Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 26

въпрос за FVXS50F

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Oct 2010

въпрос за FVXS50F

Здравейте, спряхме се на този модел. Предлагат ни го на цена 3000 лв производство Япония
    има и вариянт на цена 2600 ако външното тяло е чешко и е серия N. На нас разбира се серия N нищо не ни говори, затова се допитвам до вас. Може ли така да се комбинират различни външно и вътрешно тяло и дали би имало същия ефект, като при външно и вътрешно Япония? Под ефект разбирам отопляне на 49 кв. към 118 кубични метра.

2.  

3. Тук е от
    May 2012

Re: въпрос за FVXS50F

По принцип този модел подов климатик си върви с външно тяло RXS от серията профешънъл, която е чешка като сглобка. Не се сещам коя е въпросната серия N, с която ти предлагат да се комбинира.

4. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Японско е само вътрешното на подовата 50-ка.
    Външното си е чешко професионална серия.

Ето ти го за 2870 с монтажа:
    http://klimafrost.com/index.php?opti...ikin&Itemid=44

5. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Може да са го предложили с китайските FTXN !!! Което си е жива бъзикня с хубавото вътрешно тяло !

6. Member
    Тук е от
    Jan 2010
    Живее в
    Варна

серия N е последния модел на дайкин но за съжеление произведен в китай,иначе незнам дали подовия модел дали модел може да се комбинира с китайско външно тяло

7. Member
    Тук е от
    Mar 2008

Ако ще и на луната да е произведено 49 квадрата да стоплиш ..... Не се връзвай изобщо, а и да не говорим,
    че става въпрос за някаква кръщавка май и после пак да плюем по Дайкин.

8.  

9. Member
    Тук е от
    Aug 2005

Това търговците са страшно чудо .С цел да вземат парите на клиента са способни на всичко.Не се хващай на това хоро, защото в големите студове от недостиг на мощ ще се скъса от дефрости и ще стоиш на студено.Аз бих заложил на 2 35ци за около 3500.Нищо не спомена за помещението, изглед, дограма изолации ,което е от съществен фактор.

10. Тук е от
    Oct 2010

Ами нова къща е. Досата студена, макар че всяка зима /изкарали сме 3/ виждам разлика към по -добро, но си е студ. Ползваме една част от къщата и в нея сутрин при не работещо никакво отопление /топлим се с печка на дърва, но не я подържаме и през ноща/ е 9 градуса. В другите стаи на къщата пада под нулата. Частта, която искаме да отопляваме е голямо помещение 49 кв 118 кубика- хол, трапезария и кухня /на едно/ имаме изолация на пода имаме XPS, на стените сложихме външно 5 см стиропор, на тавана още се чудим, тези дни мислехме да застелем пода таванското помещение с вата и отгоре някакво фолио/незнам дали би имало ефект/. Дограмата е алуминиева. Север, изток, юг като изложение.Последната зима доста бързо се стопляше до поносимо, знам че е странно, но при нас 15 градуса са нормални, а на 18 вече е много добре, свекърва ми е с климатик и при нея виждам как при 24 градуса е колкото при нас 18 може би има разлика в самия вид топлина от различни източници знам ли и аз. Ще ни се да стоплим това помещение за по малко средства, засичахме за миналата зима имаме разход от 200 лв на месец и се толим 7 месеца. В тези 200 лв влиза и отоплението на една спалня 12 квадрата преходна към хола /там топлим с конвекторна печка олоко 100 лв ми е тока само за нея/ За там също мислим климатик, но няма финанси на този етап.
    Голямото холно помещение е на дневен ред. Помагайте, че 3000 лв за нас са си сума, да не стане така, че да съжаляваме.

11. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Виж Нокрията на Фуджицу, доста мощ има и за сега няма никакви проблеми с нея.

12. Тук е от
    Oct 2010

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Виж Нокрията на Фуджицу, доста мощ има и за сега няма никакви проблеми с нея.
    Днес бяхме да я гледаме. В магазина казват 14 че щяла да стигне, но на мен малка ми се струва, а и някак идеята за подов ни допадна, но знам ли... като се върнах бях убедена, че ще е дайкина подовия, почвам да се замислям обаче. Слаб ми се вижда даже нещо 22-йка ми се ще, но как да се сместя в бюджета. FTX60GB също ме привлича, но пък търговците все ни убеждават как подовия по добре щял да топли????

13. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Ако има нужните условия, подовия дава повече комфорт. Въпрос на сметки на място е кой модел е по-подходящ за вас. Може да се мисли и за две по-малки машини. Да речем две 12-ки.

14.  

15. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Аз с FTX60GV топля 45 квадрата хол с трапезария и кухненски бокс, но имай предвид, че външното тяло трябва да ти е под ръка - при мен е на терасата. Просто от време на време се налага да чистиш леда от тавата.
    Навремето преди да му вдигнат цената FTX60GV си беше на далавера отвсякъде, ама после го вдигнаха с 600 лева си е малко на кантар дали него или професионална 50-ка.
    За подовия първо помисли къде ще го сложиш.

16. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

много хубаво са го измислили микса с по-малкото външно тяло - накарай ги да ти покажат двете външни и сама ще се откажеш от N варианта.

послушай Мега слагай една нокриа за 2300 и ако стопли стопли друга машина няма да се справи по-добре, ако не успее за хилядарката която остава ще боднеш още една 12-ка в помещението с конвектора.

с миксирания дайкин най-малкото от сега се опитват да те метнат, повярвай няма от фирмата да дойдат да те топлят зимата.

ако ще миксираш - външно ftx50gv и вътрешно подово но 25-ка че да се спести - но риска си е за теб

17. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

mariv80 това с един климатик и то дайкин няма да го стоплите, но както сте си решили.Аз съм с подов и зимата обичам 25.4-25.6 градуса, защото при тази температура си стоя по слипове и фанелка къс ръкав.Наближи ли обаче външната температура близко от 0 до -3 градуса дефростите с дайкин са на всеки 50 до 80 минути независимо дали има нужда или не.С тази квадратура в къща сте си за нокрия 14-ка + едно мицубиши хеви 25-ца mitsubishi--heavy-srk/src---25-zj-s или Sharp AY/AE-XP12LSR .Има и други варианти, но те са над обявения финансов праг.

18. Member
    Тук е от
    Jan 2008

В същата квадратура съм с това http://www.ga-clima.com/index.php?menu=12&id=10 и това http://www.ga-clima.com/index.php?menu=12&id=33 само че с външно тяло на Дайсейкай и тази зима нямах никакви проблеми.С тази 50ка при голям студ ще ти е хладно още повече ако я осакатиш с китайско външно.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 2 12 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. MITSUBISHI HEAVY INDUSTRIES SRF/SRC 50 ZJX-S или DAIKIN FVXS50F/RXS50G - подов климатик
    От George Achov във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 21
    Последно: 24-01-13, 11:52
  2. Daikin FVXS50F/RXS50G
    От George Achov във форум Климатици Daikin
    Отговори: 2
    Последно: 14-01-13, 08:17

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе