Здравейте климатик Панасоник CS E DKEW от проблемната серия ли е знам за DKE че има проблем със софтуера и чупи пружина на компресора по време на дефрост тези два модела еднакви ли са или не.
Здравейте климатик Панасоник CS E DKEW от проблемната серия ли е знам за DKE че има проблем със софтуера и чупи пружина на компресора по време на дефрост тези два модела еднакви ли са или не.
ДА DKEW е пълното означение на външното тяло ... по-спомен ... и W - означаваше 220волта... пак май![]()
DKEW е пълното означение на вътрешното тяло.
Алекси това означава ли, че всички климатици от този модел трябва да са сдали багажа,изключения няма ли, не съм собственик на този модел но познавам хора които още ги ползват и са доволни от работата на климатиците друг е въпроса дали ги ползват само за охлаждане или и за отопление не съм пряк наблюдател.Според теб всички ли са обречени.
- - - - - - - - - -
А CKE не е ли със скрул компресор.
точно така ,по стария модел е със скрол и е горе долу в средата на живота си от 20 години .. относно твоя не знам дали е обречен ,но щом е изкарал до сега няма какво да искаш повече от него ..
Я ми виж подписа..... имам и една 12-ка,пушка![]()
Алекси ела в къщи да видиш бачка от 2006 хем ще пием по една
Компресора си е мн.хубав ! Проблема е,че като обръща от дефрост компресора работи и всеки път пружината е изложена на натиск от едната страна от плочката и ролката..от другата страна четирипътния пуска фреона,който в течна фаза я блъска от другата страна и така докато устиска.. На всички нормални климатици спира-четирипътния обръща цикъла и тогава пуска пак компресорето![]()
Да, с проблемния компресор са моите китайски СКЕ-та. Някъде бях писал, че по време на гаранцията им от 5 години подмениха 2 компресора от общо 3 климатика. Но оттогава си бачкат здраво вече 8 зима. За цената, на която съм ги купил, са просто перфектни.
W означава, че вътрешното тяло може да работи и с външно за мултисплит