Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features
Как са дефростите сега, дават го доста студено -15 -18 следващите дни, да видим дали пак така ще са контролните. Моя сега е изключен, но ще го пусна Тея дни да поддържа някви минимални градуса, че сега е 3 градуса вътре в вилата да не замръзнат тръбите на водата.
1 Прикачен файл(ове)
Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features
какви контролни дефрости - от 3 денонощия вали сняг и сме около нулата. това е най-тежкото време.
чакам да паднат температурите че да се пооправят нещата. надоло минаваме на контролни.
удържа на около 450-500 вата, като наближава максимума.
контролни има и през 30 мин. дори обикновенно така ги набива. но да кажем 1 на час.
днес я поразринах и поразмразих че да удържи още ден два.
https://forum.setcombg.com/attachmen...id=42590&stc=1
При мен беше 2-3 денонощия -1 до -4 със сравнително висока влажност и снеговалеж. Дефростите контролни на около 3ч. Не бяха по нужда, защото има още доста накъде да побелява. Миналата седмица изкара почти цялата с температури до -8 сутрин. При по-сухо време контролните са на 2ч., при малко по-влажно на 3-4ч.
Имам една молба към собствениците на новите външни тела. Може ли да премерите ф-то на дренажните отвори? Благодаря предварително. В едно от сервизните пишеше за ф-то на тапите, но не ми стана особено ясно. Мисля, че бяха различни резмери.
Аз нали ви ви разправям, че таралеж за възглавница, полицай за приятел и климатик за топлене НЕ стават!
Който има възможност за газ, хич да не се замисля.
Много си ми е добре. Не се чува че работи, топло е и комфортно. 80% от дефростите изобщо ги пропускам.
Цитат:
Първоначално публикувано от
mimojef
Аз нали ви ви разправям, че таралеж за възглавница, полицай за приятел и климатик за топлене НЕ стават!
Който има възможност за газ, хич да не се замисля.
Пфуййй, ама че си гаден. Това е само при дайкините бре. И чат пат при хитачитата. Аз си имам 2 фуджицу и съм много доволен. Има и други марки които не са с толкова чести дефрости и топлят добре доволните си собственици.
Стига си хвърлял клетви по климатичната техника.
В апартамента имам 2 хитачита с Мод на Дефроста тези дни си размразяваха през няколко часа 3-4, но валя сняг 3 дни и заскрежаваха много, сега спря и и нямат никакъв скреж, дори и -20 да стане няма да пуснат празен дефрост. Дайкина перфера освен тия дефрости, които не са чак толкова чести на 3-4 часа, е перфектен.и зимата вече няма нищо общо с преди, като в Северна България държеше по 2 месеца с отрицателни температури и денем и нощем. Сега да има 1-2 седмици с дефрости през другото време от годината, ще работи много добре.Тази сутрин го пуснах на вилата, работеше
му подгрева 35 вата, с включено ограничение на 40процента работи на 130 вата в момента -4 външна, вътрешна 10, беше 3 преди да пусна. Като това ми е целта да поддържа колкото дане изтива много, важното е че може да работи на минимум и при 20 градуса и при отрицателни. На охлаждане лятото също сигурно ще работи много комфортно.
ами те уж тихи дефростите им ,но ги знаете точно колко са и кога .. "моя Дайкин дефроства снощи в 2:30 ,после в 4:30 ,но дефростите са напълно незабележими" :))
пропадаме на -9.5, а ноща сега започва. следващите 3 дни ми ги дават без положителни - това време чакахме.
3 Прикачен файл(ове)
Слагай после графики, би трябвало да не трупа скреж вече, като спря да вали сняг.
В момента -6 консумация 155 вата.
Прикачен файл 42600
Прикачен файл 42601
Прикачен файл 42602
Дефрости точно през 3 часа.
Е, най-сетне малко зимичка де. Да видим на кой ще му окапят круш...:), пардон климатиците.
Съмнявам се някой с Перфера да остане на студено, ако го е оразмерил правилно.
Аз си признавам, че пуснах газта.:wink:
Зор нямам да мъча климатиците, а и при мен всичко е тествано вече, даже и до към -20С.
Много забавно стана. Фуджицу не дефроствали. Те създават такава шумотевица, че с дефрост или без, все тая. На Дайкина дефроста им е по-тих от он/офф на Фуджи. МХИ и Тошибата ми размразяват само при крайна нужда, въпреки това смея да твърдя, че подовия Дайкин е най-приятната машина за спалня. Колко често дефроства, обикновено разбирам денем, когато го следя или от графиките. През нощта много рядко го чувам, а не спя хич дълбоко.
Не разбра ли, че си се набутал и с МХИ, и с Дайкина, да не забравяме и Тошибата? Добре, че си купих машини преди да открия форума.
Не, Хевито ми е фаворит за големи помещения. Тих, икономичен, топли яко и може да не размразява с денонощия и на -10, стига да няма мъгли. За спалня ЗСХ не бих взел, заради мятането на клапата при он/офф и дефроста на он/офф цикли, писал съм го неведнъж. Тошибата няма такива проблеми, но самото управление на турбината й е по-дървено и е малко по-шумна. Доволен съм и от 3-те. От всички машини, които смених, с тези се спогаждам най-добре. При нас в момента е -8 с мъгла, Дайкина не съм му чул нито един дефрост, но не може да не е правил. Сутринта беше побелял целия като Хеви, ама не мога да прикачвам снимки, че не бачка тапаталка.
3 Прикачен файл(ове)
Дайсекай на колко си вдига минимума под 0 градуса дали при 9 10 серия ще е по нисък. При мен за сега се справя да поддържа някаква температура на вилата с минимум консумация.
Външна тази сутрин -11 вътрешна 6 консумация 131 вата,като неги задържа много време качва до 170 после пак слиза на 130.30 квадрата, с банята, дефрости през 3 часа, сигурно са по нужда защото в града си имаше много скреж по климатиците. Разбира се с тази консумация и температурата, в нормални условия няма как да докара нормални градуси, но за малки спални ще е много добре.
Прикачен файл 42613
Прикачен файл 42614
Прикачен файл 42615