Вътрешно тяло Perfera (FTXM25R5V1B) се изключва само през различни интервали
Здравейте,
Монтираха ми мултисплит с външно 2MXM50N2V1B и 2 вътрешни Перфера (FTXM25R5V1B). Стоят на еднакво разстояние от външното като тръбен път и се захранват от него. Едното от двете вътрешни тела се изключва през произволен интервал, понякога след 2 часа, понякога след 15мин и до момента съм ги използвал само в режим охлаждане.
Докато чакам техниците (които са много заети :wink:) какво мога да проверя сам, мога ли да прочета по някакъв начин за записани грешки в тялото или пък да направя диагностика без специализирана апаратура?
Отговор: Вътрешно тяло Perfera (FTXM25R5V1B) се изключва само през различни интервали
Дефинирай, изключва.
Угасва тотално, нищо не свети?
Спира вентилатора?
Достигната ли е зададената температура?
Според мен кара ОН-ОФФ.
Аз от месец не съм пускал охлаждане, даже сефтосах отопление оня ден.
Отговор: Вътрешно тяло Perfera (FTXM25R5V1B) се изключва само през различни интервали
Тестовете правих преди няколко седмици, докато още беше горещо в София. Тялото се изключва все едно е изключено от дистанционното - затваря си пластмасовата лопатка и изгасва ЛЕД светлината, но не съм чул до този момент звука характерен при приемане на команда, затова отпада на този етап да е дистанционно на съсед..
И ти какво правиш за да тръгне?
Цъкваш от дистанционното?
Без звук, звучи като зададен таймер за изключване, слиип режим.
Авторестарта включен ли е?
Натисках многократно на cancel за всеки случай, авто рестарта показва ли нещо на дистанционното? С едно и също дистанционно пусках и двете тела, еднакви настройки на дисплея, също еднакви настройки през приложението - режим охлажване на авто вентилатор и това е. Ако съм пуснал авто изключване не би ли трябвало да става винаги по едно и също време?
Би трябвало да се изклчват едновременно, ако часовниците им са синхронизирани еднакво.
Нямам идея дали и това се предава със всяка промяна.
Идеята ми е ауторестарта да е изключен, не се показва на ДУ.
И прекъсване на кабел, по-скоро връзката към тялото за момент го изключва, след възтановяване на връзката.
Връзките, кербованията правят проблем понякога, самите кабели -едва ли.
Колеги, доволни ли сте от новата R серия на Perfera?
Нямам опит със старата Перфера, но имам със Сенсира и Перферата ми се струват доста по-тихи и дори често почти спират вентилатора и работи толкова леко, че едвам се чува, но целия ми опит е само няколко дни, така че не съм критерий.
Благодаря за отговора!
Ако може и някой друг да се включи.
Здравей колега и аз имам същия проблем дали успя да го оправиш
И моя климатик е същия модел изключва се когато си иска след 10 мин работа понякога след час това го прави само в режим отопление
- - - - - - - - - -
Здр ако си успял да го оправиш може ли да ми кажеш какъв е бил проблема
Още чакам фирмата да дойдат и да го видят… Пиши ако имаш информация по въпроса.
Цитат:
Първоначално публикувано от
borisoff
И аз чакам да дойдат да го видят от сервиза ако има нещо ново ще споделя
Цитат:
Първоначално публикувано от
borisoff
Здравей имаш ли инфо относно повредата
Не.. От сервиза искат да се закара външно + вътрешно при тях за проби или да дойде човек от фирмата монтирала климатика, за да потвърди проблема и евентуално след това да се свали платката от външното тяло и да се носи при тях за смяна. При последните тестове на отопление проблема се проявява доста по-рядко, така че в момента отложих за малко сервиза поради липса на време от моя страна.
При теб пак ли става въпрос за мулти сплит (1 външно към 2 или повече вътрешни) или за стандартна сплит система (1 външно + 1 вътрешно)?