Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features
При него е било -1 може и да е заскрежил за 1 час задай пусне дефрост. Аз вече няколко пъти моя Дайкин го пускам при вътрешна 5 градуса, външните са били положителни пак около 5-6 и не е правил никакви излишни дефрости. Аз засега съм много доволен от 7цата, дефрости най честите бяха на 3 часа и няколко пъти на 2, но заскрежаваше много и си бяха по голяма нужда.Ще го видя при сух студ как ще е. При мен си работи точно като хиперинвертор. Нищо чудно и в апартамента да си взема по нататък, ниския минимум много ми харесва, а на охлаждане мисля е задължителен.
Ето днес как работи
https://prikachi.net/image/Screensho...ontroller.Glpj
https://prikachi.net/image/Screensho...rnational.GmHp
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features
Цитат:
Първоначално публикувано от
estqwerty
10 години не бях писъл във форума, после си купих дайкин и ей - на : нова среща.
Хаха ...и аз тъй !!!
- - - - - - - - - -
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42410&stc=1
- - - - - - - - - -
Цитат:
mystikalrs
Не беше заскрежил, по време на дефростЪт изкапаха 11 капки от едното тяло , направил съм фунии за дефрост и се вижда количеството, броих ги като иманяр легнал на терасата...Беше сух студ, без влага...
Явно пак ще се берат ядове...
Друг недостатък , който чух : след спиране от ДУ , компресора изключва без сваляне на обороти , което е съпроводено със силно изтракване на външното тяло. Голям резил , програмистите не са задали рампа за изключване на инвертора.Сигурно ползват някви стажанти да им правят програмите...
Резил....:thumbdn:
Не мисля че ще береш ядове с дефрости при мен най много са на 3 часа което не мисля е толкова зле, сега го моднах като на колегата Росен ще видим дали ще ги разреди още. Миналата седмица яко заскрежаваше и пак не бяха по често от 2-3 часа, но ще си има и излишни на суха пита, някой път, но с този климат който е вече зимата е топла, и в поне 90 процента от времето ще работи комфортно и незабележимо.
Отговор: Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features
Ако в помещенията е ТОПЛО(колкото желаете), ТИХО(така че да не ви дразни изобщо), нямате излишни въздушни ТЕЧЕНИЯ(приложимо при правилно оразмеряване и позициониране), машините харчат електроенергия сравнително МАЛКО(не повече от 30-40 лева на машина месечно) и сте доволни от допълнителните екстри(в случая Флаш Стриймър) всички упражнения за които говорите са НАПЪЛНО излишни, какво повече може да се иска от една машина? CAST,FORGET,ENJOY!
mystikalrs, в какво се състои мода?
Сложих датчика за околна температура вътре при топлообемника, така показва с 1-2 градуса по студено, и разликата между него и тръбния е по малка, слетователно трябва да пуска по рядко дефрост.Тази нощ застудя преваля лек сняг и поледица. Сутринта Дефростна в 6:20, незнам колко е бил заскрежен сега пак пусна в 9:20 като, имаше заскрежаване но не беше кой знае колко, очаквах да изкара поне 4 часа. Освен да има контролен на 3 часа този модел около 0 градуса, засега няма много смисъл от мода сякаш и преди на 3 часа пускаше. Незнам при по ниски температури може да ги разреди.
При моя Дайкин дефрост на интервал под 2ч няма. Забелязал съм, че в много тесен интервал, около 1-2гр външна прави контролен дефрост на 2ч, но това се случва изключително рядко. Падне ли външната под 1-1.5гр, контролните дефрости са си на около 4ч. При мен мода свърши чудесна работа при отрицателни температури с висока влажност. Ония вечери беше -2 с гъста мъгла, Хевито в хола размразяваше на всеки час, дори Дайсейкая направи дефрост. Дайкина за цялата нощ направи 2 дефроста. Побелява яко, като Хеви, преди да размрази и изкарва по 3-4ч в такива тежки условия, докато преди мода изкарваше по около час. При температури под 0-та имам по 1-2 дефроста за цялата нощ, я чул, я не. Имам чувството, че на всеки Дайкин дефрост алгоритъма е писан индивидуално. Изчел съм темата във финландския форум за Нордик модела. Там масово пишат за контролен дефрост на 40-60мин. при външна около 0-та, а на -15 им кара по 6ч. без дефрост.
Старата перфера- на всеки 40мин контролен дефрост ??? незнам защо
Пъшка , охка, ППуфти - развърта на 400-500в , нема нищо, изпъшква отново и започва да работи
За нощеска имам 3 дефроста , ама пак за по минута -две
Насочил съм се за 2 бр. 7-ци ,FTXM20A за 2 спални по 15м2, ново строителство, Пловдив. Сега като, чета за тия дефрости на 3-4 ч. без нужда и при новата перфера дали ще е подходяща са спални? Както се изразява ktkiro има ли "пъшкане,охкане" при дефрости? Имам Дайсекай 5-та серия 13-ка в хол 27м2, през последните 4 зими не помня да е правил и един дефрост за Пловдив в 27м2. Да слагам дайсейкай 9-ка в 15 м2 ми се струва, че е много преоразмерено става.
Новата перфера подходяща ли е за спални? Моля който има от стенния вариант да опише доволен ли е, как се държи?
Добре де тия Дайсекаи нямат ли си подов модел?
Цитат:
HiDefinition
Добре де тия Дайсекаи нямат ли си подов модел?
Не, нямат си. Подовата машина на Тошиба е с външно тяло на Едж а не на Дайсейкай.
Това го има само в нашите ширини. За северните части на Европа има подови машини с външни като на DaiSeiKai. Между другото, тук също може да се направите такава комбинация, но няма да имате гаранция на системата.
Цитат:
Aleksandars
Това го има само в нашите ширини.
Келепир има в тая работа.......хората пари направиха, париии.............. :lol:
Цитат:
Aleksandars
Това го има само в нашите ширини. За северните части на Европа има подови машини с външни като на DaiSeiKai. Между другото, тук също може да се направите такава комбинация, но няма да имате гаранция на системата.
Аз имах питане за новата перфера дали е добра за спални, защото пак се споменават дефрости на 3-4 часа без нужда, шумове по време на дефроста на стават ли. Ако ги има шумовете то означвава, че в един нормален сън от 8ч, ще има 2-3 броя "пъшкане" на машина. Не съм питал за дайсейкай а и нямам място за подов. В Пловдив зими вече може да се каже, че няма. Сега януари най-ниските сутрин са -2 гр., за какво ми е Дайсейкай за спални където температурите трябва да са 21-22 гр., по топло от това е вредно да се спи.
Доста машини сложихме от новата перфера през изминалата година. Мога да кажа, че машината е много добра като хардуер и параметри. А това дали ще "пъшка" или не, не зависи от машината, а други фактори....