Отговор: Daikin FTXS35K/RXS35L
ще чуеш мнения че не струва но лично за мен си е супер климатик
За това помещение машината ще е добре оразмерена. Но в този ценови диапазон може да погледнеш и други модели. Имам предвид, че ще има дете с стаята и може машината да има някакви системи за почистване на въздуха.
Цитат:
Първоначално публикувано от
Aleksandars
За това помещение машината ще е добре оразмерена. Но в този ценови диапазон може да погледнеш и други модели. Имам предвид, че ще има дете с стаята и може машината да има някакви системи за почистване на въздуха.
на този модел не може ли да има нещо за почистване ?
Този модел има 2-канален сензор за присъствие, интелигнентно око за две посоки и титаниев фотокаталитичен филтър за пречистване на въздуха. Друго няма. Този филтър се предлага като опция при почти всички модели и не е активна система за прочистване на въздуха.
Като системи имам предвид йонизатор или плазмен филтър.
сподели ако може какви модели могат да се вземат ?
За този бюджет (+ или - още малко) и предвид условията които не си споменал (освен, че в стаята ще спи бебе), може да погледнеш Toshiba RAS-10SKVP2-E Super Daiseikai 6, Panasonic CS-E12QKE, LG CS12AQ Deluxe Inverter V, LG Athena H09AK Inverter V, Sharp AY-ZP40PR, Sharp AY-XPC12RR.
стаята е вътрешна със сменена дограма и минават тръби на топлофикация и по принцип си е топличко и без климатик ама сега за бебето трябва да е по топло и затова се взима климатика. И да цената макс да е до 1900 не повече
Цитат:
fena81
цената макс да е до 1900 не повече
Тогава махаш от списъка Toshiba RAS-10SKVP2-E Super Daiseikai 6 и LG Athena H09AK Inverter V.
Цитат:
fena81
стаята е вътрешна със сменена дограма и минават тръби на топлофикация и по принцип си е топличко и без климатик ама сега за бебето трябва да е по топло и затова се взима климатика...
Бебетата издържат на по-хладно, но не е желателно да се претоплят. 20/21 за момче и 22/23 за момиче са нормални и препоръчителни градуси :). А относно климатика, който сте избрал...за тези пари аз не бих взел точно този. Като му гледам параметрите и цената, нещата не ми се вързват. На тази цена има климатици с по-добри параметри и повече екстри, ако държите на такива.
Това за бебетата е абсолютно вярно. Моя калпазанин роден януари месец го гледах като бебе на 21 градуса, но по принцип на толкова си ми е температурата вкъщи.
Цитат:
avast3
Бебетата издържат на по-хладно, но не е желателно да се претоплят. 20/21 за момче и 22/23 за момиче са нормални и препоръчителни градуси :). А относно климатика, който сте избрал...за тези пари аз не бих взел точно този. Като му гледам параметрите и цената, нещата не ми се вързват. На тази цена има климатици с по-добри параметри и повече екстри, ако държите на такива.
дайте и вие някакви идеи за климатик за подобна цена и той се ползва за бебето
Освен да гласуваме за конкретен модел от предложенията на Александър??? Хайде от мен Panasonic CS-E12QKE :thumbup
Конкретни модели са посочени по-горе. Това, което мога да посъветвам е: Противно на общоприетото мнение, че плазменият филърт е много полезно устройство, аз не смятам така, макар да имам машина с такива касети. Тези филтри убиват микрофлората, изграждаща микроклимата в помещението и създават изкуствен "комфорт", пречейки на бебето да се адаптира към заобикалящата го среда
Цитат:
avast3
Конкретни модели са посочени по-горе. Това, което мога да посъветвам е: Противно на общоприетото мнение, че плазменият филърт е много полезно устройство, аз не смятам така, макар да имам машина с такива касети. Тези филтри убиват микрофлората, изграждаща микроклимата в помещението и създават изкуствен "комфорт", пречейки на бебето да се адаптира към заобикалящата го среда
смисъл какво казвате че тези модели не са добри ?