Ще уважа мнението Ви, защото виждам, че сте специалист ,в тази област. Снощи, през нощта и до обяд в София беше -15, -17 градуса. Климатика ,размразен духаше горещо. Монтажа: първоначално ,този климатик беше в терасата. Имам 4 тераси. Пред всяка стая и всички в една редица с посока юг и над входа на блока. Етажа е 12. Над мен тавански стаи и покрив. Бях го приспособил да му извеждам конденза извън терасата. Капеше пред входа на блока. Ставаше пързалка и комшиите ме помолиха да реша въпроса. Слагах корита под него, които ставаха на ледени блокове, които размразявах във ваната. При монтажа на втория климатик - Фуджицуто, помолих монтажниците да ги качат на покрива. Предпочетох здравето на хората пред мъките на климатиците. И ги забрави. Не излизах през 5 минути да гледам дупката дали се е запушила, капе ли и откъде. И така години, до преди 6 дена. Е запушила се е. Интересното е, че и двата климатика са един до друг и Дайкина замръзна. Ще го оправя, както казах. За монтажа, моля от позицията Ви на специалист, да ми дадете съвет, какво да направя! Ако е по възможностите ми, ще го изпълня. Само, това с капенето на главите на хората от 12-тия етаж ... не е много о.к., за хората де.
- - - - - - - - - -
Ще го нивелирам. На първо време с нещо отпред, под стойките. После ще ги подменя.
Аз не съм специалист, а и не е нужно да бъда.Преди време имаше един такъв с Тошиба дайсейкай на покрива ,скоро не се е мяркал.
Не си.
Този пост е редактиран от avenger; 12-01-17 в 23:12.
Оказа се, че "пророчеството" ти е вярно. Климатика работеше добре до вчера. Днес, вече не. Техниците констатираха липса на фреон. Надуха го и .... свистене от долната страна при ламелите. Отнесоха го в сервиза.
Единственото добро в този случай е ,че ще разпробият дъното при разглобяването, а аз ще се погрижа, следващата зима да изкара със самоподгревен кабел.
Ако знаеш как само са сплескани тръбите отдолу при лед за да се спукат. Предполагам ще изолират долните две тръби. Виж видеото.
https://youtu.be/4nJ5UOuGiBQ
Sent from my K012
Тръбите са много кофти наистина,но досега винаги сме успявали да ги заварим.По-лошо става ако изолират тръбите,тогава винаги си остават в лед защото не минава фреон за да ги размрази,и тавата почва да замръзва.Да слага нагревател и няма ядове.
В моя случай със същата машина, беше на следното местенце
Sent from my iPhone using Tapatalk
Имах един шарп 100волтов така беше смазана тръбата поне 20см че бяха почти лепнали и нямаше проходимост че и спукани. Сложих външна тръба тогава.
Sent from my K012
Големи поразии правел този лед. Набързо се заключи темата "Лед в тавата....", можеше да се покоментира малко, щото като чете човек преди години какви работи са ставали с нагреватели по тавите .....то по-добре тръбата да се сцепи...
Сцепен нагревател и офазени ламарини....и не дай си някой да ги набара....
На нордиците защо нагревателя работи нон стоп под някаква външна температура, за да не замръзне и да не се сцепи...или... Не знам. Питам.
Не на всички работи нон стоп ,само на куците.
!!!
Този пост е редактиран от avenger; 21-02-17 в 19:11.