Отговор: Проблем с Daikin Onecta
Колега,
Дал си една камара пари за устройството с монтажа.
Аз бих тормозил фирмата да ти настрои функциите както трябва.
Успех!
Така и направих. Не съм им платил и вече 2 седмици се мотаят да решат проблема. Само веднъж дойдоха и се убедиха в проблема. Казаха, че е за сервиз и до там, за сега.
Брей!
Тези фирми явно не им трябват пари. Да не са обявили благотворителна акция случайно?
Ползвай си климатика със здраве!
Като не забравяй да напишеш в гаранционната карта за начална дата тази, на която благоволят да отстранят проблема.
Не датата на монтажа!
Моя се върза от първия път. Трябва и климатика и телефона да са на 2,4 Гхз на една и съща мрежа.Възможно е рутера да ти е калпав.Вземи някой друг за проба.
Качи скриншот на грешката.
и дали не си с ифон?
Не съм с айфон, с хуавей съм. Пробвах и със Самсунг и Ксаоми. Имам няколко съобщения, но сигналът от рутера ми е перфектен и е на 2.4 GHz.
- - - - - - - - - -
Не мога да кача скриншот, сори.Как се прави?
по-скоро влез в настройките на рутера и го направи да хвърля само на 2.4гхз . Аз така оправих връзването на предната китайска камера - не ставаше иначе.
Дойде човек от фирмата и каза, че проблемът е в защитите на рутера (виваком), които не позволяват данните на климатика да се изпратят до облака и да бъде първоначално регистриран. Донесе негов рутер със сим-карта без защити, регистрира го през него и след това го прехвърли на моята домашна WiFi мрежа, въпреки че не винаги ставало. Само дето сега не може да се ъпдейтва фърмуера на климатика, но това са бели кахъри. Пробвах да вляза в рутера да видя какво може да се промени в настройките, но се оказа невъзможно. Явно Виваком са сложили тяхно име и парола. Не са нито написаните на табелката, нито тези на мрежата ми.
ъпдейта е на приложението , не на климатика
Ъпдейта (на фирмуеъра) е за WiFi контролера. Климатика не се ъпдейтва. Приложението е на телефона и си се ъпдейтва без да има общо с рутери, Виваком или климатик/контролер.
Цитат:
Първоначално публикувано от
George01
Дойде човек от фирмата и каза, че проблемът е в защитите на рутера (виваком), които не позволяват данните на климатика да се изпратят до облака и да бъде първоначално регистриран. Донесе негов рутер със сим-карта без защити, регистрира го през него и след това го прехвърли на моята домашна WiFi мрежа, въпреки че не винаги ставало. Само дето сега не може да се ъпдейтва фърмуера на климатика, но това са бели кахъри. Пробвах да вляза в рутера да видя какво може да се промени в настройките, но се оказа невъзможно. Явно Виваком са сложили тяхно име и парола. Не са нито написаните на табелката, нито тези на мрежата ми.
Купи си твой рутер,и този на Виваком го махни.
И аз си бих главата доста докато се вържа към приложението.
Какъв беше при теб проблемът и как го реши?
Цитат:
Първоначално публикувано от
daimyo
И аз си бих главата доста докато се вържа към приложението.
"Устройството е свързано към вашата домашна мрежа, но не можахме да го намерим. Моля, рестартирайте приложението и опитайте отново. Ако това не работи, проверете дали нямате работеща VPN и даливашият рутер поддържа UPD излъчване." Нещо такова беше. Помня, че трябваше последователно да се вържеш към локалната ти wifi мрежа и мрежата на климатика, но понеже даваше постоянно грешки и не помня точно как го докарах. Беше доста изнервящо. На виваком рутер съм. Това видео гледа ли го?
https://www.youtube.com/watch?v=KTCznJwOAuo