Re:2 дайкин-а температура..
В какви стаи като м2/м3 са монтирани климатиците? Има ли изолация?
Зависи и къде са монтирани - на вътрешна или на външна стена.При вътрешна, горе ще е по-топло и съответно ще отдава по-малко, а при студена външна, ще топлоотдава малко повече.Ако не те мързи и си измериш Т на входящия въздух, може да видиш, дали има разлика.
Малката стая е 44 м3
По-голямата е 59 м3
Живеем в панелка и 2те вътрешни тела са монтирани на вътрешни стени. (Апартамента е среден)
Единствената разлика между стените е,че от страната на малката стая в съседния апартамент има хора (съответно се отопляват) , а от страната на голямата стая в апартамента не живее никой (съответно апартамента им е доста студен) Не знам дали това оказва влияние :huh: Апартамента ми е без изолация.
Издухваната струя е функция на стайната температура. Ако в малката стая е по-топло, нормално е да духа по-топло. Тези Дайкини имат висок минимум и под определена стойност не могат да слязат.
Коректното измерване става като се замерва едновременно въздуха който се засмуква отгоре над климатика и въздуха който се издухва отдолу след затоплянето.
Със същите термометри се измерва за другия климатик другите температури.
Ако се замерва със един и същ термометър ще се появява леко разминаване понеже при затопляне въздуха над климатика в по-малката стая по-бързо ще се затопля , а е необходимо време за установяване на температурата. От там и по-бързо ще се натрупа грешка от сравнението.
Здравейте отново :)
Направихме си следния експеримент:
Сутрин рано при еднакви температури и в 2те стаи - 17 градуса,едновременно пускаме климатиците със зададени 23 градуса.Температурата в малката стая се покачва до 20 и климатика продължава да си духа топло (следователно температурата също ще се покачи :D ) В голямата стая,обаче температурата достигна 20 и климатика започна да духа почти студено..Температурата започна да пада и стигна 17,при което климатика продължаваше да си духа така "небрежно" След промяна в зададенине градуси - настроих го на 27,климатика задуха горещо за около 2-3 минути след което отново задуха така хладно.Общо взето трябва да увелича градусите за да може да подуха 2-3 минути топло.Не ми изглежда нормално това,но не съм аз експерта тук :)
На какъв вентилатор работят машините? Колко квадрата е по-голямата стая, т.е. каква височина е? Защо имам усещането, че говорим за 22-23 квадрата или съм в грешка!
височината на стаята е 2.60.И 2те машини работят на Auto.Пробвах ги на различните степени на вентилатора. ( 5 на брой) - промяна няма
Я го изкл. от контакта и махни батериите от дистанционното за 30 мин. и после виж как е.
Климатикът ти е малък за голямата стая и явно обледява по-бързо външното тяло и от там му пада мощността...трябвало е да си вземеш 9ка и 12ка ,а не 7ци,за да си доволен зимата.
Ау, FTX25J в 23 м2... кой те насади така. Поне не го изключвай, доколкото видях от мненията ти не ги оставяш да работят постоянно. Нещо съм недогледал, отначало мислех, че говорим за 2 бр FTXS25.
Всъщност имаш ли проблем с отоплението в студените дни?
tevtonec,FTX25JV1B ги гледах заедно с другите климатици на дайкин.25 се води 9ка а 35 12-ка.Аз ли съм го разбрал погрешно или?
deian,студените дни тук в Бургас минаха докато бях още на дърва :) Не съм сварил много студ с клитаците още.Дори да е малък за стаята,това основателна причина ли е да духа така хладно (да не кажа студено) в сравнение с климатика в другата стая.Все пак разликата не е чак толкова голяма..Не разбирам и за това питам.Извинете предварително
Те се водят само 9ки,ама на охлаждане,при по-студено време -5...-15 ще береш ядове,а и цената на тези климатици е около 1000лв,как така даде 3 хилки за двата?Връщай сменяй ,ако можеш,за нещо съразмерно.
Според мен очевидно климатика който духа студено има технически проблем. Ако е малък за стаята няма да може да я стопли...но поне ще се опитва. Докато в твоя случай той просто се "отказва" да топли като подува студен въздух. Трябва да го види техник.