Защо не си потърсиш правото на гаранция и да я оправиш?Цитат:
Първоначално публикувано от dwd
Преглед за печат
Защо не си потърсиш правото на гаранция и да я оправиш?Цитат:
Мина много време. Не ми се занимава. Може да пусна една нова тема по нататък за модела на Мидеята и дали може да се намери резервна турбина. Явно тази не е балансирана
Нещо не ми се вързва : По документи - капацитет на отопление :KWЦитат:
Първоначално публикувано от Mega
Минимален: 0.90, Номинален: 6.00, Максимален: 9.10
ел.разход на енергия на отопление :KW
Минимален: 0.09, Номинален: 1.35, Максимален: 2.95
Излиза , че при отопление с минимална мощност на отдаване COP-а ще е 10,0 !!!!
По-скоро на мястото на 0.09 трябва да е : 0,9 / 4,44 = 0.2 KW
Наистина обаче характеристиките говорят за много еластичен и добър модел !
Грешни сметки! COP не е константа при всякакви мощности.
Минималната консумация на Нокрия е 90W по сервизна документация, минималното топлоотдаване е 900 W. Доколко са пряко обвързани е спорен въпрос. Но и че COP в минимума не е 4.44 - не е. Повече е.
При различни мощности КОП-а е различен, да не говорим, че в уравнението за определяне на КОП-а влизат външната и зададената вътрешна температура.За пределна точност се взима предвид и влажността на въздуха.
Може КОП-а да е 10-миналата година БОРД МЕН приключи едно изследване и обяви във форума част от резултатите за неговия фуджитсу 12 LCC...
Оставям да потърсиш и намериш какъв беше максималния КОП и какъв е средния за целия отоплителен сезон.
Не ми е ясно от последните ви постове, Даикина FTX50GV1B по-малко от 400 вата ли може да харчи?
Ами така излиза според ТТ данните на модела . При минимум консумирал 90 W . Мен малко ме съмнява , но така пише . Те само двата вентилатора на външното и вътрешното тяло в тих режим поне дърпат 50-на вата ...Щом пише - няма спор ! :)Цитат:
Според мен си тръгнал по грешен път да избираш климатик. Не се заглеждай толкова много в тази минимална консумация, тя ще бъде достигана, когато работи при положителни външни t, а при отрицателни t ще се "върти" около номинала си в зависимост от няколко фактора-зададена вътрешна t, външна t, топлозагуби в помещението. През повечето време (ако стаята е с малки топлозагуби) по-скоро ще изключва, отколкото да работи продължително време на минимална консумация, заради високата минимална отдавана мощност.Цитат:
Има ли проблем да изключва? Щом така е направен софтуера би трябвало да е сметнато. Когато се вкл. Мидеята лампите мигат, но нали при инверторите процесите протичат по-бавно и ...къде е проблема?
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1300890000[/time]_________________________________________________
Имайте предвид, че не по грешен а по много грешен път съм тръгнал да избирам климатик.
1- Съществуващия тръбен път с по-дебелите тръби. заради него търся 14-16 или 18. И понеже според мен ще е доволно голям за помещенията ме интересува такъв с по-ниско минимално потребление.
Aбе човек ! Моите девятки вкъщи също са с 12 мм тръби , като по учебник трябваше да са 9 мм.Човекът - монтажник имаше такива. :-memnon Ми няма никакъв проблем . Не е проблем , че е по-дебела . Проблем е , ако искаш на тънка тръба да закачиш по-голям климатик. :)
п.п. Дори на едните ми тръби, които са вкопани в стената вече е монтиран нов климатик без да се сменят. Също като в твоя случай . Не ми се разбиваше наново стената , после шпакловка , боя ...нерви.
ок
Затова първо се вкопава ПВЦ тръба Ф50 и после нямаш грижи да сменяш демонтираш квото ти е кеф.Цитат:
Първоначално публикувано от dimon
Проблеми няма. Единствено може да се усети дискомфорт от честия on/off режим, но това е субективно, защото всеки по различен начин интерпретира комфорта. Ти вече имаш опит с такъв режим от конвенционалните ти климатици :)Цитат: