Daikin FTXS20K/25K vs Mitsubishi MSZ-GE25VA
Здравейте, чудя се какъв климатик да избера за стая около 15m2, като основно целта ми е охлаждане, но бих искал и да има възможност да топли. Спрял съм се на две неща : Daikin FTXS20K/25J и Mitsubishi MSZ-GE25VA. Дайкина е по- скъп с около 25-30%, а х-рите на Mitsubishi са по-добри. Стаята е спалня и за това искам климатика да е възможно най-тих. Какъв съвет бихте ми дали ? Благодаря!
Отговор: Daikin FTXS20K/25K vs Mitsubishi MSZ-GE25VA
Първо, трябва самият ти да знаеш какво искаш. Какви са тези половинчати няма, ама може. След като може и да може избирай климатик за съответното помощение, който наистина да го може, а не до колкото може.
не разбирам какво искаш да кажеш :), но ще се опитам да обобщя по-горното: помещението е 15кв - спалня, климатика трябва да е инверторен(предимно го взимам за охлаждане), спрял съм се на две марки - Daikin(FTXS20K или 25К) и Mitsubishi(MSZ-GE25VA) - това за което ми е нужна помощ е доколко тези климатици са подходящи за спалня. Знам, че и двата ще вършат работа.
Mitsubishito е най тихия климатик на нашия пазар. От двата бих взел него. Монтажа също трябва да бъде прецизен.
Подов климатик е най-подходящ за спалня и по принцип е по комфортен.
Re: Отговор: Daikin FTXS20K/25K vs Mitsubishi MSZ-GE25VA
Цитат:
Първоначално публикувано от
chachoto
Mitsubishito е най тихия климатик на нашия пазар. От двата бих взел него. Монтажа също трябва да бъде прецизен.
Най-тихия климатик в момента е LG H 09/12 MW 17dB
Аз бих ти го препоръчал за спалня :)
аз също се бях насочил към подов, но преди 2 месеца бях в един хотел които се отопляваше с подови и вечерта едвам заспах, тъй като климатика духаше топло право в главата, а беше на поне 2 метра разстояние
Да на хартия е LG не съм го виждал в действие и не моаг да кажа нищо. Да не забравяме и цената колко е на това LG аз, за доста под тези пари взимам втора ръка японче с по добри параметри от корейчето.
Re: Отговор: Daikin FTXS20K/25K vs Mitsubishi MSZ-GE25VA
Цитат:
chachoto
Да на хартия е LG не съм го виждал в действие и не моаг да кажа нищо. Да не забравяме и цената колко е на това LG аз, за доста под тези пари взимам втора ръка японче с по добри параметри от корейчето.
аз имам вкъщи такъв писал съм и по темата за него
кой японец е по-добър в момента от този модел? и то втора ръка?
Гласувам за Mitsubishi GE25 - според мен е по-добре, а е и по-евтин .
а какво бихте ми препоръчали, за да пазя климатика от падне на лед отгоре - тава или нещо друго ?
Цитат:
maddog9
аз също се бях насочил към подов, но преди 2 месеца бях в един хотел които се отопляваше с подови и вечерта едвам заспах, тъй като климатика духаше топло право в главата, а беше на поне 2 метра разстояние
Нещо не е бил поставен на подходящо място според мен.
Аз съм с подова 25-за в спалнята и ми е поставена пред леглото. Доста си е комфортно.
Просто и измисли място - според мен за спалня е по-добре подов.
не ти ли блъска в главата когато си в легото подовия, и още нещо се сетих съпоставими ли са сериятa FTXS и MSZ-GE ? и
Daikin FTXS20K - не е ли много малък за стя 15кв ?