Здравейте. Може ли някой да искаже мнение за посочената машина?
Този пост е редактиран от karrum; 08-12-14 в 16:06. Причина: грешка в описанието
Здравей,
2-ра седмица ползвам въпросният климатик в помещение 4х9х2.5 като заедно с един National 25 отопляват апартамент 115 м2 (двата климатика са в различни стаи и са разположени в най-далечните точки един от друг). Все пак още е нямало нещо екстремно като температури и се справят перфектно. Колкото им задам на климатиците - толкова поддържат.
Впечатления - вентилацията си е прилично шумна, че на моменти и неприятна . Моментна консумация нямам, а дневната за целият апартамент е около 11-15 кВ при 20-22 градуса (когато няма никои е на 20, а като се приберем го вдигаме на 22). Климатика работи 24/24ч 7/7 дни. Около апартамента нищо не се топли и няма никаква изолация. National направи вчера 2 дефроста , daikin-а нито един (външна температура около 2гр и дъжд /снеговалеж).
Комфорта от поддържането на влажността се усеща в целия апартамент като това се отнася както за усеща за температура, така за характерни сутрешен дискомфорт в нос/лигавица от прекомерно сухият въздух. Вентилацията съм я пуснал двупосочно и не проветрявам апартамента, защото и на двете тераси имам в близост комини и всичко замирисва на сажди! Дрехите от пералнята ги суша вътре поради липса на сушилна все още и при прекомерна влажност (над 55%) отварям за да я намаля естествено, а не с климатика като това се е случвало само 1 път при 3 перални за сушене и пране около 13-15 кг. Изключвайки тази ситуация 3те перални, климатикът се справя с регулирането на влажността с вентилацията доста успешно!
Ако имаш конкретни въпроси - питай
Здравейте. Благодаря за отговора. Живо се интересувам каква е минималната консумация на въпросния климатик при темперирано /затоплено/ помещение преди да изключи при достигане на зададената температура. Въпроса ми е точно в този аспект, защото обмислям покупката на тази машина за помещение 34-35кв.м с доста добра вътрешна изолация по таван и стени /външна няма възможност да се изпълни/. Имам опасение дали машината няма да влиза в режим он/офф пред вид техническите характеристики. Виждам, че Вашето помещение е идентично и близко по площ. В момента в помещението ми работи по-слаб по мощност климатик и често се случва да изключва-включва. Ако не е тайна в кой град живеете?
Този пост е редактиран от karrum; 09-12-14 в 17:12.
Климатика се намира в София, в близост на пазара на Красно Село. Проблема при мен са загубите на топлина, които няма как да огранича за момента. Съседният апартамент е необитаем... на който дограмата му дори зее (взет от ЧСИ). В този ред на мисли - климатика почти не спира, а липсата на моментен разход не ми дава т.к. да го следя прецизно. Трябва да купя един "електромер" за контакта за да го засека прецизно.
А като цялостна оценка доволен ли сте от работата на машината? Предоставиха ли Ви добре преведено ръководство за работа с дистанционното? Защото на мен ми се струва доста сложно за управление. Относно разхода, който посочвате е за целия апартамент при работата на двата климатика. 11-15кв. при тези обстоятелства ми се струва поносимо добър разход на ток. И как измервате тези изразходвани киловати. В смисъл не бих желел да влизам в подробности, но ако тези посочени цифри за за за двете клими означава, че имате най-малкото контролен елекромер при Вас в жилището.
При мин. топлоотдаване от 500W, няма как да влиза в on-off режим през зимата, в помещение от 35м2.
да- топлоотдаването е 500 вата, но това не може да бъде консумираната енергия, за да се постигне това топлоотдаване. Консумацията в тази ситуация следва да бъде не повече от 300 вата. Имам Нокрия 18-ка /европейско изпълнение/ и тя слиза на минимум около 395-410 вата преди да изключи. А Нокрията мисля,че има минимално топлоотдаване около 900 вата?
мисля,че при топлоотдаване 500 вата няма как машината да консумира 500 вата. по-горе е написано,че по технически данни би трябвало при това минимално топлотдаване 500 вата да се консумира ток 100 вата или малко повече
точно така .. ако ти се струва невероятно - все пак говорим за топ модел на марката за японския пазар .. естествено в 35 квадрата не очавай да ти харчи 100 вата ,по скоро 250-300 в това време над нулата и през ноща
ако настина този топ модел отговаря на данните, които официално в сайта си показват моето мнение, че би следвало да консумира до 200 вата в добре изолирано помещение иначе и други климатици ще работят с тази консумация около 300 вата. То Нокрията ми слиза на моменти до 395вата...
Честно казано, не мога да разбера какво точно не ти е ясно в данните. Хората са си дали мин топлоотдаване 500W, при мин консумация на електричество 100W. При японските машини обикновено минимумите са реални, но обикновено те се постигат при по високи температури, когато КОП на мин е висок. При темп. около и под нулата, първо КОП е доста по нисък и след това загубите са доста по големи от, например 500W, така че машината едва ли ще работи на минимум. Освен ако, разбира се, не си направил пасивна къща.
при японските фуджици примерно минималната консумация драстично се разминава от показаните от тях данни, затова питам за марката Дайкин /за тази фирма нямам преки наблюдения/
Кой японски Фуджик имаш предвид, щото аз гледам отвреме на време една Нокрия-22ка и доста си слизаше надолу - 110W