Отговор: DAIKIN до -25гр.
Тези нискотемпературни модели,имат ли нагреватели в тавата?
Нагревател нямат,точно под топлообменика(свободно стоящ е ) няма ламарина празно е и вода в тавата не може да влезне или да стигне под компресора и да замръзне и от там да бучи.
:17:купон без край ;)....на 35-45мин. и така до края на март ;)
Незнам защо толкова не ги харесвате тези Дайкини.Нали е до модел ,а не до марка.От всяка марка има дървета .S серията е хубава и око беше малко по-евтина -с 250-300лв щеше да е доста продавана.
Ми тя беше по-евтина, беше и по-продавана... Като продаваш Опел на цената на Опел, може и да е харесван повече, отколкото ако го продаваш на цената на Ауди. Та не че нещо за дайкините, просто не струват. Толкова.
Цитат:
Първоначално публикувано от
popov
Незнам защо толкова не ги харесвате тези Дайкини.Нали е до модел ,а не до марка.От всяка марка има дървета .S серията е хубава и око беше малко по-евтина -с 250-300лв щеше да е доста продавана.
Съгласен с Касапа. S-серията горе-долу става, но е с много посредствени параметри за тези цени.
Панасоник и тяхната Е серия, всеки модел е с по-добри параметри от еквивалентния дайкин и цените са с по 300 и повече лева надолу. Защо да си купи някой FTXS?
Попов, ми те повечето просто се качват на влакчето :) Примерно във форума съм чел доста подвеждащи неща за FTXS, само че аз имам такъв от 3 години. Климатикът няма никакви недостатъци от рода на неподържане на зададена температура, шумен дефрост, пукане на пластмаси или че правил виелици. Няма с какво да ме ядоса, не му обръщам внимание и имайки предвид как далеч по-скъпи климатици не могат дори и с това да се похвалят, цената не е чак толкова лоша. Макар че с тоя "безплатен" Wi-Fi, който пробутват голям си го вкарват в момента.
Тук става дума конкретно за моделите до -25,а те както се вижда имат много добри параметри.Та ако може да се пише по темата ще е добре,хубаво е да се дават мнения точно за тези модели ,а не да се пише емоционално или да се дават мнения за нещо което още не сте виждали.Старите модели са ясни кое става и кое не.
9ката е номинал 4.7кв. :thumbsup: Направо 14ка. Не знам в какви помещения ще намира приложение тази машина.
Да споделя впечатления от двата FVXS25F/RXL25M3. Може да се каже ,че досега се справят много добре.Единия отоплява 15.5 кв.м. дневна + 5 кв.м. кухня. Другия отоплява 21.5 кв.м. дневна.А до -2 гр. отопляваше и коридор и спалня(общо ~ 40 кв.м) на 20-22 гр..Тук температурите паднаха в последните дни до -14гр. и не стана по-топло от -9гр. Последните два дни валеше сняг и имаше мъгли.Чак днес достигна до -3гр.Всичките ми близки са доволни от тях. Те пък най-много харесват режима
на "тих вентилатор".Казват ,че им е по-комфортно при 20гр. на "тих вентилатор", отколкото 23-24 гр. при I-ва и II-ра степен на вентилатора. Дори на единия по настояване на майка ми съм изключил долната клапа.При тези температури естествено на "тих вентилатор" едвам в стаите достига до 20гр. Сега гледам единия, успешно поддържа 21гр.,като навън е -8гр.Обледявания по външните тела не съм виждал.Не се задържа и сняг върху тях. Вчера гледах външните тела от отсрещния блок ,върху тях имаше 10-15 см. сняг. Дефрости лично не съм наблюдавал.Майка ми каза учудено че вчера и днес около 10ч. са се образували облаци пара над едното външно тяло ,макар че вчера по това време било -12гр. ,а днес -8гр.И двата климатика работят на икономичен режим.
Облаците пара са от дефроста.
Да бе знам.Каза,че траяло около минута .
За дефростите на нискотемпературните подовите машини има ли наблюдение да ли са на време, чести ли са, какво се случва при различни външни температури и влажност, мъгли... все критични ситуации, които ги има в последните няколко седмици и са идеални за трупане на впечатления за да се разбере има ли подобрения в дефрост алгоритъма на дайкина и как са машините......