Първоначално публикувано от
rukar
Относно вкарване на свежия въздух наистина се усеща, за това дали променя консумацията вероятно си прав,че при ниски температури е нормално да го подгрее и това ще доведе до цялостно увеличение на консумацията. При мен монтираха климатика без траф. Не знам дали така е по-добре или не е, но фирмата ми дава гаранция 3 години и се надявам да няма проблеми.
Аз до момента не съм намерил варианта за включване на този ЕКО режим и каква е ползата от него ти можеш да кажеш. Ако с нещо спомага за по-добра работа на климатика пиши. За мен е интересно как да се активира функцията: поддържане навлажност за хидратация на кожата /при отопление, при охлаждане/. Ще бъда благодарен ако можеш да ми посочиш начина за активиране на тези фунции и да се посочи от кой номер на функционалното меню става това / нали има 24 менюта/. Относно консумираната енергия: режим отопление-при външна температура 7 гр., зададена температура 23 гр. /достигнати в помещението, горе при климатика е 25 гр./ консумацията е средно около 320-335 вата. До момента съм видял минимална консумация в този режим 190 в. за много кратко време, в други случай слиза до 220-240 в. и тогава духа леко затоплен въздух. За съжаление превода, който ми дадоха е лошо направен и не се разбира как да се работи с функционалното меню. Не знам ти как успяваш да си направиш преводи, освен ако не си намерил ръководството на климатика в pdf. файл с японски шрифтове и да се използва гугъл преводач. Аз намерих и свалих ръководство от японски сайт, но за съжаление не е с шрифтове, а са цялостно сляти страници и не върши особена работа.