Здравейте, колеги. Купих го преди 15 дни и забелязах, че понякога се чува тихо тракане когато работи. Това трае около 5 до 10 минути и изчезва. Като че ли идва от ротора. Някакви идеи.Климатика е стенен.
Здравейте, колеги. Купих го преди 15 дни и забелязах, че понякога се чува тихо тракане когато работи. Това трае около 5 до 10 минути и изчезва. Като че ли идва от ротора. Някакви идеи.Климатика е стенен.
Сигурен ли си, че не е от външното тяло и да ти резонира по тръбите?Ако се заиграеш със степениъе на вентилатора променя ли се?
Пробвай когато чуеш вибрашиите да смениш режима на вентилатора ,Не съм специалист но ако проблема е там ще трябва да викаш сервиз.
Лично аз се съмнявам, че това са вибрации от външното тяло когато е на по-висока мощност(имаше колеги оплакващи се от шумни външни тела) и с достигане на желаната Т почва да намаляби за това изчезват вибрациите.
Ако си сигурен че е от Вентилатора може би трябва да викаш сервиз щото едва ли ще мине от самосебе си.
Да, при ниски обороти се чува, като ги вдигна изчезва тракането
Ако те дразни прекалено, търси сервиз, ако не изчакай го хубаво да се разтрака.
Оправиха го от сервиза, завиха две видии на тялото към планката на стената
Радвам се,
Можеше да си ги завията когато е трябвало, ма тва да ти е кахъра. ако го ползваш може ли да кажеш какъв ти е разхода за следващото денонощие , интересно ми е аз съм с 3 35 ци.
Мислех, че са го оправили, но 3 месеца нямаше проблем, сега го спрях преди 10 дни и като го пуснах отново проблема е същия, писна ми.
тва в режим отопление или охлаждане сега го прави, ако си сменил режима можеби има известно температурно разширение вътре на топлообменника и да опира някъде.
Не казвам че е нормално, никък даже ,но ако са ти го направили в рецим отопление е възможно това да е причината, ако не е читава сглобката
Може би е втулка.
При моя я сменяха два пъти. И пак се разтраква.
Сега съм си купил 3, по парт номер си ще си ги сменям сам.
Ето тази която сваля на 2.10 мин.
https://youtu.be/5jwGlKQvPyA?t=132
Колегата не е писал повече.
Можеби си е решил проблема.
Би било полезно да сподели как.
Не се е решил проблема, идваха от сервиза, разглобиха го и нищо не установиха, после сд сглобката спря да трака. Беше на зимен режим, сега е на охлаждане и близо месец работи така без да чуя звук, до тази вечер. Същото тракане, даже записах тракането с телефона ето линка - daikin voice.m4a
Преди години на подовия ми Дайкин му тракаха така допиращи се тръби във външното тяло.
Може би при транспортирането е бил накланян или обръщан кашона.Тогава сам се справих.
Предлагам просто една идея.