Отговор: Избор на климатик
Бюджета ти е добър за всеки един от топ моделите на марките. Аз не бих гледал дайкин, но това е мое мненение. Добре е да се направи олед на място с цел да се види с това остъкляване, дали да не минеш направо на General-Fujitsu Nocria. Иначе погледни Дайсейкай серията на Тошиба, NE/QE серията на Panasonic, FD на Mitsubishi Electric, ZJX-S на Mitsubishi Heavy.
С климатик трудно ще се стоплиш при -20 -25 градуса. Ако очакваш да работи до такива температури то избирай модел с нагревател във външното тяло (или сам си монтирай такъв, но пък за климатик в гаранция не е добра идея).
Не знам как ги сметна 1.6kW x 12 часа = 35kWh ???
Консумацията зависи от топлозагубите, колкото повече загуби толкова повече ел. енергия за компенсирането им - никой не може да каже колко точно ще ти харчи климатика. Стойностите при номинал (дето му казваш "осреднено" каквото и да значи) не се прилагат през цялото време на работа на климатика. В нормален режим и правилно оразмеряване консумацията е под номинала, ако искаш да затопли бързо тогава може и да ти работи над номинала за определено време.
В случая за 25м2 може да вземеш и FTXS35J но не очаквай да топли също толкова добре и при -25 градуса. За посочения бюджет има по-добри модели на други марки с нагреватели против обледяване във външното тяло и гарантирана работа при -25 градуса.
Icetto,
Аз бих сложил: 2. Климатик Daikin FTXS42J Professional
Първия въобще го изключвам за тази вадратура и тези прозорци. Между 2 и 3 избрах 2, защото е S и мисля, че софта по отношение на дефроста е по различен.
Аз имам FTXS50 и мога да кажа, че за всекидневна въобще не е шумен.
Консумацята е най малка, ако не го изключваш зимата. а само намаляваш градусите, когато не си в къщи или използваш сензора за движение. При мен усреднената консумация на ден е около 500-520W/h в най студените месеци, при поддържана температура 22С.
При външни температури -5; -10; СОР-а на всичките е почти еднакъв и ако машината има добър компресор и достатъчно топлообменници/кг/ ще си на топло, иначе студ!
подкрепям мнението на tony34al с тази голяма витрина /11м2/ си трябва мощност ,но пък Daikin FTXS42J Professional на цена от 2200 лв. по-добре да се дадат още 100 лв. и да се вземе това:
http://www.bulclima.com/product/klimatici/fujitsu-general/awhz14lb---nocria
Което е е много по-добро от Daikin-a.
Успех!!!
Daikin FTXS35J Professional със сигурност ще ти свърши работа. Човека пита в раздела Дайкин за климатик Дайкин, и все ще се намери някой който да каже не си взимай Дайкин. Типично по български
ми явно щото сме им яли попарата.изсипал съм около 6200 за 3 климатика и факта ,че са гаранционни и ги сменям в момента..........(нямам опит с японски дайкини).
loszetas ела щом си толкова голям фен на марката Daikin да видиш как DAIKIN FTX35JV В 16м2 не може да направи повече от 22 гр. и то при темп. вън -2гр.Ай ,сиктир с тоя DAIKIN.И колега loszetas как въобще мислиш с тази 35-ца да стоплиш помещение от 25.2 с 12м2 френски прозорец?
Просто няма как, няма смисъл да се подлъгва човека!
Цитат:
Първоначално публикувано от
bobovo
loszetas ела щом си толкова голям фен на марката Daikin да видиш как DAIKIN FTX35JV В 16м2 не може да направи повече от 22 гр. и то при темп. вън -2гр.Ай ,сиктир с тоя DAIKIN.И колега
loszetas как въобще мислиш с тази 35-ца да стоплиш помещение от 25.2 с 12м2 френски прозорец?
Здравей, аз съм се спрял на Дайкин точно защото моите близки използват такива и са много доволни, а и аз имам много добро наблюдения върху тях. Точно този, който си дал за пример го има във всекидневната на брат ми и миналата зима нямаше никакви проблеми с него. Става въпрос за 20м2, като към тях има присвоена тераса с итонг и без изолация. С един прозорец на стаята е, около 3-4 квадрата. Според мен от нещата дето съм изчел не зависи само марката, а и качествения монтаж, както и правилното позициониране и използване. Благодаря за мнението ти за Нокрията. Тя също ми направи много добро впечатление.
Лошо става, когато някой, който единствения климатик, дето е виждал е този на стената у тях започва да дава "комептентни" мнения и да вкарва в заблуждение хората, който искат съвет. Поне като го прави да вземе да поеме и отговорност за думите си.
Още по-лошо е когато някой повтаря едно и също - Нокриа, Нокриа. Едно си баба знае, едно си бае.
Някой пита за климатик до 1000 лв. - Вземи си втора ръка японец!
До 2000 лв. - Напъни се малко за Дайсекай 6!
До 2500 лв. - Дайсекай 6 и "извънземната" Нокриа.
С такова натякване във всяка тема никога няма да си купя някой от горните климатици. Навремето имаше един, който сега е в черния списък - много рекламираше Дайкин, но не толкова натрапващо и с разни смешки за гения на Дайкин, което беше забавно. При вас даже и това го няма. Аз мисля и занапред да правя избора на хората по белите държави с 3000 евро среден месечен доход:
Компании | Daikin стана най-големият производител на климатично оборудване | Японската компания купува американската Goodman Global за 3.8 млрд. долара - Капитал
аруба не си прав.аз съм доволен от моите ма, тоз дефрост направо ме дразни.и повярвай ми -японките наистина са мнооооооооооого напред.
Цитат:
Първоначално публикувано от
aruba_man
:punk: Раздела е за Дайкин, а този и онзи се напъват да обясняват колко по-добри са другите