Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 16 до 21 от общо 21

Разлика между Дайкин FTX50 GV, произведен в Белгия и Чехия

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    905
    #16

    Re:Разлика между Дайкин FTX50 GV, произведен в Белгия и Чехия

    Цитат Първоначално публикувано от ilia1984
    Пълни глупости! от 1974г. в завода в Белгия се правят климатици за Европа като и модела URURU SARARA за Европа се прави в Белгия

    p.s Колов Не си губи времето да се снимаш на входа ами се разходи малко из цеховете където се сглобяват Дайкин, до колкото аз знам в Чехия се прави само една серия на Дайкин с доста лошо качество продукцията на чешките заводи става за България но не и на запад!
    Илия 1984- не те ли е срам да пишеш глупости ,под достойнството му е да се занимава с теб...как мислиш дали е влизал в цеховете и дали знае какво произвеждат вътре..помисли си пак,защото аз съм бил там и знам че не се снима...снимахме разбира се българина си е българин,но той е видял какво се прави в заводите в Белгия и не се съмнявай в думите му...
    Лошо качество в заводите в Чехия - чуваш ли се какво говориш..?Почти всички сплитове се правят там,с изключение на Уруру Сарарата ,старият Престиж,вътрешните тела на подовите ,25 и 35 Комфорт и новата серия ЕкоКомфорт...единственният сплит произвеждан в Белгия доколкото знам е 71-цата...останалата сплит продукция се прави само в Чехия и е със завидно качество...
    Дколов е минал по една пътека над главите на работниците докато те сглобяват машините...и е видял кое как се прави,заварките се правят от...жени, всичко е на супер ниво ,имат страхотни камери за изпитания на готова продукция ...Алтерма и VRV се правят основно там...но няма значение...лошото е че във форума всеки пише каквото си иска и така се заблуждават много хора,а от това не печели никой...

    А заглавието на темата е безмислено...50-тката се прави в Чехия и никога не е правена в Белгия...Вероятно сравняваш Чешка с Тайландска машина...китайчето е доста отскоро и нямаме впечатления за него...но ако гледаш килограмите ти става ясно за какво говорим...

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #17

    Re:Разлика между Дайкин FTX50 GV, произведен в Белгия и Чехия

    Цитат Първоначално публикувано от rkk
    Дколов е минал по една пътека над главите на работниците докато те сглобяват машините...и е видял кое как се прави,заварките се правят от...жени.
    Това и на мен ми направи огромно впечатление и даже първоначално реших че е начин да се използва по-ефтин труд, но след това ми казаха -напротиве жените взимат повече пари и са много по-прецизни в своята работа и изпипват всичко докрай. Не искам да влизам в спорове на тема предимства на жени и мъже, но тогава си мислех че наистина ако някой ме накара цял ден да правя заварки както трябва със сигурност ще ми писне и понякое време тия заварки няма да са така хубави. Хайде една две да, ама едно и също цял ден с константна прецизност не вярвам успея.

    Предполагам опита ги е научил на тези неща, защото и мъжете си имат своите предимства и доколкото съм чел един мъж може да направи много но за кратко, докато една жена малко но за сметка на това дълго. Някъде го бях споделял това много отдавна и тогава довода беше че природата е направила така, защото една жена носи бебе 9 месеца пък един мъж не е свикнал да премине през такова изпитание.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    90
    #18

    Re:Разлика между Дайкин FTX50 GV, произведен в Белгия и Чехия

    Преди няколко дни ходих в един магазин да търся въпросния климатик и там ми казаха че белгийският бил по-добър от чешкия , говора за ftx50gv , не съм наясно затова пуснах темата , В сайта на Бибтел го има въпросният климатик но там външното тяло е 53 кг , с 5 килограма по-тежко от другите продавани в магазините , ако е по-тежко значи по-голямо външно тяло и по-добра работа при минусови темперетури.

  5. Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    694
    #19

    Re:Разлика между Дайкин FTX50 GV, произведен в Белгия и Чехия

    Най-вероятно си видял лепенката на кашона на която пише 53 килограма, но това тегло включва пакетажа - самите тела са 48 килограма. Другото са кашони и други опъковачни материали, които предпазват външните тела при транспорт.

    Това разбира се не означава, че модела не може да се използва за отопление, дори напротив и е факт че тези климатици Дайкин си работиха много добре цяла зима. Миналата година пак си бяха 48 килограма, но тези неща са си сметнати и всичко си е направено както трябва за да си работи климатика като източник на икономично отопление.

  6. Member
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    617
    #20

    Re:Разлика между Дайкин FTX50 GV, произведен в Белгия и Чехия

    Сигурно е така. И на кашона на моя пишеше 53 кг, но самото тяло е 48 кг.

  7. Junior Member
    Тук е от
    Feb 2011
    Мнения
    20
    #21

    Re:Разлика между Дайкин FTX50 GV, произведен в Белгия и Чехия

    Имам Дайкин модел FTXS 35C/RXS35, модела е 2007 година. От фирмата ми казаха ,че са произведени в Белгия , но на външното тяло пише само Daikin industries. Макар и доста стар модел вече чие производство е той?

  8.  
     
Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Подобни теми

  1. Разлика между LED телевизори?
    От kaisyn във форум Телевизори
    Отговори: 4
    Последно: 02-10-12, 16:19
  2. Избор между Дайкин и Мицубиши
    От nelii_71 във форум Климатици Mitsubishi Electric, Mitsubishi Heavy
    Отговори: 10
    Последно: 04-08-12, 16:46
  3. Отговори: 10
    Последно: 02-12-08, 14:08
  4. Разлика между *.src.rpm и *.rpm
    От Malone във форум Linux
    Отговори: 17
    Последно: 06-11-03, 10:10
  5. Разлика между DVD+R и DVD-R
    От BobyTT във форум Общ - хардуер
    Отговори: 7
    Последно: 21-08-03, 12:01

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе