Страница 30 от 31 ПърваПърва ... 2028293031 ПоследноПоследно
Резултати от 436 до 450 от общо 452
Like Tree251Одобрявам

New Perfera - FTXM~A - new design & features

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2023

Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    тотален офф топик ама айде - всички си стиснаха ръцете за нов стандарт за домашна автоматика - matter. всичко говори на всичко или на нещо което ти върти сценариите home assistant или подобно. та датчика може да каже на климатика да стопли ако е офф и на овлажнителя да овлажни. и да си държат нивата в някакви граници - всякакви сценарии може да си направиш и то почти с мишката. дори и ако изгасиш лампата да се корегира заданието на климатика. всичко е вързано. желание да имаш даже и пари почти не ти трябват.

за търсене и предлагане направо ти пускам видеото може да си го врътнеш от начало като изгледаш тошибата - https://youtu.be/ULwzcTT3yAQ?t=1042
    там има как се запълват нишите като не купува народа. ако не евтино има скъпо, ако не искаш и това има контрабанда.

аз съм си направил уж сметката - този е взет за да изкара 2 години. на това се надявам. може да вземеш евтино от вън, може и от бг с гаранция. аз вече имам някаква грешка избила, и какво правя сега?

а да и няма картели. това са цените. аз като ми вдигнаха стъклопакетите, механизмите и заплатите - картел ли съм като вдигам цените? или да не ги вдигам? то аз и да не ги вдигам 2 месеца няма работа.

и пак всеки сам си взема решенията. никой не му е виновен. можем да търсим оправдания, а можем да търсим и решения и възможности.
    И аз съм на същото мнение. Това са външни условия, на които поединично няма как да влияем. Само напред и толкова . Не е офф-топик, утре поръчвам седмичката перфера. Единствено заради този събфорум

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    May 2011

Цитат Първоначално публикувано от KalTi Виж публикацията
    И аз съм на същото мнение. Това са външни условия, на които поединично няма как да влияем. Само напред и толкова . Не е офф-топик, утре поръчвам седмичката перфера. Единствено заради този събфорум

За спални помещения, съществува ли друг по-добър стенен модел от друг производител спрямо 7-ца или 9-ка от новия модел на Перфера?

4. Member
    Тук е от
    Aug 2022

По-скоро не(ако има нещо по-добро трябва да е от машините за японския пазар), седмицата е оптимален вариант от стенните модели, само подовия може би е по-добър.

5. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Все съм че чудил какъв тип вентилатор използват вътрешните тела на подовите климатици - аксиален ли

6. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

като стана дума за вентилатор ,предните високи модели на Дайкин използваха за стенните си варианти мотор без лагери с ротор вграден в турбината ,това все още ли е така за новата Перфера

7. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Точно тази илюстрация видях като потърсих снимки на отворени тела и не става много ясно това аксиален ли е или центробежен, или някаква комбинация между двата
    Понеже ми е направило впечатление че подовите климатици като цяло са с по-ниска ефективност от стенните и то при положение, че са с по-тежки вътрешни тела, та предполагам причината за това се крие в принципа на вентилатора, а и топлообменниците са с друга форма

10. Member
    Тук е от
    Aug 2022

Това за мен отвсякъде си е аксиален вентилатор, а не центробежен и логиката да бъде използван такъв е по-голяма. Поправете ме ако греша.
    Този пост е редактиран от HRS9; Вчера в 13:06.

11. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

И аз така си мислих според моята логика, че духа директно към топлообменника, но сякаш не се виждат перки в предната му част, а отстрани сякаш има лопатки като тип центробежен, но не като типа центробежен в стенните, та ми стана интересен принципа на въздушния поток

- - - - - - - - - -

Всъщност зад предния панел ли има филтри?

12. Senior Member
    Тук е от
    Apr 2017

Няма логика да е аксиален. Като погледна през отвора на горната клапа се вижда, отделно на снимки знам как изглежда. Точно центробежен е, смуче въздуха отпред (през филтрите и ТО) и го издухва по периферията (центробежно).

13. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград

По-“ниска” им е ефективността щот работят с по-студения въздух при пода.
    Ако вдигнеш Т на входящия както при високо стенния, и хоп - СОР скача

14.  

15. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

би трябвало да е обратното според еуровент

16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2024

Като се вгледах по-добре в илюстрацията и филтрите, така започнах да предполагам и аз, че е центробежен, който засмуква отпред и издухва настрани, да, но вероятно няма това налягане като на стенните и оттам пада ефективността
    В сервизните лесно се вижда че COP-а пада при покачване на вътрешната температура и затова го дават само при 20 градуса, а не като в сауните, които държат много хора
    Реално долу винаги ще е по-студен, но и се предполага че всички са мерени при една и съща входяща температура

17. Junior Member
    Тук е от
    May 2011

[QUOTE=HRS9;1081787]По-скоро не(ако има нещо по-добро трябва да е от машините за японския пазар), седмицата е оптимален вариант от стенните модели, само подовия може би е по-добър.[

И аз така си мислех, че може би за стенните машини ще има някой модел на 110V, който ще е с една идея малко по-добър. На нашият пазар за около 1800-2000лв са нови на 110V и се предлагат предимно базови модели с леки външни тела около 23кг. По-добре за тези пари да се инвестира в Перферата.

18. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Новата перфера външното тяло е почти същото като на нордик версията до -30, топлообемника,фреон и външен вид, но там е с доста по голям компресор и с нагревател на тавата с един отвор само. В немски форум четох много ползват тази функция с ограничение на мощност по проценти. На 7 цата ми с 40 процента, може да работи винаги на 130-160 вата независимо от външна и вътрешна температура, но при тези температури изтива бързо и него ползвам, моя е в 24 квадрата къща само с вътрешна изолация и се ползва не постоянно. Сега имам 9кв първия ден после 7 6 и вчера 5.4кв/ч. Поддържам 23 градуса. Там доста се заиграват с тези проценти и си знаят на какво външни температури колко процента да си слагат
    https://youtu.be/TvHu_mCa3f4?si=XnrkOMdB2TNYVk1f

И едно ревю
    https://youtu.be/f59BuGA2WhM?si=yvTMjPBUR2mKfsaE
    Този пост е редактиран от mystikalrs; Вчера в 19:00.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 30 от 31 ПърваПърва ... 2028293031 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Daikin Perfera
    От kod във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-21, 12:55
  2. FTXM-N работа на Flash Streamer
    От mimojef във форум Климатици Daikin
    Отговори: 6
    Последно: 02-04-21, 09:50
  3. Daikin FTXM-K - RXM35L
    От bai_grozdan във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 24-06-16, 18:32
  4. ftxS 42 или ftxM 42 DAIKIN
    От tiruri във форум Климатици Daikin
    Отговори: 47
    Последно: 17-09-15, 06:55
  5. Airlec Elite 2000W VS. Atlantic F118 Design 2000W vs. Atlantic F117 Design 2000W
    От RolitasR във форум Електрическо отопление
    Отговори: 5
    Последно: 12-10-14, 13:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе