Шум във вътрешното тяло на Daikin FTXS25G
Имам проблем от няколко месеца. Към края на август във вътрешното тяло се появи някакъв шум. Не е точно бръмче, но е от турбината или моторчето към нея. Понеже имаше и някакви наклепи по турбината реших, че е от тях. Направиха ми измиване и смазване, но шума не се махна, по-скоро след техниците малко намаля. На Powerfull обаче се засилваше. Спрях да ползвам тази функция и някак си изчезна шума. Сега при ниските градуси навън отново започна да дрънчи. Смазах /където можах за стигна/ моторчето и втулката на турбината, но ефект няма.
Самият шум не е много силен, но е дразнещ, знам как работеше машината преди това. Мисля, че е нещо е попаднало в моторчето!?
Все се чудя и още нещо - какво точно значи това G в края на модела?
Re:Шум във вътрешното тяло на Daikin FTXS25G
Само на мен ли ми се случват такива неща?
Да неби от към компресора да идва или решетката от пред,ако ти е на чалъм понатисни го от тук от там да не би да стои на криво.Аз като на Дайкин друга перка не съм виждал с гумен тампон в средата за по-малко вибарации едва ли е от там проблема.Щом при рауърфула се увеличава много вероятно от към компресора да идва шума.
ПРи моя трака решетка от лявата страна на климатик..
Т.е като застанеш пред перката на климатика гледаш на ляво..
Тази решетка в горната си част не е захваната никъде..
Положението е същото дори при ФТХС 35
Сега видях,че става въпрос за вътрешното тяло сори. :undecided: :undecided:
Благодаря за отговорите.
Не е от капака, и без него дрънка. Техниците, които правеха профилактиката, няколко пъти го разглобяваха. Така и не установиха от къде е проблема. Някой сменял ли е такова моторче? Колко ли ще ми струва?
Машината е почти на две години. Преди това нямаше проблеми.
на моя нищо не шуми вътре...само понякога външната решетка за момент...
твоят би трябвало да е в гаранция,и да не струва нищо,ако наистина шума е висок ?
Пробвай само на вентилация, за да елиминираш компресора и да видиш дали шума е моторчето или турбината.Това същата машина ли е дето я коментирахме в НАПРАВИ САМ.
Гаранцията, не съм убеден, че важи. Дилъра, от който го купих, вече не е легитимен.
Да, Еди същата машина. Онези вибрации от втория монтаж ги няма, но този шум пак се появи.
Гледам тук повече специалисти има :)
На Вентилация пак шуми. При силен вентилатор не се чува, защото турбината го заглушава. При слаб режим се чува. При смяна между вентилаторите, шума се изменя. След powerfull най-силно здрънчи, после постепенно намаля в някаква степен.
Вярно е, има момчета, които са вещи в занаята, не са като мен любители. :Drinks: Дано да се включат и те.Ама все си мисля ,че на място най-лесно ще се установи проблема.Може някой от тях да ти преслуша машината, ако му е на чалъм.
Може! Ако го оправи му ставам абонат /клиент/. :)
Все се надявах и друг да е имал такъв проблем и да ми подшушне решението...
Аз имах подобен проблем колега! Беше започнало "нещо" да потраква при развъртане на турбината, но го поразглобих за есенно почистване и след сглобяването шумът изчезна :ole Вероятно успях да понаместя пластмасите или самата турина?? Нямам обяснение :undecided: ,но вече минаха по-вече от 4 месеца и няма помен от дразнещото потракване
5-6 пъти я разглобяваха и сглобавяха пущината :taz
Ти сам ли го правиш това? Аз успях малко да повдигна топлообменника, отвих турбината от мотора, но не можах да я издърпам.
Ами сам ,така любителската :) Турбината неможах да я изкарам там е много голям филма, само пластамасите и жалузите.Понадигнах топлообменика и поизмих гадината.И така, след сглобяването не ми е дрънкал пак.Нивелацията на тялото наред ли е?
Да, наред е. То вътрешното се наложи малко да се премести, но шума го имаше преди техниците да дойдат.