1 Прикачен файл(ове)
Отговор: Проблем с Ururu Sarara
ами ей това какво е ,да не би да е ос която влиза във втулка :)) не бъркай задвижването с лагеруването .. задвижването на мотора между другото е съвсем стандартно ,само че статора е с постоянни магнити вместо ротораhttps://forum.setcombg.com/attachmen...id=43391&stc=1
Ротора е с магнита, статора е с намотки. Просто ротора е извън статора. Обратното на компресорите.:)
Значи мотора няма лагери наистина. А турбината има ос, която влиза във втулка, която всъщност е лагер на технически език.
Брех… Поправете ме ако греша. :BigGrin
Каквото и да са измислили пак не е могло да изкара и 10 години преди да се разсвири:)
Всъщност по-голямо значение има колко е работил през това време. Това с магнитите съм го срещал в разни рекламни брошури, нали трябва да се оправдае цената по някакъв начин.
Ако машината е работила през цялото време и в двата основни работни режима през годината това не е никак малко време на въртящ момент. 10 години имат 87 600 часа( това е без да броя високосните) дори 50% от това време няма как да не доведе до амортизация. Да не забравяме, че има и модели като ZS-W(някои ZSX,LN и др.) при които подобен проблем се наблюдава още в самото начало на експлоатацията.
Абе не знам аз съдя единствено по старото ми МЕ за 1500 лв преди много години. Наистина не е спиран както писах, а и степените на вентилатора имат значение за износването. И чак след седем години се появи шум доколкото си спомням, имал е прилични лагери предполагам, но сегашните модели ме съмнява да изкарат толкова.
Алекси май беше писал 4 години за Мидеа, а той държи на много ниски степени от това което е писал, тоест при други потребители може и да е по-малко времето преди да се наложи смяна на лагери, а някои и за цели мотори ще платят, ако не разбират и така им кажат.
МХИ 60ZSX-S изкара при мен 5г., като е работил в голямо помещение и турбината, да речем, се е въртяла с по-високи обороти. В момента е в магазина под нас, ползва се от време на време, още не се е обадило нищо, прави 9г. МХИ 20ZMX изкара 5г при мен, без да се е обаждало нищо, от 3г е при баджанака, не се е оплакал да има проблем. МЕ SF35 изкара 5г при мен, без да се обажда. От 4-5г е при тъщата, той също все още държи положението. МЕ SF25 при баба ми, вече е на 11г сигурно, също няма никанви шумове. Или съм случил на бройки, или са слагали каквото трябва, от стария материал.
LGC-тата от 2010г още си работят и в момента. Малко след монтирането им се чуваше леко цъкането на турбината при достигане на температурата, но сега след 15 години много рядко чувам това цъкане. Работят основно на вентилатор AUTO. Колкото и да са шумни като модел, май малко нови скъпи техни събратя ще изтраят толкова зор.
слаба работа .. Саньото подкара 20та година ,лагери не са сменяни и не шумят .. трябва да са на над 100к часа
Цитат:
Първоначално публикувано от
Alexi
Саньото
Ние имаме телевизор Саньо от 1990, който все още работи ама качеството тогава и сега е коренно различно във всичко.
Цитат:
Alexi
слаба работа .. Саньото подкара 20та година ,лагери не са сменяни и не шумят .. трябва да са на над 100к часа
А Хитачито?
на Хитачито съм ги сменял преди 4-5 години ,то стана на 10г и то
Цитат:
Alexi
на Хитачито съм ги сменял преди 4-5 години ,то стана на 10г и то
Също имам спомен че там оригиналните лагери са били от най-евтините, ако не ме лъже паметта:)
да ,печално известния мотор на Панасоник ползват - поне е лесен за ремонт ,но пък разглобяването на вътрешното тяло си е приключение .. бях ги броил 30 и няколко болчета мисля че има
Нали е със скрол компресор - трябва да избият цената му някак;)