитачи?
Цитат:
dodo_pv
Aleksandars споделя ли твоето мнение, за конкретното хитачи?
Трябва ли да го споделя за да имам мнение? Аз моят избор съм си го направил, не съжалявам и за секунда. А иначе можеш да го попиташ.
Цитат:
Mega
...Не случайно и свалиха цената.
Според мен цените на предишните топ-модели на хитачи бяха неадекватно високи, а PSE си оправдава цената за това, което предлага. Дано само вътрешното тяло да не е с мотор на панасоник, но като му гледам ватовете, може и да е...