Страница 29 от 31 ПърваПърва ... 192728293031 ПоследноПоследно
Резултати от 421 до 435 от общо 452
Like Tree251Одобрявам

New Perfera - FTXM~A - new design & features

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Отговор: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Цитат Първоначално публикувано от KalTi Виж публикацията
    Вчера говорихме с един познат, подова 35-ца ще взима за 28 квадрата, първи етаж къща. Изразих мнение, че е за 50-ца.
    аз съм с 35 подов в 28м2 на 3.1м1 височина. поствал съм как се държи. но се ползва за спалня зададена е 21.5 , като е вдигано последните дни, но си падна при мен температурата. приземен етаж, 5см външна изолация с хубав джам към 7м2.
    държи горе долу добре зададената. адекватни дефрости. офсетнат е с колкото може и пак държи градус нагоре.
    всъщност има склонност да се стреми към по-ниска скорост на перката защото на високи се чува. отворя ли вратата към коридора който не топя в рамките на секудни се врътва.
    сравнително добър минимум. и разход. от както е студено не съм гледал разхода - енергото ще ме стреснат. сега е важно да оцелеем.
    цените в бг са тотални.

ок 10-12 киловат/часа в тов време около -10-15 до нула. но това е по-скоро показател колко зле сме строили, а не нещо за машината. на някои ще изгори повече на някои по-малко.60
    имам 60-тина киловатчаса едниният ден - къде ми е обичайната консумация за май месец.
    Този пост е редактиран от estqwerty; 25-02-25 в 22:00.

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2021

Цитат Първоначално публикувано от HRS9 Виж публикацията
    Направиха подобрение по машината, държаха я една година на старата цена и сега я вдигат с между 100 и 200 лева за различните модели, според мен е съвсем резонно и очаквано. Ако за вас е изненада за мен изобщо не е.
    В Испания цените на новата perfera са между 850 и 900 евро за 20 и 25 и около 950, 1000 евро за 35. и не ги вдигат. Що така ?
    CubanLinx одобрява това.

4. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Свободен пазар сме, може да се купи от всякъде, но моя не ще да се регистрира за гаранция. Та всеки сам си решава.
    В швеция е на бг цената ама в евро.
    HRS9 одобрява това.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2017

Твоя от Румъния ли беше купуван (може да се бъркам с друг потребител)? Помня, че цената беше доста добра в сравнение с тукашните.

6. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

какво значение има ?

7. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

има значение .. тукашните вносители малко се оливат с ценичките ..
    CubanLinx одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Алекси, поне за шести път го казвам, цената не се определя от вносителите, определя се от производителя и е различна за различните страни. Защо е така не знам.
    Тази цена краен клиент идва отгоре, такава ще бъде за всички вносители в БГ. В другите държави ще бъде друга.
    В крайна сметка никой не го задължават да ги купува, не е стока от първа необходимост, а има и много други марки.
    ccankov73 и HRS9 харесват това.

10. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Ето, няма значение от къде е купуван моя специално. Мога да уредя и от испания да донесат ако имаш интерес. Мога и от швеция и от румъния. На кило се плаща.

11. Senior Member Аватара на bobivg
    Тук е от
    Feb 2010

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    Свободен пазар сме, може да се купи от всякъде, но моя не ще да се регистрира за гаранция. Та всеки сам си решава.
    В швеция е на бг цената ама в евро.
    Пробвай да го регистрираш на https://standbyme.daikin.ro/ro/ или на подобна страница от държавата която е закупен.
    По серийните номера знаят кой климатик в коя държава се продава. Това е и причината да не може тук да се поръча гаранционна час ако климатика идва от друга държава.

Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Само буквата ли сменят?
    https://dox.abv.bg/download?id=8f1d8b7a7b# - Линк за сваляне
    Един от титаниевите филтрите е изчезнал дистанционното е друг софтуер
    Този пост е редактиран от bobivg; 26-02-25 в 12:41.
    estqwerty одобрява това.

12. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

нищо няма за какво да пробвам има 2 години , ако го регистрирам се добавят 6 месеца, ако се инсталира от сертифициран стават 5 години. няма смисъл.

новите неща са супер интересни : Room temperaturesensor selection . жалко че ще е само за подовите.
    вчера гледах видео къде до тошиба хаори е закачен външен сензор. няма къде да бягат ще го направят да работят в matter мрежа за умни къщи, да управяваш или да ти оправляват мощността по тарифи или по желание на ерп-то.

13. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2018
    Живее в
    Варна

новите неща са супер интересни : Room temperaturesensor selection . жалко че ще е само за подовите.
    вчера гледах видео къде до тошиба хаори е закачен външен сензор. няма къде да бягат ще го направят да работят в matter мрежа за умни къщи, да управяваш или да ти оправляват мощността по тарифи или по желание на ерп-то.
    За Perfera-та, външен самостоятелен сензор или е в дистанционно (кабелно или IR)? Къде го четеш това?

14.  

15. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

ме4о : линка е в поста над моя.

ето и най-интересното от тази зима. дефрости в най-студеното -10 -11 за да навакса в стаята, и контролните по обяд около нулата на час, може и под час.
    като с това приключвам зимният обзор. днес се качи от -10 до +8. минавам на авто режим.

Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2012

Re: New Perfera - FTXM~A - new design & features

Дане го напича нещо по обяд но да е пак под нула и да бърка нещо дефрост алгоритъма. При мен винаги на 3:10 часа

17. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2023

Не мога да се съглася напълно. Да, картели има. Но цената се определя от потребителя. Хайде никой да не купува и да видиш как ще се нормализира пазара. С всичко е така, особено със стоките, които не са първа ръка - климатици, апартаменти, коли, къщи и прочие. Да, климатикът вече не е лукс, но, ако на премиум марките спрат продажбите, да кажем, повечето минем на low марки, ще видиш какво ще стане. Поведениет на потребителя. Не говоря за бойкоти, говоря за себеусещане и гражданско общество. Това няма как да се случи тук :D

- - - - - - - - - -

аз съм с 35 подов в 28м2 на 3.1м1 височина. поствал съм как се държи. но се ползва за спалня зададена е 21.5 , като е вдигано последните дни, но си падна при мен температурата. приземен етаж, 5см външна изолация с хубав джам към 7м2.
    държи горе долу добре зададената. адекватни дефрости. офсетнат е с колкото може и пак държи градус нагоре.
    всъщност има склонност да се стреми към по-ниска скорост на перката защото на високи се чува. отворя ли вратата към коридора който не топя в рамките на секудни се врътва.
    сравнително добър минимум. и разход. от както е студено не съм гледал разхода - енергото ще ме стреснат. сега е важно да оцелеем.
    цените в бг са тотални.

ок 10-12 киловат/часа в тов време около -10-15 до нула. но това е по-скоро показател колко зле сме строили, а не нещо за машината. на някои ще изгори повече на някои по-малко.60
    имам 60-тина киловатчаса едниният ден - къде ми е обичайната консумация за май месец.
    10-12 киловата - той гори колкото девятката ми в 14-те квадрата в това време

- - - - - - - - - -

нищо няма за какво да пробвам има 2 години , ако го регистрирам се добавят 6 месеца, ако се инсталира от сертифициран стават 5 години. няма смисъл.

За стенните има ли нововъдение!? : )

18. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

тотален офф топик ама айде - всички си стиснаха ръцете за нов стандарт за домашна автоматика - matter. всичко говори на всичко или на нещо което ти върти сценариите home assistant или подобно. та датчика може да каже на климатика да стопли ако е офф и на овлажнителя да овлажни. и да си държат нивата в някакви граници - всякакви сценарии може да си направиш и то почти с мишката. дори и ако изгасиш лампата да се корегира заданието на климатика. всичко е вързано. желание да имаш даже и пари почти не ти трябват.

за търсене и предлагане направо ти пускам видеото може да си го врътнеш от начало като изгледаш тошибата - https://youtu.be/ULwzcTT3yAQ?t=1042
    там има как се запълват нишите като не купува народа. ако не евтино има скъпо, ако не искаш и това има контрабанда.

аз съм си направил уж сметката - този е взет за да изкара 2 години. на това се надявам. може да вземеш евтино от вън, може и от бг с гаранция. аз вече имам някаква грешка избила, и какво правя сега?

а да и няма картели. това са цените. аз като ми вдигнаха стъклопакетите, механизмите и заплатите - картел ли съм като вдигам цените? или да не ги вдигам? то аз и да не ги вдигам 2 месеца няма работа.

и пак всеки сам си взема решенията. никой не му е виновен. можем да търсим оправдания, а можем да търсим и решения и възможности.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Daikin Perfera
    От kod във форум Климатици Daikin
    Отговори: 21
    Последно: 31-10-21, 12:55
  2. FTXM-N работа на Flash Streamer
    От mimojef във форум Климатици Daikin
    Отговори: 6
    Последно: 02-04-21, 09:50
  3. Daikin FTXM-K - RXM35L
    От bai_grozdan във форум Климатици Daikin
    Отговори: 15
    Последно: 24-06-16, 18:32
  4. ftxS 42 или ftxM 42 DAIKIN
    От tiruri във форум Климатици Daikin
    Отговори: 47
    Последно: 17-09-15, 06:55
  5. Airlec Elite 2000W VS. Atlantic F118 Design 2000W vs. Atlantic F117 Design 2000W
    От RolitasR във форум Електрическо отопление
    Отговори: 5
    Последно: 12-10-14, 13:54

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе