Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
Уважаеми съфорумници,
Моля да ми помогнете в избора на климатик за помещение 30 м2 или 80 м3 за стая ново строителство, двукрилни прозорци и врата към неостъклена тераса, южно изложение, няма външни стени. Проблема ми е, че чета много противоречиви характеристики, особено за първият Daikin FTX35JV - там обема с който се справя варира от 20 до 30 м2, като страна производител са дадени варианти от Япония, Тайланд, Чехия или Китай (съмнява ме качеството да е еднакво в различните заводи на марката). Въпроса ми е заслужават ли си да се дадат 500 лв. отгоре за "Профешънал" (FTXS35J)модела или и първият ще върши работа и разликата само в това 3 Д око ли е или има и друго, тъй като характеристиките са им доста близки.
Благодаря Ви предварително за отговора :god
Re:Daikin FTX35JV или Daikin FTXS35J
Нито един от двата модела няма да ти свърши работа в това помещение.
FTXS35J го дават за помещение с площ до 35 m2 / 92 m3. Не е ли вярно това и ако е така, моля да ми препоръчате подходящ
http://v-clima.com/prod.php?id=klima...wyz14lb_nocria
Ако искаш нещо, което да ти върши работа :) и не гледай какво дават по сайтовете :)
Супер но този климатик е 2500 лв .. Доста надхвърлям бюджета от около 1800 лв. А тези показатели ги има не само в сайтовте ,,, Установих, че и продавачи ми дават подобни характеристики и даже знаят по-малко от информацията която намерих по различни сайтове
Качи бюджета ако не искаш да си на студено зимата. Има много време до зимата, събери още пари или ползвай кредит Енергийна ефективност!
nrjize ,ако не държиш непременно на дайкин(но с този бюджет?) може да погледнеш и това Хитачи RAS/RAC-50FH6 на цена около 1800лв.е,и тази серия е хвалят като работа,и е добре на параметри,а и трябва да се вмъкваме в бюджета-и ще има компромиси.
ако се сравнят двата модла ftx и ftxs освен 30% повече във външния топлообменник в полза на така наречения профешенъл друго не се вижда на пръв поглед...
ако се съди по характеристиките и двата модела са неподходящи (слаби) за указаното помощение...
по отношение на страната производител и за двата модела това си е Чехия, което не е Япония нито Китай ако това има някакво значение...
ако си се влюбил в дайкин ще се наложи да минеш на един модел по-високо...
първо до момчето с питанката - фтхс вземи защото : темата за фтх-а я закючиха тази зима защото всички притежатели пишеха едно и също нещо.
второ имах първи сблъсък с малка машинка на дайкин фтх25 , има разлика от големите машини същият клас. външното си вибрира и се усеща в стаята когато вътрешното е на първа степен на перката, но по-високи вентилатори си се чува само вътрешното.
странна работа как могат да правят толкова добри големи машини, а с малките да са такава издънка.
минах и през ммц днес - видях новия дизайн на фтхс-а , интересен е.
Ясно реших С-ката ще е - Профешънал модела ... но сега съм пред дилемата няма ли да е малък този климатик за това помещение ... всичко ми дават много противоречиви мнения ... на едно място чета , че хората са доволни от този ФТХС за помещение до 35 м2, други казват, че е малък - ужас!!! Някъде из този форум четох, че трябва да е м/у 75 и 100 Вата на кубичен метър ... тоест аз съм на ръба ако е така .. Моля, за компетентното Ви мнение
Благодаря за отговора. Тогава ще взема FTXS 42 J. Исках да си спестя малко пари, но по-добрият вариант е да си взема нещо което ще ми върши работа а не при първата по-тежка зима и да се чудя какво да правя. Този модел определено надхвърля бюджета, но ще стисна зъби :)
... Ако ще даваш пари за FTXS42, по-добре си вземи General-Fujitsu Nocria, няма по-добро за парите си.
Цитат:
Първоначално публикувано от nrjize
Тогава ще взема FTXS 42 J.
Определено държиш да се вкараш в приключение! :) Не знам какво ще правиш в зима, като тази с тия 4кв. в 30кв.м. помещение :)