Отговор: зимата с DAIKIN FTXN 50 K в 22 кв.м помещение
Благодаря Ви за отговорите, момчета!
Alexi , и аз мисля така, мисля, че и датчика може да е здал багажа.
Но моля кажете ми като дойде тоя какво да следя при работата му? "Налягането в системата по време на работа не е константна и зависи от много фактори" както казаAleksandars , но дайте нещо ориентировъчно за налягането примерно на зададени 30 гр. и всичко на мах, външна температура 5 гр. и входяща 25
Никой ли не знае, нали има специалисти тук? :help
- - - - - - - - - -
Никой ли не може да помогне по горния коментар?
Има ли някой таблица за изменение на мощноста в зависимост температурите т.е там при - 5 гр., -10 гр. и т.н на този климатик?
Благодаря!
estqwerty , много благодаря!
Цитат:
Първоначално публикувано от
valen79
Здравейте, отново в моята тема! Надявам се да не ставам нахален с питанията си относно моята машина. Имам отново проблем който искам да разреша(или да си го обясня).Имам няколко питания към специалистите и съответно мойте измервания и наблюдения :
1. Когато увелича градусите от дистанционното примерно от 20 на 25 гр., в стаята по данни от 2 термометъра е 20 гр и започва да излиза топла струя която не трае повече от 20 -тина минути, термометрите показват пак 20 гр. и така цяла вечер не помръдват. Вентилатора е на AUTO постоянно работи на високи обороти, а изходната струя е хладна и е около 36 гр. Нормално ли е това?
2. Възможно ли е вътрешния тем.датчик да е повреден, защото като измеря изходящата температура при зададени 30 гр. на дистанционното и вентилатора на 5 степен при старт е 49 гр. външна т. е 6 гр. на входа на в.тяло е 21 гр. и температура на стаята 17 гр. след 10 мин. става 43 гр., след още 20 мин става 40 гр.Така държи до един час и след това го ставям на 26 гр. и струята става студена- 36-37 гр. при входяща 24.5 гр. а в помещенито е осезаемо хладно и цяла вечер не може да "докара" повече от 21 гр.
3. Какви са предполагаемите причини според вас? - налягане(фреон), тем датчик, компресор, тръбен датчик?
4.Ще викам техника дето ми го монтира тези дни и трябва да с ваша помощ да бъда добре информиран, затова ако някой знае какво трябва да е налягането по манометри да сподели?
Благодаря на всички, който разсъждават с мен и ми дадът съвет!
още в т.1 е проблема. поне за мен. тия 20 градуса на които е настроен. вдигни го на 22 и не го смъквай.
в т.1 и т.2 :
това че духа "хладно" е нормално - достигнал е температурата която си му задал и само потдържа. няма за какво да духа "топло" - нямаш загуби които да наваксва и за това не се напъва. ако искаш да духа "топло" намали скоростта на перката.
стените и стаята е нормално да ти са 17 градуса след като започваш от 20 да вдигаш. за да се стопли всичко трябва да минат ден два.
т.3 и 4 основно нещо което може да гледаш са не фреоните а консумацията на машината.
за "топло" духане :) (това ми хареса) :) разкарай авто режима, намали вентилатора на 1ва или втора степен, дай поне градус два нагоре. остави го да поработи ден. клапите насочени към теб. ще се получи лек дисбаланс в температурите в стаята ако щеш - при климатика ще е по-топло но пък ще има и за какво да работи, а не да се кротва. по важното е че и при теб ще е топло. ще усещаш разликата от околният въздух в стаята.
а и още няма за какво да духа топло - няма какво да топли. загубите на помещението зависят много от потдържана температура в него, е немците живеят на 19 в пасивните си къщи, ако искаш да качиш загубите просто вдигни градусите. вярно ще се врътне и електомера, но пък колко повече ще изгориш? за всеки киловат получаваш три - трябва и ток да се гори - малко повечко, прекаляваме с икономиите.
с дайкин трябва да мине време да се научиш да живееш - мен ми трябваха 2 години :)
estqwerty , Благодаря ти!
Вчера като се прибрах дадох вентилатора на втора, перките да се движат нагоре-надолу и градусите на 25. След 30 мин. в стаята стана почти 24, след това го оставих на 24 при съштите условия и цяла вечер, както и сутринта като се събудих термометрите показаха 23 гр. Явно доста трябва да си играеш с тези Дайкини докато ги разбереш.
Благодаря на всички който се намесиха в темата ми!
п.п estqwerty , сега като се замисля за "топлото духане" и на мен ми стана забавно!
Приятен ден!
Цитат:
Първоначално публикувано от
valen79
,
Вчера като се прибрах дадох вентилатора на втора, перките да се движат нагоре-надолу и градусите на 25. След 30 мин. в стаята стана почти 24, след това го оставих на 24 при съштите условия и цяла вечер, както и сутринта като се събудих термометрите показаха 23 гр. Явно доста трябва да си играеш с тези Дайкини докато ги разбереш.
Благодаря на всички който се намесиха в темата ми!
Да, знаех си че машината няма проблем...
tony34al, благодаря ти за съвета, има ефект!