mmmladenov, почти на 100% съм убеден, че от замръзването, тръбите в долните редове на кондензатора дали" фира"...
mmmladenov, почти на 100% съм убеден, че от замръзването, тръбите в долните редове на кондензатора дали" фира"...
Всичко е поправимо - за съжаление, производителя е предвидил само един отвор (доста малък), за такъв кодензатор (който пък е залепен почти за дъното). При токова време, запушването на този отвор е гарантирано на 100%. От там виждате какво става....
О.К. Разбрах. Като се оправи времето, ще го направя на решето. Сега влизам в офиса и "въпросния" Хаир духа топло, като изоглавен. Няма грам лед по питата. -16 е навън. Моя Дайкин, НИКОГА ( ще го напиша пак ) НИКОГА не е духал толкова топло, дори когато е +5 или +10 градуса навън, чисто нов и на терасата на завет. Оказва се, че аз до сега съм нямал 18-ка и изобщо климатик в къщи. (изключвам Фудицуто ама той е малък). Този Дайкин да не са ми го дали празен?
За 6-тата зима нова машина. Тоя ще му намериш място в някоя стаичка,ако се оправи. И къщичка и подгрев за тавата на новия.
Обещаните снимки. Това е 24 часа след първата баня. След нови 30 литра духа топло. Ама сигурно до утре.
А датчика дето виси разтопи ли го? В някоя от другите теми за Дайкин прочетох, че след това се оправял дефроста им. Нищо не пречи да пробваш според мен.
ухааа,
Няма много лед на дъното обаче.
Като го размразиш има и един джъмпер вътре под пластмасовия капак, който уж прави по-дълги/къси дефрости. винаги съм искал да го пробвам, май ги разкарввам прекалено бързо...
Сега като се замисля май след -15 почваше да дефроства много нарядко и набързо...
Така както е обледен целият, работи с коп около 1. Вътре влиза само топлината от компресора. Един вид топлиш се на компресор. В такова състояние не е много препоръчително да работи, защото може да се прецака.
Темата в развитие. Снощи, след банята и след два дефроста ( през 50 минути за 12 минути - винаги ) климатика започна да духа ГОРЕЩ въздух. Все едно нищо не е било. Снимките са от сутринта при -15 градуса. Чудех се дали не се е побъркал нещо и преди работа се качих да го видя.
Така .. монтажниците са отзовани ,за сега. Климатика работи перфектно. Няма грам скреж по питата. Леда в тавичката е доста ( по дъното ), много далеч от перката и не се влияе от горещата вода. Изтича под него и около него. Ще го поливам периодично тези дни до чисто. След това, както казва един колега в съседна тема "С дремела или флекса с тънък диск.Може и с конусно свредло." Сега се сещам, защо си купих точно този климатик, от точно тази мярка: ЖЕЛЕЗЕН Е! Не може, тази чудесна машина да зависи от една малка дупчица. Абсурд! Не съм вярвал, че трябва тунинг при климите ама сега ще ги лиша от задни решетки и дъна. Единственото предимство на монтажа на покрива е, че не ми пука, колко и къде капят. Да се изливат ако искат, важното е да не се трупа лед. Ще взема мерки и ще им направя заслони от навяване на сняг и предпазване от вятър. Една малка дупка .... а толкова студ ... Благодаря на всички за участието в темата! Беше удоволствие за мен!
Мда ,стопли се и стана перфектен,както и всички Панасоници дето до оня ден ревяха.Климатикът ти е монтиран малоумно, за което се сещаш кой е виновен.
Този пост е редактиран от avenger; 12-01-17 в 21:23.
mmmladenov Дупката че е малка малка е обаче ми се види ,че е клюмнал на пред малко нивелирай го.