стриймъра не работи на ниските степени на вентилатора
стриймъра не работи на ниските степени на вентилатора
Снимай ако искаш, и при мен при тръгване външното е по шумно 2-3 секунди, но при мен много рядко изключва и съм го хващал няколко пъти само
1.Раздрънкването на външното тяло се опитвам да го снимам, но не се случва всеки път.
Ще направя видео.
2.Пак не всеки път се чува движението на фреона във вътрешното тяло при On. Отново за 2-3 секунди.
3.Иначе, когато е влязъл в режим и поддържа на най-ниска степен и малко отгоре, се чува жужене, като шум от траф. Стриймърът е изключен.
Високочестотен, но не с високи децибели.
Не знам дали по принцип не са присъщи за модела последните две неща.
При подовия ги няма тези шумове. Има си шума от духането, а ако вдигне високи обороти за кратко се чува и външното тяло как набира перката, но не и някакви неприсъщи шумове за процеса. Естествено изключвам дефроста, където си има нормален шум на движение на фреона. Сега вече е топло и на стенния няма как да засека дефрост, но т.2 наподобява шум все едно влиза в такъв.
Тръбният път е три метра, дори повече. Същата група ми монтира и стенния, и zsx20 преди година, и там забележки нямам. Не мисля, че е от монтажа.
Някой със стенна Перфера от Бургас има ли тук![]()
По точка 1 и 3 и при мен е така, но не е нещо много дразнещо. Шум от фреон нямам аз никакъв. Явно са си нормални неща за модела.
Този пост е редактиран от mystikalrs; Днес в 09:44.
Не мога да допусна, че е от модела, при положение, че по-ниският клас работи другояче, а по-старата генерация няма такива белези. Да, компромис може да се направи или пък да се привикне, но според мен това не би трябвало да е опция. Не опира до парите. Ти не беше ли с подова и новото външно или аз се бъркам? :D
Аз съм с ftxm20a в 24 квадрата, и много рядко изключва, също така няма как да стопля и с ниска скорост през зимните месеци, сега пролетта и лятото ще видя как ще е от към този високочестотен шум при ниска скорост.Можеби е от самия мотор на вентилатора, при мен хитачито в апартамента имаше като нов такъв шум, и после изчезна
:D Истината е, че от както е монтиран в петък, все по-добре става. Тялото дрънчеше по-често в началото, шумът беше по-голям, и т.н. Явно се разработва :D Kато резервирах час за сервиза казах, че , ако изчезнат до идването им, ще има кажа :D И те се бъзикат, че му трябва време :D :D Необходимост е да не се взима насериозно всичко наистина, че няма оправия така или иначе![]()