Отговор: Daikin ururu sarara FTXZ50N/RXZ50N
  Защо да е ненормална работата? През повечето време зимата го гледам, че ми стои на около 500 W консумация. Когато го изсиля отива до максимум 2000 W, но дори и тях не ги държи дълго време, ами след минути отново пада на 1200 - 1500 kWh. Според моите скромни наблюдения и познания - много рядко този климатик работи на пълна мощност.
  Интересно, лятото при 26+ градуса вече мисля за охлаждане. Зимата гол да ходя пак ще ми е горещо при такава температура. Ама това си е лична работа, де.
  Да при всеки е различно. Аз лятото пускам климатика да охлажда когато температурата е 27+ и съответно като стане около 27 ми става студено и спирам.

Но съм бил на гости на хора, които зимата виреят на около 20 градуса и там дори облечен с яке се намръзнах, а те казваха, че им е добре така :)
  В крайна сметка ще го сменяш ли Електрика и ако да имаш ли предпочитания към марка и модел?
  Не знам. Влезнах тук с идеята, че ще ми препоръчат нещо ново супер яко, но то като гледам май няма нищо ново или ако има не е голям изборът.

Виждам, че имаш Daikin Ururu Sarara RXZ/FTXZ 25 N. Какво ти е мнението? Честно казано това е единственият климатик, който ми грабна интереса, но пък и цената му е почти двойна на това, което очаквах.
  Урурото си заслужава, ако ги имаш парите кеш. Ако ли не, не си заслужава.
  Пак гледаш неправилно оразмерен климатик. За теб е Daikin Ururu Sarara RXZ/FTXZ 35 N или направо Daikin Ururu Sarara RXZ/FTXZ 50 N.
   Цитат:

Първоначално публикувано от 
totopz  
 Не знам. Влезнах тук с идеята, че ще ми препоръчат нещо ново супер яко, но то като гледам май няма нищо ново или ако има не е голям изборът.

Виждам, че имаш Daikin Ururu Sarara RXZ/FTXZ 25 N. Какво ти е мнението? Честно казано това е единственият климатик, който ми грабна интереса, но пък и цената му е почти двойна на това, което очаквах.

Единственото нещо което не ми харесва е консумацията му в Stand By, която е 17 вата.
  Да де за мен наистина 35 или 50, но предполагам, че са еднакви като функционалност и за това питам какви са отзивите.

А за парите - не са проблем. По-скоро се чудя доколко са оправдани. И се чудя дали все още я има програмата REECL където държавата връща част от парите на закупилия климатик и на банката?

- - - - - - - - - -

Цитат:

KI_YOOU  
 Единственото нещо което не ми харесва е консумацията му в Stand By, която е 17 вата.

А как се справя когато е на Auto? Ако температурата в стаята примерно е 24 градуса и му кажеш да стане 26 климатикът ще даде ли всичко от себе си докато не я достигне или ще се лигави да я достига бавно?
  Работи много добре и няма проблеми с постигане на температурата. Отделно има функция powerful на която работи на макс около 15 минути. Управлението е много сложно и отнема време да разбереш коя функция как работи. Дистанционното е масивно и с много бутони. Прекалено много ако питаш мен.
  powerful не ми върши работа в случая. 

Има ли седмичен таймер където да може да си нагласяш примерно следните неща:
6:30 - 27 градуса
9:30 - 22 градуса
17:00 - 27 градуса
23:50 - 24 градуса

Аз моят така го глася за зимата, но заради бъгавия auto режим се налага през цялото време вентилатора да стои на 3-та степен, а в случаите, когато зададената температурата е ниска няма смисъл от 3-та степен.
  Нещо загубих връзка , за кой климатик ме питаш ? Явно съм ти отговарял преди доста време?!
  И аз май съм се объркал кой питам.

Става въпрос за Daikin Ururu Sarara. За него се чудя може ли да се сетва такъв таймер.
   Цитат:

totopz  
 И аз май съм се объркал кой питам.

Става въпрос за Daikin Ururu Sarara. За него се чудя може ли да се сетва такъв таймер.

Може,даже и за цялата седмица можеш да си направиш програми с градуси.давам ти пример:
Понеделник:
0.7ч.24гр.вент-ауто
10.00ч.28гр.-вент-хай.
15.30ч.22гр.-вент-мед.
19.00ч.23гр.-вент-лоу.
Обаче аз не бих си сменил FH смени го с 50