Климатици DAIKIN /Дайкин/FTX50GV/RX50GV
Здравейте!От октомври имам климатик DAIKIN /Дайкин/FTX50GV/RX50GV.От преди един месец забелязвам,че някакъв газ ми се спира на гърлото/много неприятно усещане/.Това дали значи,че монтажа не ми е направен както трябва?Дали имам изтичане на фреон?Може ли да ме посъветвате какво да правя?Благодаря Ви предварително.
Re:Климатици DAIKIN /Дайкин/FTX50GV/RX50GV
Фреона се усеща само при по-голям пропуск. Фреонът е токсичен само при контакт с открит пламък иначе не е отровен или вреден при моментен краткотраен контакт с него.
Ако пропуска е толкова голям, че да го усещаш климатика ще спре до около 5 часа. Ако климатика не спре или пропуска е малък такъв, че да не може да се усети или няма пропуск. Най-вероятно става въпрос за самовнушение.
Ти ме хвърли в ТУШ.
По принцип това неприятно усещане го имат хора с хронични/остри дихателни заболявания.
От личен опит мога да кажа, че се получва при всички климатици с изключение на тези с качествен плазма филтър.
Донякъде проблема се преодолява с поддържане зимата на 25-26 градсуса в помещението(поне при мен е така).
Сега се сетих: да не би да мирише/има вкус на ракия тоя газ бре, щом го усещаш само от 1 месец??? :))
Боцкай повече мезе :Drinks:
Според мен няма изтичане на нищо.Когато въздуха е застоял се усещат странни миризми...проветрявай по често и почиствай редовно филтрите .
влага или мухъл , въпреки че казват че изсушавали въздуха климатиците не могат да се справят с влагата поне вкъщи.
Алергия е това. Консултирай се с личния лекар.
Здравейте!
Имаме го този климатик от около 4-5 месеца.Монтиран е в помещение 34 кв.м.До преди една седмица климатика работеше винаги на втора степен на вентилатора и взависимост от външната температура вътре го настройвахме на 24-25 гр.и стайната ни температура я поддържаше на 23-24 гр.Но от една седмица насам вентилатора го оставихме на автоматичен режим а температурата на 22 гр.,и цял ден си поддържа 23 гр.стайна температура.Но в рамките на тази цялата седмица ми направи впечетление и то винаги в вечерните часове между 18.00-20.00 часа на автоматичен режим и температура на климатика 22 гр,вътре в стаята почва да става 25-26 гр. като се усеща как вентилатора работи почти на макс и духа срашно топла струя въздух,все едно че е настроен на 27-28 гр да работи.,тъй като през останолото време при 22 гр.се усеща хладен въздух.И докато не почна да сваля температурите на долу ким 21-20-19-18-и чак на 17-16 гр изклучва и като върна пак на 22 гр.след около 5 мин почва да работи с хладка струя виздух..
И питам се аз дали всичко това е нормално или......има му нещо на климатика???Много благодаря на всички отзовали се!
Цитат:
Първоначално публикувано от alex_
Здравейте!
Имаме го този климатик от около 4-5 месеца.Монтиран е в помещение 34 кв.м.До преди една седмица климатика работеше винаги на втора степен на вентилатора и взависимост от външната температура вътре го настройвахме на 24-25 гр.и стайната ни температура я поддържаше на 23-24 гр.Но от една седмица насам вентилатора го оставихме на автоматичен режим а температурата на 22 гр.,и цял ден си поддържа 23 гр.стайна температура.Но в рамките на тази цялата седмица ми направи впечетление и то винаги в вечерните часове между 18.00-20.00 часа на автоматичен режим и температура на климатика 22 гр,вътре в стаята почва да става 25-26 гр. като се усеща как вентилатора работи почти на макс и духа срашно топла струя въздух,все едно че е настроен на 27-28 гр да работи.,тъй като през останолото време при 22 гр.се усеща хладен въздух.И докато не почна да сваля температурите на долу ким 21-20-19-18-и чак на 17-16 гр изклучва и като върна пак на 22 гр.след около 5 мин почва да работи с хладка струя виздух..
И питам се аз дали всичко това е нормално или......има му нещо на климатика???Много благодаря на всички отзовали се!
Така е при дайкин на 22 градуса се усеща леко хладно. добре е при 25-26 градуса-тогава е комфортно.При дженерал/фуджи/фуджитсу усещането за комфорт е на 23 градуса-стоя си по слипове само и струята въздух е приятно топла(това са ми впечатленията от 12LD серията).
Според мен(както съм писал и по горе) такъв е програмирания алгоритъм, и топлината на струята въдух зависи и от външната температура, включително дали външното тяло се пече пряко от слънчевите лъчи, но е странно да си задал 22 а да прави 25-26градуса.виж дали дупката през стената където минават тръбите дали е запушена и да не би през нея да минава студен въздух който да духа върху температурня датчик на вътрешното тяло и да го обърква.Ако има дупка я запълни с гипс/силикон.
Цитат:
Първоначално публикувано от justify
Така е при дайкин на 22 градуса се усеща леко хладно. добре е при 25-26 градуса-тогава е комфортно.При дженерал/фуджи/фуджитсу усещането за комфорт е на 23 градуса-стоя си по слипове само и струята въздух е приятно топла(това са ми впечатленията от 12LD серията).
Според мен(както съм писал и по горе) такъв е програмирания алгоритъм, и топлината на струята въдух зависи и от външната температура, включително дали външното тяло се пече пряко от слънчевите лъчи, но е странно да си задал 22 а да прави 25-26градуса.виж дали дупката през стената където минават тръбите дали е запушена и да не би през нея да минава студен въздух който да духа върху температурня датчик на вътрешното тяло и да го обърква.Ако има дупка я запълни с гипс/силикон.
Ами да ви кажа дупката за тръбите е зад тялото и погледнато нищо не се вижда нито от страни нито отгоре нито отдолу..И странното е че вместо да изклучи или поне да намали обороти,то напротив увеличава и както ви казах по горе температура в стаята става на 25-26 и се намесвам да намаля температурата за да изклучи.Незнам какво ще стане ако не намаля тампературата дали ще продължи да работи така на макс при зададени 22 гр.Но тази вечер ако направи пак ще го оставя така та да видим докиде ще вдигне температурата на стаята и на колко ще изключи..
колко м2 е стаята - може ли да идва прекалено голям/малък климатика за помещението?
ftxs-50rx при мен при зададени 22 подържа23*5 - 23*8
Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
колко м2 е стаята - може ли да идва прекалено голям/малък климатика за помещението?
Стаята е 34 кв.м.При мен също подържа при зададени 22 гр - 23-24 гр.Но проблема е ,че след известно време усилва вентилатора и духа много горещо и качва температура в стаята до 25-26 гр.Това немога да си го обясня...
Цитат:
Първоначално публикувано от alex_
Стаята е 34 кв.м.При мен също подържа при зададени 22 гр - 23-24 гр.Но проблема е ,че след известно време усилва вентилатора и духа много горещо и качва температура в стаята до 25-26 гр.Това немога да си го обясня...
Къде ти е разположен термометъра? Надявам се не е срещу климатика, защото няма логика в това което казваш :)
имам подова 35-ица,чувам външното тяло как бучи,тръбния път е 70 см и външното тяло е монтирано по-високо от вътрешното,монтажниците казват ,че не е проблем за компресора какво да правя да ги викам ли да си удължават тръбния път и трябва ли да правят "маслен трап"?
Цитат:
Първоначално публикувано от mirka2474
имам подова 35-ица,чувам външното тяло как бучи,тръбния път е 70 см и външното тяло е монтирано по-високо от вътрешното,монтажниците казват ,че не е проблем за компресора какво да правя да ги викам ли да си удължават тръбния път и трябва ли да правят "маслен трап"?
викай ги да ти сложат още поне 3 метра тръбен път.