Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features
Потвърждавам за дефроста при подовата Перфера. Щом аз, който спя супер леко, повечето ги пропускам. Жената я питах, каза че до сега не го е чувала, а той си размразява по няколко пъти на вечер. Тук от седмица си е под 0-та всяка вечер. Пак ще кажа, без да преувеличавам. С изключена долна клапа, смея да твърдя, че дефростът е по-тих от он/офф на Фуджицу LMC.
Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features
На стенната не е толкова безшумен Дефроста, средна работа,без силни изпухтявания,при мен е над спалнята и е близко. Сега може би ако избирах климатика щях да взема Toshiba daisekai 9 или 10 серия,но там и цените са други съответно 500-1000 отгоре при тях нямаше до усетя покачването на минимума, защото и дайкина работи над 300 вата,под 0 градуса. Може и на 150 да работи по принцип,но за някой малки стаи. Аз си мислех че няма да ползвам зимата вилата, но се топли лесно , при дефрост също не изтива.При мойто ползване с вътрешна температура при включване, от 4-5 градуса, прави най много по 10кв на ден при по топло време прави по 4,5-5,5 кв на ден.Освен контролните дефрости през 3 часа,други забележки нямам, към машината
Ас съм с подова. Субективно е безшумен. 5м тръбен път. Долната клапа е най шумното, но се чува и фреон. Не гърми чак както останалите ми клими. Определено е най тихият от към дефрост но не е безшумен. Аз му се събуждам. Но зависи от бройката IPA-и които съм глътнал.
Цитат:
Първоначално публикувано от
estqwerty
Долната клапа е най шумното
Изключете долната клапа от буксата(да си стои постоянно отворена, не да я спирате да работи изобщо) по примера на rosswen и си решавате проблема.
Отговор: Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features
Цитат:
Първоначално публикувано от
mystikalrs
Бихте ли ме светнали откъде получавате тези графики за работа на климатика !!! Засега имам само приложението ONECTA за управление и разход на енергия , но графика - не.
п.п. Схванах, умен контакт ще да е ... :)
Отговор: Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features
shelly.cloud контаакти или други , закачени към home assistant но всичко е овъркилл и е не нужно и само ще се нервиш. миналият уикенд спрях всичко за 4 часа да клонирам сд картата че не си помнех паролите и докато съживя всичко имаше едно спокойствие - още си мисля да изхвърля всичко и термометри и електромерчета, расберита - всчико. идва сметка накрая на месеца.
Пробвай за 1-2 дена, и ако не те подгони “абстиненцията” знаеш какво да правиш :wink:.
колкото и да е странно климатика продължи да топли и без да знам колко гори и колко градуса е избягала температурата.
може и да спра всичко - а може и ефин faikin да поръчам и да тръкалям тъпия климатик по външен блутут датчик за температура в стаята. но все не ми остава време да изчета дали са го направили или само аз си мисля че е така направено.
Моят Дайкин от пролетта е без смарт контакт и ватметри. По-добре ми е.
Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features
Аз моите ватметри ги поглеждам по 2-3 пъти на ден, на дайкина малко повече :) , но защото е нов и го ползвам рядко, но чак да се следи и температурата с десети от градуса ми се струва прекалено.
Не са десети с градуси варира от зададеното. Дори сега е офсетнат от менюто с 2 градуса надолу и пак е на 20.5 за да направи 22-22.5 в спалнята.
5 градуса.
Моят е в оффсет -2гр и е настроен на 22гр., за да поддържа 23гр. Поддържа го доста добре и не го пипам изобщо. Обикновено варира 23-23.7гр., независимо от външните. Веднъж намериш ли си твоето, не се налага да се пипат градуси.
Бре на + 16 градуса няма за какво да го плюя модела.
Сега е момента да се изпробва минимума на машинатa в режим Охлаждане. :lol:
1 Прикачен файл(ове)