Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features
Тошо си вдига минимума степенчато. Първото покачване е от 170W на 250W при +5гр. Под -1гр минимумът става около 380-400W. Моят от 4-5 часа работи без да офф-ва на 360-380W, настроен на 1 черта на вента (low) и 23гр. Поддържа си 23+гр без проблем. Навън беше -8гр, в момента е около -6гр. И той има два дефроста с интервал 1.5ч., което говори що за малоумни условия са навън. Добре, че мъглата се вдига вече.
Отговор: Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features
Цитат:
Първоначално публикувано от
mystikalrs
Въпроса е с тези 130 вата топли ли или само си се въртят вентилаторите?!
Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features
Топли но малко, преди да го пусна беше 3 градуса, но и навън беше доста по топло щеше да падне още ако не бях пуснал. Сега през деня като е -4 си качи на 10 градуса вътре, следващите дни сигурно ще трябва да му вдигна мощноста
При -11 и 130 вата не вярвам струята да е над 15 градуса
Моя нагласен на 22 при -11 работи между 380 и 520 вата. Номинала му е 500
При тази вътрешна може би 15-20
да е, но ако е по топло вътре няма да е толкова. Например в къщи Панасоника редовно е на 180 вата при отрицателни и духа с 31 градуса.Може да го замериш твоя с включен на 40 процента мощност при отрицателни до какъв минимум и с колко ще духа
И тази нощ мъглата не ни пропусна. -10 с мъгла, все едно мастика лети из въздуха. Направо кристализира. Дайкина кара по около 3ч. без дефрост, машината вътре не се разбира, че бачка. Побелява зверски, след моя мод, чисти се перфектно , при това за кратко време, може би 5мин. По-гадни условия от тия, здраве му кажи, втора вечер поред.
1 Прикачен файл(ове)
днес сутрин на -14.5 навън, е завъртял е на около 800 вата.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42620&stc=1
3 Прикачен файл(ове)
Аз като гледам дефрости на около 3 часа, имаш и някой оф май. При мен експеримента да поддържам някакви минимални градуси е отличен. Тази сутрин -13 , дефрости през 3:10 часа, консумация 130-180 вата
Отговор: Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features
Имаше ли мъгла или при ясно време бяха тези -14.5
подовия ми се струва че доста нервно работи .. развъртания ,ОФФ под нулата е напълно неадекватно- после вдига 600 вата ,дефростите ясно ..
Потвърдено!
На под -15 Перферата бичи дефрости на 40 минути.
Въпреки честите дефрости си топлеше стаята перфектно с 520 вата.
Заданието е 22 в стаята 24 да не казвам 25. Явно умишлено я надвишава с толкова много заради дефростите.
- - - - - - - - - -
Другите с едноредовите топлообменници си изпълняваха задачата със 750 до 900 вата
1 Прикачен файл(ове)
долни инсинуации дефрости на 40мин
както бях написал някъде горе - на ниски температури дефростите намаляват. няма влага. това го правят всички дайкини от това хилядолетие. на -20 -25 преди 11 години : да ти е кеф да гледаш как бачка машината.
-17.0 по неговия си датчик ударихме.
от 1.00 до 8 и нещо е -14 градуса.
след 8 се спусна мъглата от дунав. до към 9 10 часа.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42630&stc=1
Моя го правеше на 40 мин.
Не съм гледал дали са били по нужда или контролни, но е факт.
Същата работа като при Хевито на -15гр.... Искат си чипосване :thumbsup:
:offtopic: И Фуджи/тсу са така под -15С, ама топлят.
По- ми е интересно какво прави една термопомпа среден клас закачена за подово(идеалния вариант) при -15С и надолу…