Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features
Цитат:
Първоначално публикувано от
KalTi
Вчера говорихме с един познат, подова 35-ца ще взима за 28 квадрата, първи етаж къща. Изразих мнение, че е за 50-ца.
аз съм с 35 подов в 28м2 на 3.1м1 височина. поствал съм как се държи. но се ползва за спалня зададена е 21.5 , като е вдигано последните дни, но си падна при мен температурата. приземен етаж, 5см външна изолация с хубав джам към 7м2.
държи горе долу добре зададената. адекватни дефрости. офсетнат е с колкото може и пак държи градус нагоре.
всъщност има склонност да се стреми към по-ниска скорост на перката защото на високи се чува. отворя ли вратата към коридора който не топя в рамките на секудни се врътва.
сравнително добър минимум. и разход. от както е студено не съм гледал разхода - енергото ще ме стреснат. сега е важно да оцелеем.
цените в бг са тотални.
ок 10-12 киловат/часа в тов време около -10-15 до нула. но това е по-скоро показател колко зле сме строили, а не нещо за машината. на някои ще изгори повече на някои по-малко.60
имам 60-тина киловатчаса едниният ден - къде ми е обичайната консумация за май месец.
Цитат:
HRS9
Направиха подобрение по машината, държаха я една година на старата цена и сега я вдигат с между 100 и 200 лева за различните модели, според мен е съвсем резонно и очаквано. Ако за вас е изненада за мен изобщо не е.
В Испания цените на новата perfera са между 850 и 900 евро за 20 и 25 и около 950, 1000 евро за 35. и не ги вдигат. Що така ?
Свободен пазар сме, може да се купи от всякъде, но моя не ще да се регистрира за гаранция. Та всеки сам си решава.
В швеция е на бг цената ама в евро.
Твоя от Румъния ли беше купуван (може да се бъркам с друг потребител)? Помня, че цената беше доста добра в сравнение с тукашните.
има значение .. тукашните вносители малко се оливат с ценичките ..
Алекси, поне за шести път го казвам, цената не се определя от вносителите, определя се от производителя и е различна за различните страни. Защо е така не знам.
Тази цена краен клиент идва отгоре, такава ще бъде за всички вносители в БГ. В другите държави ще бъде друга.
В крайна сметка никой не го задължават да ги купува, не е стока от първа необходимост, а има и много други марки.
Ето, няма значение от къде е купуван моя специално. Мога да уредя и от испания да донесат ако имаш интерес. Мога и от швеция и от румъния. На кило се плаща.
Цитат:
estqwerty
Свободен пазар сме, може да се купи от всякъде, но моя не ще да се регистрира за гаранция. Та всеки сам си решава.
В швеция е на бг цената ама в евро.
Пробвай да го регистрираш на https://standbyme.daikin.ro/ro/ или на подобна страница от държавата която е закупен.
По серийните номера знаят кой климатик в коя държава се продава. Това е и причината да не може тук да се поръча гаранционна час ако климатика идва от друга държава.
Цитат:
ccankov73
Само буквата ли сменят?
https://dox.abv.bg/download?id=8f1d8b7a7b# - Линк за сваляне
Един от титаниевите филтрите е изчезнал дистанционното е друг софтуер
нищо няма за какво да пробвам има 2 години , ако го регистрирам се добавят 6 месеца, ако се инсталира от сертифициран стават 5 години. няма смисъл.
новите неща са супер интересни : Room temperaturesensor selection . жалко че ще е само за подовите.
вчера гледах видео къде до тошиба хаори е закачен външен сензор. няма къде да бягат ще го направят да работят в matter мрежа за умни къщи, да управяваш или да ти оправляват мощността по тарифи или по желание на ерп-то.
Цитат:
estqwerty
новите неща са супер интересни : Room temperaturesensor selection . жалко че ще е само за подовите.
вчера гледах видео къде до тошиба хаори е закачен външен сензор. няма къде да бягат ще го направят да работят в matter мрежа за умни къщи, да управяваш или да ти оправляват мощността по тарифи или по желание на ерп-то.
За Perfera-та, външен самостоятелен сензор или е в дистанционно (кабелно или IR)? Къде го четеш това?
1 Прикачен файл(ове)
ме4о : линка е в поста над моя.
ето и най-интересното от тази зима. дефрости в най-студеното -10 -11 за да навакса в стаята, и контролните по обяд около нулата на час, може и под час.
като с това приключвам зимният обзор. днес се качи от -10 до +8. минавам на авто режим.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42650&stc=1
Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features
Дане го напича нещо по обяд но да е пак под нула и да бърка нещо дефрост алгоритъма. При мен винаги на 3:10 часа
Не мога да се съглася напълно. Да, картели има. Но цената се определя от потребителя. Хайде никой да не купува и да видиш как ще се нормализира пазара. С всичко е така, особено със стоките, които не са първа ръка - климатици, апартаменти, коли, къщи и прочие. Да, климатикът вече не е лукс, но, ако на премиум марките спрат продажбите, да кажем, повечето минем на low марки, ще видиш какво ще стане. Поведениет на потребителя. Не говоря за бойкоти, говоря за себеусещане и гражданско общество. Това няма как да се случи тук :D
- - - - - - - - - -
Цитат:
estqwerty
аз съм с 35 подов в 28м2 на 3.1м1 височина. поствал съм как се държи. но се ползва за спалня зададена е 21.5 , като е вдигано последните дни, но си падна при мен температурата. приземен етаж, 5см външна изолация с хубав джам към 7м2.
държи горе долу добре зададената. адекватни дефрости. офсетнат е с колкото може и пак държи градус нагоре.
всъщност има склонност да се стреми към по-ниска скорост на перката защото на високи се чува. отворя ли вратата към коридора който не топя в рамките на секудни се врътва.
сравнително добър минимум. и разход. от както е студено не съм гледал разхода - енергото ще ме стреснат. сега е важно да оцелеем.
цените в бг са тотални.
ок 10-12 киловат/часа в тов време около -10-15 до нула. но това е по-скоро показател колко зле сме строили, а не нещо за машината. на някои ще изгори повече на някои по-малко.60
имам 60-тина киловатчаса едниният ден - къде ми е обичайната консумация за май месец.
10-12 киловата - той гори колкото девятката ми в 14-те квадрата в това време :)
- - - - - - - - - -
Цитат:
estqwerty
нищо няма за какво да пробвам има 2 години , ако го регистрирам се добавят 6 месеца, ако се инсталира от сертифициран стават 5 години. няма смисъл.
За стенните има ли нововъдение!? : )
тотален офф топик ама айде - всички си стиснаха ръцете за нов стандарт за домашна автоматика - matter. всичко говори на всичко или на нещо което ти върти сценариите home assistant или подобно. та датчика може да каже на климатика да стопли ако е офф и на овлажнителя да овлажни. и да си държат нивата в някакви граници - всякакви сценарии може да си направиш и то почти с мишката. дори и ако изгасиш лампата да се корегира заданието на климатика. всичко е вързано. желание да имаш даже и пари почти не ти трябват.
за търсене и предлагане направо ти пускам видеото може да си го врътнеш от начало като изгледаш тошибата - https://youtu.be/ULwzcTT3yAQ?t=1042
там има как се запълват нишите като не купува народа. ако не евтино има скъпо, ако не искаш и това има контрабанда.
аз съм си направил уж сметката - този е взет за да изкара 2 години. на това се надявам. може да вземеш евтино от вън, може и от бг с гаранция. аз вече имам някаква грешка избила, и какво правя сега?
а да и няма картели. това са цените. аз като ми вдигнаха стъклопакетите, механизмите и заплатите - картел ли съм като вдигам цените? или да не ги вдигам? то аз и да не ги вдигам 2 месеца няма работа.
и пак всеки сам си взема решенията. никой не му е виновен. можем да търсим оправдания, а можем да търсим и решения и възможности.