Въпроси за FTXM25R Perfera
Според мен, машината работи доста натоварена. С тези 600-650W, при външни под 0-та, ще заскрежава като стой та гледай, при влажност над 70%. Тогава дефрости са неизбежни. Просто е много натоварен. На ZSX дебита е съвсем различен от на Дайкина, за това ти се струва така. Просто ЗСХ с по-ниска консумация, ще вади същото топлоотдаване.
Онзи ден при 0гр външна и над 90% влага, ЗСХ дефростваше на няколко часа, като беше само по нужда, въпреки че бачкаше на 300-400W. Съвсем нормално е Дайкина да размразява при по-високо натоварване, особено като се има в предвид и по-малкия обем на външния топлообменник и количеството фреон.
Отговор: Въпроси за FTXM25R Perfera
Не е само до натоварването, мойте машини над 23 градуса задание почти не са виждали и пак си размразяват.
Явно така си е преценил производителя.До колко е адекватно те си знаят.
Иначе 26 С за климатик при отрицателни температури са си бая натоварване.
Имам една цепеница, като е на задание 20 градуса прави дефрост на суха пита през един час, като му вдигна градусите на 22 - разрежда дефростите през четири часа. Пробвай да му вдигнеш градусите на 24.
за сега са основно на 4 часа , чат пат ги сгъстява през около 2, което е поносимо просто не мога да си обясня на какво се дължи явлението
чак поносимо на 2 часа ,не мисля .. това са 3-4 дефроста "безшумни" през ноща .. китайски пръчки на 1/3 цена са с тоя алгоритъм че и по добър
До сега не ни е будил.
Малкия спи много леко , не е имало среднощен рев, иначе ако си буден си се чува, както се изразихн все едно съседа си пуска водата в банята горе долу е съизмеримо, като трае 30 40 секунди, след това няма как да разбереш че нещо се случва докато не тръгне перката.
И все пак не съм очарован от тая "екстра" за толкова пари очаквах повече, пак добре че ги зех що годе изгодно.
30 40 секунди не може да е дефрост - не може да обърне машината толкова бързо. по вероятно 99% е съседа да лее вода. добър дефрост минимум ама минимум 3-5 минути, до 15.
толкова е шуртенето ,реално целия цикъл е повече .. като е празен дефрост таман по толкова са ,30-40 сек
Вън -1С + мъгла - идеално време за заскрежаване и дефрости. Ей сега ходих да точа и простирам суджуците :BigGrin и ги поогледах.
ME, MHI, Daikin и Фуджаците - до един бели, а под тях малки замръзнали локвички. Всички си работят под номиналите.
Тъй че не се юркайте толкова.В такова време ако не дефростват или не са наред или са супер разтоварени(преоразмерени).
По важно е като хване студ, -10С например, и влажността спадне какво става.
Цанков, ти не се обаждай!
Хората са дали пари и не искат да има дефрости. Не ги интересува имали влага, няма ли.
Ша дам Аз пари за климатик и той ша ми прай дефрости под нулата! Айди де.......
Между другото, сега се прибирам от комшията. Пихме по някое Уиски и се топлихме с един Адакс.
За 4-5 часа нито един дефрост. Ако е имало е бил много тих и не съм го усетил. По едно време ми се стори нещо все едно жена му пръдна без глас ама не знам може и дефрост да е било.
Иначе, никакви индикации.
Мй аз мойте да не съм ги брал от дърветата бе, ама чак за Адакс пари нямам…:BigGrin.
Цитат:
Първоначално публикувано от
ccankov73
Ей сега ходих да точа и простирам суджуците
Я виж ти! И аз вчера простирах, само че пастърма. Чехльовци!
Колното до дефростите, по-хубави условия, здраве му кажи, -4 с мъгла. Типично по оряховски.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/202...5a691d6402.jpg
П.п. Само Тошибата се инати и още не съм я хващал, а спя под нея. Много е непредавна, даже не знам как се случва. Погледнах я преди малко, гледам побеляла цялата, ама прозира леда на места. Хевитата са целите във висулки, Тошибата има 2 миниатюрни по 1-2см дължина. 35ZSX издържа по 2-3 часа и се разтоварва, завалията. При нас вече няколко денонощия температурите са отрицателни, а и влага има доволно повечето време.
1 Прикачен файл(ове)
Абе лудница е навън.
За 40 минути питите им заприличват на адакса на комшията. Всичко е затлачено. Как няма да има дефрости.
Ей го и при мен как е.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=40079&stc=1
В такива условия, дефростите са въпрос на време, а не дали ще има.
П.п. [mention]mimojef [/mention] , гледам че домът ти е пресъхнал като моя. А съм пуснал големия увлажнител на Филипс да бачка почти денонощно.... Хората се ботят с мухъл, аз наливам по 3л. вода всеки ден.
Сухичко е, да. И мен ме дразни едно гърло.
Май ще ида и аз да си купя един овлажнител.