Въпросът ми е защо при зададена температура (в случая на охлаждане), климатика не си намаля оборотите при достигане на желаната температура? Вентилатора на вътрешното тяло е на автоматичен режим.
Въпросът ми е защо при зададена температура (в случая на охлаждане), климатика не си намаля оборотите при достигане на желаната температура? Вентилатора на вътрешното тяло е на автоматичен режим.
Сигурно защото му е висок минимума.
Sent from my D6603 using Tapatalk
Не вярвам да е от това. И моя Дайсейкай на охлаждане не намаля вентилатора толкова колкото на отопление, а минимума му е 300W отдадена мощност.
22гр. на охлаждане съм го пуснал. Старият ми Дайкин си намаляваше силата на въздушната струя при тези градуси. Този не иска. Нямам идея защо...
22 градуса си е доста студено и е приключение за климата да ги достигне. В каква площ работи машината?
Старият климатик как си намаляваше без проблем въздушната струя на същите градуси... квадратурата е 18кв.м.
Трябва да ги намаля до такава степен,че да не го чуваш даже.ако вдигнеш градусите тогава намаля ли?Зимата имаха проблем с няколко бройки в Пловдив ама ги префлашнаха,дано и твойта да не от тях.Иначе Дайкинско управление на турбината е много по-добро от на други марки,тук се следят разлики от 0,5гр.в стаята.сега не ми се търсят в сервизните как е точно,но по спомен е:ако си задал 25 а в стаята е 27 работи на 5-та,след като стане 26,5 сваля на 4-та скорост и така....Ако си от Пловдив пиши на лично мога пробвам да помогна.
На охлаждане може ли да свали до тих режим? Като се замисля, при мен на FTXS35K започва от трета скорост на Авто и сваля най-много до първа. Гледам температурата в приложението: външна 33, вътрешна 30, задавам 25 и почва от трета скорост. Плавно бута до втора и като достигне 26 градуса вътрешна, бута на първа скорост.
Ето от сервизното ,управлението на вентилатора при Аво-режим.Префлашва се целия софтуер иначе.
Изпратено от моят E2303 с помощта на Tapatalk
При мен, когато достигне зададената температура 24-25 0С, климатикът не се чува, при 220С, не съм сигурен в жегата дали ще ги направи...
Оказа се че всичко е наред. Просто е трябвало по-дълго време да изчакам. След няколко часа работа става супер тих. Единствено като застана непосредствено до самото вътрешно тяло едвам доловимо за човешкото ухо се чува съвсем леко като свистене. Ама съвсем леко. Трябва да изключа телевизора и да стане гробна тишина за да се чуе свистенето.
Имам и друг въпрос. В режим на охлаждане в даден момент, явно когато компресора развърта, външното тяло за около 5 секунди издава шум. Леко притраква за няколко секунди. Някакъв съвет?
Усили телевизора.
Изпратено от моят MI 5s с помощта на Tapatalk