Отговор: Вътрешно тяло Perfera (FTXM25R5V1B) се изключва само през различни интервали
Така де, ама като се "закрепи" за по-дълго време и си викам - оправи се. Да, ама не! Пак ще го търся тоя дето ми го продаде и монтира. :(
- - - - - - - - - -
Цитат:
Първоначално публикувано от
borisoff
Откачих му на моя wireless адаптер и работи към 12 часа без прекъсване. Закачих я и така работи към 7-8 часа пак без проблеми, на другия ден отново с картата тествах и изключи след 1 час, след това го включих и пак работи 5-6 часа без проблеми. Ще го тествам още няколко дни без карта да видим как ще се държи, но вече не знам какво да правя.. Разполагам с втори същия модел, който не прави проблеми и се чудя дали да не прехвърля платките на проблемния и да тествам.
Колега, би ли ме насочил къде се намира wireless адаптера и как да го изключа, да пробвам и аз твоя начин?
Отговор: Вътрешно тяло Perfera (FTXM25R5V1B) се изключва само през различни интервали
Маха се първо капака над филтъра като се вдига на 90 градуса и после се бута наляво или надясно и се изважда от пантата с леко придърпване.
Преди махането на големия капак бях махнал и малкото капаче от дясно, което покрива кабелите, но вероятно може да се мине и без неговото махане, но пробвай внимателно и го махни, ако не става.
След това има 2 винта централно и 3 куки от горната страна откъм стената и тавана, те се натискат и се дръпва целия корпус, само внимавай да не откъртиш лопатката, тя трябва леко да се отвори на ръка.
Wireless картата е видима странично в дясно и кабелчето има малко палче за откачане.
Пиши какво е станало след тестовете.
Възможно ли е да не е активирана функцията "авто рестарт" и след "цъкване" на тока да се изключва и да не тръгва после.
Пробвайте докато работят издърпване от захранването и след това повторно включване. Да видим дали ще тръгнат.
ако ползвате някакви ватметри ги махнете .. Саньото ми не се понася с моя ватметър и може да се каже че не съм го ползвал с тоя климатик ,тъй като го намирам изключил и затворил клапата и това го прави само с ватметъра
Цитат:
mimojef
Възможно ли е да не е активирана функцията "авто рестарт" и след "цъкване" на тока да се изключва и да не тръгва после.
Пробвайте докато работят издърпване от захранването и след това повторно включване. Да видим дали ще тръгнат.
Пробвах два пъти с кратко спиране на бушона (2-3 сек), като за това време дори не изгасват диодите на вътрешните тела и те продължиха да работят след това. При мен е с едно външно и 2 вътрешни и само едното вътрешно прави проблеми, като захранването е общо и отива първо към външното и от външното към двете вътрешни.
Тръбния път до проблемното тяло е 2.5м-3м, а до другото може би към 5м и не знам това оказва ли някакво влияние.
Не е от тръбния път. Смъкни бушона докато изгаснат диодите.
Тръбния път при мултито е силно препоръчително , да не кажа задължително да е с еднаква дължина .
Цитат:
gerhar
Тръбния път при мултито е силно препоръчително , да не кажа задължително да е с еднаква дължина .
Чак пък задължително не е. Има изисквания за разликата. Ако са спазени не е проблем.
При спиране на бушона за повече време и после пускане и двете тела продължиха да си работят - направиха по 1 оборот на лопатките и ги върнаха в нормална отворена позиция. Явно проблема не е от настройката за възстановяване на захранването, а нещо друго..
Жалко. Ами обърнете се към сервиза.
Оказа се, че и моя климатик FTXM20R има същия проблем. От фирмата, която ми го монтира, казаха че проблема е във платката на вътрешното тяло!
Сега чакам да я сменят и се надявам всичко да се оправи! След смяната ще пиша, какво е станало!
1 Прикачен файл(ове)
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=37703&stc=1Проблемът е в двете платки на вътрешното тяло,означени с Е5 и Е6.Сменят се и двете.Потвърдено от DAIKIN Europe.Има софтуерен проблем в определена партида платки,същите трябва да се подменят от фирмата монтирала машината по гаранция.
ехе ,колко чаркаляк вътрешното
Това важи ли и за по-големия FTXM25R5V1B?