1 Прикачен файл(ове)
Daikin RYN50E3V1B/FTYN50FV1B проблем
[img]Здравейте! Една позната има този модел климатик, монтиран е преди две години в помещение 40кв.м. В началото е работел добре в режим на отопление през зимата. Но сега когато падне външната температура под 0 градуса климатика започва да духа студено и след това затваря swing-а и се изключва. Ходели са техници няколко пъти и са установили че всички показатели са добре 51гр. на вътрешното тяло и други параметри на външното. Възможно ли е да спира затова, че е монтиран в тераса или проблема е някъде другаде. Ето снимка
Re:Daikin RYN50E3V1B/FTYN50FV1B проблем
за мен фтин50 за 40кв.м. е слаб клматик.
слаб слаб - ама чак да се изключва??? вярно може да ги няма съседите отдолу тази година :)
това че е на терасата не е проблем, тя не е остъклена.
след като тръгва отново и пак спира няма как да е предпазител мисля.
би трябвало да има някакъв сервизен режим на дистанционното. поне за насока. ще поразровя.
иначе пиши град , колегите от форума могат да препоръчат добър монтажник.
Цитат:
Първоначално публикувано от estqwerty
добър монтажник
с добър техник - тези две понятия, понякога не са съвместими....Примери бол в практиката.
1 Прикачен файл(ове)
Климатика има възможност за диагностика пуснете я и вижте каква грешка индикира и тогава да коментираме.
Цитат:
Първоначално публикувано от Aleksandars
с добър техник - тези две понятия, понякога не са съвместими....Примери бол в практиката.
+1 моя грешка : техник :) то се вижда и в поста на човека какво са направили разбирачите.
сервизно има ли някой за този модел - не откривам в нета - не че ще направим нещо по сервизното де но да го имам за колекцията.
Цитат:
Първоначално публикувано от dancho_
[img] Възможно ли е да спира затова, че е монтиран в тераса или проблема е някъде другаде. Ето снимка
Със сигурност не спира,че е монтиран на тераса,въпреки,че на доста модели и марки изискват минимум на 1м. пред решетката да няма преграда.Но определено климатика има проблем.
това може да излезе глупаво но ... да го пусне на топло - слънчицето, от режими на работа. и да пробва.
в сервизното това пише.
иначе трябва да кажеш каква грешка излиза.
Преди да отиде техника показвал h6. Сега като се пусне режим на тестване не показвал нищо. И още нещо, климатика е монтиран долу на терасата и от решетката има 60-70 сантиметра най-много до външната стена на терасата, който е плътен от бетон.
H6 пише че е датчик ако са поставили друг датчик но с друга стойност няма да го хване за грешка.
този климатик е монтиран на 2 см от задната стена и според мен няма достатъчно дебит на въздух. Стъответно и се шашка и дава грешки. Премести го на поне 30 см от стената и ще живне.
Цитат:
Първоначално публикувано от naughty hacker
този климатик е монтиран на 2 см от задната стена и според мен няма достатъчно дебит на въздух. Стъответно и се шашка и дава грешки. Премести го на поне 30 см от стената и ще живне.
Да и ще дойде на 10 см от парапета. Изобщо не му е там мястото. Трябва да се изнесе на фасадата. Това не означава автоматично, че машината няма проблем.
Търсите проблема там, където го няма. И как точно реши, че е на 2 см от стената - по снимката?! Аз по снимката мога да кажа, че има поне 10 см.
Че не е слаб- не е слаб за 40 квадрата, без никакъв проблем топлят 50-55 квадрата помещения неизолирани, нещо друго ще да е. Фреонът е намерил междуклетъчните пространсва на "Бакърената " клетка и е отишъл при "ония" горе. :))