Re:Проблем с Daikin RYN60
Цитат:
Първоначално публикувано от Sevo
Което не се купува с пари, се купува с много пари.
Цитат
Май натам отиват нещата :) Лошото е, че дотук вече съм набил като за 2 много скъпи daikin-а :), ама като ми е дървена главата :)
Не мога да разбера дали има теч, опитвал съм се, но наистина сам няма как. Ако има теч то е някакъв супер минимален, за да спада цял месец. А такъв теч само специалист може да го хване.
Аз все още чакам някой специалист да реши, че му се занимава с мен :)
моля нащтракай снимки на модификациите преди да си сменил тялото.
и като фреони и като електроника.
Сега по проблема викаш някой познат който има инструменти ,(или си купуваш монометри вакум помпа и бутилка фреон 410+кантар)изпускате леко фреона да излезе съвсем бавно да не губиш масло , вакумирате системата около 30 минути след това зареждате по кантар и натписа на табелката мисля че беше около 1.55кг за този модел смятате ТО и колко ви е тръбния път и дозареждате (мисля около 20гр на метър) по желание може да сложите оцветител с фреона ако има теч да се види.
Не бързаи още да отписваш даикин инверторен климатик се зарежда само по кантар защото когато намали оборотите може да работи и на 20бара и на 30 да увеличи.
Много е важно да знаем колко метра ти са тръбите имаш ли отклонение за боилера и вида на ТО.