Re:Климатици Fujitsu General - впечатления
Gloria Morgan, Притисненията ти дали ще топли при -15 градуса са съвсем основателни.
1. Мощността му е малка за Вашето помещение.
2. Производителят го е направил да работи до -5 градуса външна температура. От там надолу пак работи но неефективно и се съкращава живота на компресора.
Търсете си модел не-инверторен на Daikin, работят гарантирано от производителя до -15 градуса.
Направих проверка в каталога за 2008 г. на Daikin и наистина не-инверторните им модели са до -10 градуса, така както е и при другите марки произвеждащи качествени климатици. В конкретния случай това означава че гаранцията от производителя за добро отопление е до -10 градуса.
Вален,25 и 35-ца конвенционални на Даикин ги дава производителя до -10 С в търговския каталог,а в техническата д-я не намирам нищо
Благодаря и на теб valen1 ще проверя и за тези........
Наистина сте страхоти и реагирате бързо.
Този форум е супер. :ole
така като чета няма хора останали недоволни от съсетите тук :)
Ще пиша накрая какъв сме взели и как се справяме със студа..........
Все още съм оторена за мнения и съвети :)
Хайде момчета похвалиха ви пак!:) (valen;jori;...)
Gloria Morgan,моят съвет е да дадеш малко пари за външна изолация,които ще ти се върнат за 2 год.мах,и да сложиш ASY 12 USB на Fujitsu или FTYN/RYN35D на Daikin-тогава и двата ще те топлят.И комфорта е различен при изолирано помещение
Gloria Morgan а моят е да даде още 100-на лева над тези които си отделила и да вземеш 12-ка инвертер
ако трябва и с енергийна ефективност го вземи но да знаеш че взимаш нещо наистина което ще те топли за малко парички
защото конвеционалната 12-ка към която си се насочила ще те топли на -15 но ще ти гори доста повечко ток от инвертера пък до година сложи и изолациика и си железна http://www.bulclima.com/bg/promotion...-do-15-11.html
:) момчетата си го заслужават
за изолацията сте прави...., но ще е на пролет най - вероятно , че ни се събра множко тази година..., то затова и не можем да отделим повече за климатик
а и за момента предимно ще спим в тази стая ..............и издържме и на 15 /сега е така/,че и по малко, така че май това Fujitsu ще ни е достатъчно.
Само да не спира на големия студ.
А ако се наложи след 2-3 години ще го сменяме......то до тогава да изкара.
Моят съвет е следният както пишеш 5*4*2.8=56куб=56*80w(80 защото е явно студена стая без изолации и т.н.=4.4kw климатик минимум за тази стая ти е необходим.Сега имате си събрани 1300 не ви стигат към 500-700 за някой свестен инвертор еми вижте остатъкат от сумата която не ви стига си я направете на равни месечни вноски!Знаетели примерно след няколко месеца тези 500 ще си ги имате но няма да можете да увеличите качеството или мощноста на климатика с който сега поради тяхната липса ще рискувате!
този климатик ще искара доста повече от 2-3 години но според мен се напънете за инвертор няма да съжалявате не че и с този няма да сте доволни но разликата си е голяма
TIMBERLAKE -
100 лв ги преживявам :) - тези промоции изглеждат добре
TX за линка
Обаче от фирмата, с която се консултирахме / ПАН сервиз / ми говорят за поне 500 отгоре за инвентор мисля за ASYA12 LG /???/....ще проверя дали дават на изплащане..../ denis 7/, а 90% ще го вземем от там.
Дадохте ми варианти за обсъждане с половинката ....дано да го навия за Fujitsu, че той има други предпочитания
:) Вие жените тази дарба я притежавате за навиване на мъжете!Мисля че няма да е много трудно.Нека предположа той си мисли за Мидеа или Осака сигурно?!
denis_7
:) позна от първия път
а аз искам да намерим оптималния вариант за тези пари .........искам да го сложим този климатик и да не се сещаме за него ....т.е да се чувстваме комфортно,/ да няма течения и бръмчене/ да не се стряскаме от сметките и да не се занимавам с несвойствени дейност и техници по никое време/ особено на -15/
Дано успееш!нека някой от колегите постне някоя от темите където са обсъждани китайските(Мидеа Осака)пред японските та му покажи да ги почете малко
Публикувана от: Gloria Morgan 
Вмъкни Цитат
а аз искам да намерим оптималния вариант за тези пари .........искам да го сложим този климатик и да не се сещаме за него ....т.е да се чувстваме комфортно,/ да няма течения и бръмчене/ да не се стряскаме от сметките и да не се занимавам с несвойствени дейност и техници по никое време/ особено на -15/
Именно откажете се от китайчетата!!!